HABERLER>GÜNCEL
25 Haziran 2020 Perşembe - 11:08

FETÖ’ye 'para toplama' kodu: Garibanlar var!

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans ayağına yönelik düzenlenen operasyonda, örgüte para yardımı yaptığı öne sürülen 5 şüpheliyle, önceki operasyondan firari olan Ramazan Kanlıdere yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan ve finansör olduğu ortaya çıkan Abdullah D.’nin Amerika’daki örgüt imamlarından aldığı 'garibanlar var' talimatını kurye Turgut S.’ye ilettiği ortaya çıktı.

FETÖ’ye  para toplama  kodu: Garibanlar var!

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı verilen 64 şüpheliye yönelik 10 Haziran’da Adana merkezli Mersin ve İstanbul’da şafak vakti operasyon düzenlendi. 61 şüphelinin yakalandığı operasyonda, şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise örgüte gönderilmek üzere toplanan 25 bin 800 dolar, 2 bin 75 Euro, 5 bin 350 lira nakit para ile telsiz, çok sayıda cep telefonu, tabanca ve tüfek ele geçirildi. Şüphelilerden 13’ü tutuklanırken, 27’si ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı, 5 şüpheliye ev hapsi cezası verildi. 15 şüpheli ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltındaki Turgut S.'nin sorgusu sürerken, KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltına alınan şüphelilerin ifadesi doğrultusunda örgüte para yardımı yaptığı belirlenen ve önceki operasyonda firari olan şüphelilerin yakalanması için 17 Haziran’da şafak vakti operasyon düzenledi. Operasyonda Abdullah D., Zeki K., Cevdet D., Mustafa Siverekli, Alparslan Saygın ile firari olan Ramazan Kanlıdere gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

'GARİBANLAR VAR' TALİMATI
İlk operasyonda gözaltına alınan ve örgütün kuryeliğini yaptığı öne sürülen Turgut S.’nin, finansör olduğu iddia edilen ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir örgüt üyesinden talimat alan Abdullah D. ile bağlantı kurduğu öğrenildi. Turgut S.’nin, Abdullah D.’yi cep telefonu rehberine ‘ABD-Adana’ kod adıyla kaydettiği, Abdullah D.’nin ABD’den 'garibanlar var' talimatıyla para topladığı öne sürüldü. Şüphelilerin, üzerlerindeki takibi farklı ülkelere çekmek için cep telefonlarına kurdukları programla IP (İnternet Protokol Adresi) adreslerini değiştirdikleri öğrenildi.

SEYHAN EYALET İMAMI PEŞİNİ BIRAKMAMIŞ
Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Cevdet D.’nin, esnaf sorumlusu olduğu ve örgüte yardım yapılması için çalışma yaptığı öne sürüldü. Cevdet D.’nin daha önce etkin pişmanlıktan yararlandığı ancak 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ABD’ye kaçan sözde Seyhan Eyalet İmamı Turgut Topal tarafından ima yoluyla tehdit edildiği iddia edildi. Doğan’ın sorgusunda, “Bana sürekli devranın döneceğini ve karşımızdakilerin yargılanacağını söylediler. Tehditlerden korkup, söylediklerini yaptım" dediği öğrenildi.

FETÖ’YE PARA YARDIMI YAPIYORMUŞ
Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden Alparslan Saygın’ın, Turgut S.'yle irtibata geçerek örgüte para yardımı yaptığı öne sürüldü. Saygın’ın cep telefonunda numarası kayıtlı olmasına rağmen, Turgut S.'yi tanımadığını söylediği iddia edildi. Öte yandan Saygın’ın ağabeyinin 1995 yılında Hakkari’de şehit olduğu ve ‘şehit yakını kontenjanı’ ile Devlet Su İşleri’nde çalıştığı öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ramazan Kanlıdere, Alparslan Saygın ile Mustafa Siverekli tutuklanırken, Abdullah D., Zeki K., Cevdet D. ve Turgut S.’ye ev hapsi cezası verildi. (DHA)

 
Metroda maske takmadı: Ortalığı birbirine kattı!
 
Karşıyaka’da ‘tarihi’ buluşma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metroda maske takmadı: Ortalığı birbirine kattı!
Haliç Metro İstasyonu'nda metroya maskesiz binmek isteyen kadın, turnikeden ...
Mucize! Davaro’yu hatırlayıp hayat kurtardı
Selde bodrum katta mahsur kalan Murat Coşkun, Abdullah Karçik’in ‘Davaro’ ...
İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile 'denetim' talimatı!
Artan corona virüs vaka sayılarının düşürülmesi için denetimlerin arttırılması, ...
 
Gözler hafta sonunda: Sokağa çıkma yasağı hangi saatlerde uygulanacak?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) yapılacağı 27 ve 28 Haziran günlerinde, ...
Mehmet KARABEL yazdı... Bir tabak döner nasıl 370 TL olur?
Mehmet KARABEL yazdı... Bir tabak döner nasıl 370 TL olur?
MİT davasında üç gazeteciye tahliye!
MİT kanununa muhalefetten yargılanan Aydın Keser, Barış Terkoğlu ve Ferhat ...
 
İzmir sularında dramın fotoğrafı!
İzmir'in Dikili ve Foça ilçelerinde Yunan Sahil Güvenlik unsurları tarafından ...
İzmir'in kalbinde kanlı kavga! Yaralılar var
İzmir'in Konak ilçesinde, bir eğlence mekânında iki grup arasında çıkan ...
ABD 'Terörizm Ülkeler Raporu'nu açıkladı
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Terörizm 2019 Ülkeler Raporu"nda, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva