HABERLER>GÜNCEL
19 Aralık 2014 Cuma - 14:12

Flaş! ‘14 Aralık’ operasyonunda karar açıklandı

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.

Flaş! ‘14 Aralık’ operasyonunda karar açıklandı

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınan Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında karar açıklandı.
 
EKREM DUMANLI SERBEST
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, yurtdışı yasağı konularak serbest bırakıldı. Hidayet Karaca dahil 4 kişi tutuklanırken, 8 kişi serbest kaldı.
 
HİDAYET KARACA VE DÖRT KİŞİ TUTUKLANDI
Tutuklanan isimler Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet karaca, eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Tufan Ergüder, Asayiş Şube Müdürü Ertan Erçıktı ve Emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan.

İŞTE O KARAR
Şüphelilerden Hidayet Karaca’nın örgütün yayın politikasına uygun yayınlar yaparak örgüt yöneticisi olduğu, şüpheliler Tufan Ergüder, Ertan Erçıktı ve Mustafa Kılıçaslar’ın ise emniyet teşkilatı içerisinde var olan örgütlenmenin içerisinde yer aldıkları yönünde kuvvetli suç şüphelinin varlığını gösteren somut delillerin bulunduğu belirtildi. Yüklenen suçun yasada öngörülen ceza miktarı işlendiği iddia edilen suçun önemli ve ciddi sayılan katalog suçlamalardan olması nedeniyle tutuklanma nedeninin ‘kanun gereğince’ var sayıldığı ifade edildi.

Almaları muhtemel ceza gözönüne alındığında kaçma şüphelerinin bulunduğu, soruşturmanın henüz tamamlanmaması nedeniyle şüphelilerin delileri yok etme, gizleme, tanık veya mağdurlar üzerinde baskı oluşturma şüphesinin bulunduğu, işin önemi, verilmesi beklenen ceza veya güvenlik önlemi değerlendirildiğinde anayasanın 13. Maddesinde ifade olunan ‘ölçülülük’ ilkesi uyarınca daha hafif koruma önlemi olan  adli kontrol uygulamasının bu aşamada yetersiz kalacağı ifade edilerek tutuklanmalarına karar verildi.

Ekrem Dumanlı ise üzerine atılı suçu işlediği yşönünde bu aşamada tutuklamayı gerektirecek ölçüde kuvvetli suç şüphesine dayalı somut deliller bulunmadığından adli kontrol hükümlerinin yeterli olacağından tutuklamanın ölçülü olmayacağı kanaatine varılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığın tutuklama talebinin reddine yurt dışına çıkmama suretiyle adli kontrol altına alınmasına karar verildi.

ADLİYEDE SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI
"14 Aralık" operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi hakkında mahkeme kararını açıklarken İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde de kalabalık bekliyordu. Ekrem Dumanlı'nın serbest bırakıldığı haberi üzerine kalabalıktan sevinç çığlıkları yükseldi.


KARAR BÜYÜK SALONDA
"14 Aralık" soruşturmasıyla ilgili hakim, mahkemeye sevkedilen 12 kişi hakkındaki kararı adliyenin büyük salonunda açıkladı. Salona şüpheliler ve avukatları dışında kimse alınmadı.

14 ARALIK OPERASYONU
Tahşiyeciler grubuna kumpas kurdukları iddiasıyla 14 Aralık'ta düzenlenen operasyonda Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Gözaltı listesinde ismi bulunan emniyet Amiri Mustafa Kılıçarslan ise kendisi emniyete teslim oldu.
 
Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Emniyette İstanbul Cumhuriyet Savcıları Hasan Yılmaz, İrfan Fidan ve Fuzuli Aydoğdu tarafından sorgulandı. İlk ifadelerin ardından Elif Yılmaz, Ebru Şenvardar, Naci Çelik Berksoy, Hüseyin Gülerce, Makbule Çam Elamdağ, Ahmet Şahin, Ali Kara, Salih Asan, Engin Koç, Hikmet Tombulca, Samim Noyan ve Fahri Sarrafoğlu serbest bırakıldı.
 
İFADESİ 7 SAAT SÜRDÜ
Savcılar gözaltı süresinin son günü olan çarşamba günü Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Mutlu Ekizoğlu ve Ertan Erçıktı’nın ifadelerini aldı. Hidayet Karaca’nın ifadesi 7 saat sürdü.
 
OTOPARKTAN İÇERİ ALINDILAR
Emniyette ifade alan savcılar eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak’ı serbest bıraktı. Aralarında Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da bulunduğu 12 kişi tutuklanmaları, polis memurları Ayhan Akça, Halit Akbulut, Mustafa Uyanık ve Ferdi Taşkaya’yı ise adli kontrol talebiyle Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk etti. Hâkim Bekir Altun ilk olarak adli kontrol kararlarını alarak 4 kişiyi serbest bıraktı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sinan ÖZTAN 19 Aralık 2014 Cuma 15:19

Hidayet Karaca ve diğer emniyetçiler tutuklanırken adalet yerini bulmadı.Silahlı terör örgütü suçlaması çok yanlış.Bir zamanlar şahsen bunlara bende kızıyordum.Şimdi kızmıyor ve yaptıkları harekatı gönülden destekliyorum.Çok çok geçmiş olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de ‘hayata dönüş’ protestosu
Cezaevlerinde 19 Aralık 2000 tarihinde, açlık grevi ve ölüm orucundaki ...
Ekrem Dumanlı ‘gözaltında’ baba oldu
Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın bu sabah bir kızı oldu.
Flaş! İzmir merkezli, MİT destekli büyük operasyon
İzmir’de polis, insan kaçakçılığına karşı MİT ile birlikte ortak yürüttüğü ...
 
Ana-kızı öldürüp, Google'dan arattı!
Konya'daki cinayet aydınlatıldı. Anne ve kızını bıçaklayarak öldürdüğünü ...
Gülen’den Erdoğan’a ‘faili meçhul’ cevabı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gülen cemaatine yönelik ''Eğitimden, hizmetten, ...
20 yıldır kanserle dalga geçiyor!
Muğla’nın Datça İlçesi'nde 1995 yılında, bir sokak kavgasını ayırmaya ...
 
İzmir’de narkotikten sokak baskını!
İzmir’in, Karşıyaka, Bayraklı ve Balçova ilçelerinde, narkotik polisin ...
8 yaşındaki çocuk köpek kurbanı
Kayseri’de 8 yaşındaki Derviş Boztaş isimli bir çocuk, dedesinin beslediği ...
Valilikten ‘hayati’ Torbalı hattı uyarısı!
Cumaovası-Torbalı-Tepeköy hat kesimi montajının tamamlandığının duyurulduğu ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva