HABERLER>GÜNCEL
20 Ocak 2020 Pazartesi - 13:44

FETÖ'nün 'futbol davası'nda cezalar belli oldu

FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin davada 6 sanığa, 2 yıl birer ay ile 6 yıl 3'er ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

FETÖ nün  futbol davası nda cezalar belli oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin davada yargılanan 6 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 2 yıl bir ay ile 6 yıl üç ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına sanıklar katılmazken, sanıkları avukatları temsil etti.

Esas hakkındaki mütalaaya karşı son savunmaları istenen sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduklarını savunarak, beraat talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, eski futbolcu Zafer Biryol ve İsmail Şengül ile menajer Ersin Güreler'in, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl üçer ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Heyet, duruşmalardaki beyanları nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlandırıldığını belirttiği eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırılmasını hükme bağladı.

BİRER YILLIK DENETİMLİ SERBESTLİK
Bu karara göre, etkin pişmanlık hükmünden yararlandırılarak 2 yıl birer ay hapis cezasına çarptırılan İrtegün, Boral ve Çatkıç hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 221/5. maddesi uyarınca, birer yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine de hükmeden heyet, diğer 3 sanık hakkında da TCK'nın 58/9. madde gereğince, "cezalarının infazından sonra ayrı ayrı denetimli serbestlik tedbirlerinin uygulanması" yönünde karar aldı.

ÖRGÜTLE ORGANİK BAĞ
İstanbul Cumhuriyet Savcısı İkram Coşkun'un hazırladığı mütalaada, FETÖ'nün futbol yapılanması anlatılarak, sanıkların örgüt içindeki konumlarından ve eylemlerinden bahsediliyordu.

Sanıklardan Bekir İrtegün'ün 2007 yılından itibaren FETÖ/PDY'nin sohbet adı altındaki toplantılarına gittiği ve örgüte kurban bağışında bulunduğu belirtilen mütalaada, İrtegün'ün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı, örgütle organik bağ içerisinde süreklilik ve yoğunluk gösteren eylemleriyle "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçunu işlediği kaydediliyordu.

İrtegün'ün etkin pişmanlık kapsamında verdiği samimi bilgilerin örgüt içerisindeki konumuyla uyumlu ve örgütün faaliyetleri hakkında aydınlatıcı bilgiler olduğuna dikkati çekilen mütalaada, sanığın bu haliyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanması gerektiği ifade ediliyordu.

Sanıklardan Ömer Çatkıç'ın da ByLock programı kullanıcısı olduğunun tespit edildiği, etkin pişmanlık yararlanarak samimi ifadelerde bulunduğu ve "örgüt üyeliği" suçundan etkin pişmanlık gözetilerek cezalandırılması gerektiği aktarılan mütalaada, sanık Uğur Boral'ın samimi beyanlarının da yararlı olduğuna dikkati çekiliyordu.

"ABD'DE GÜLEN İLE GÖRÜŞTÜ"
Mütalaada, diğer sanık Zafer Biryol'un yargılama aşamasındaki ifadelerinin samimi beyanlar olmadığı ve bu nedenle sanık hakkında, "örgüt üyeliği" suçundan ceza verilirken etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmaması gerektiği kanaatinin oluştuğu belirtilerek, bu sanığın 2006 yılında Pensilvanya'ya giderek FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen ile görüştüğüne işaret ediliyordu.

Diğer sanık Ersin Güreler'in de toplanan delillere göre "örgüt üyeliği" suçundan cezalandırılması talep edilen mütalaada, sanık İsmail Şengül'ün "örgüt üyeliği" suçunu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı için beraat etmesi gerektiği bildiriliyordu.

Mütalaada, Zafer Biryol ve Ersin Güreler'in ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla, Bekir İrtegün, Uğur Boral ve Ömer Çatkıç'ın ise etkin pişmanlık hükümleri uygulanarak 5 yıldan 11 yıl ikişer aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Sanık İsmail Şengül'ün ise beraati isteniyordu. (NTV)

 
Altınordu'da Anıl'la ipler koptu
 
Altay Paixao'yu aradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! FETÖ'nün 'kadim abi'si İzmir'de yakalandı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün sözde üst düzey yöneticilerinden Yusuf Bekmezci ...
Özel okullara yeni düzenleme: Teminat şartı!
Tüm okullar içindeki oranı yüzde 19.5'e çıkan özel okullara teminat zorunluluğu ...
Karabağlar'daki plan değişikliğine mahkemeden veto!
İzmir’in Karabağlar ilçesinde yer alan bazı plan notlarına ilişkin olarak ...
 
Çay ocağında silahlı çatışma: 1'i ağır, 2 yaralı
Bursa’da çay ocağında oturan Delil A. ile Bilal A., henüz kimliği belirlenemeyen ...
Urla'da 'maskeli' isyan!
Uzunkuyu ve Zeytinler köylerinin arasında bir bölümde yapılması planlanan ...
İzmir’in yeni hafta raporu: Donacağız!
Soğuk havanın etkisi altındaki kentte yeni haftada sıcaklıklar daha da düşecek. Yağış ise yok.
 
İzmir'de korkunç son: Uzman Çavuş canına kıydı!
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, Deniz Piyade Uzman Çavuş olduğu öğrenilen ...
Mehmet KARABEL yazdı... Aşk derin uykuya dalmaktır!
Mehmet KARABEL yazdı... Aşk derin uykuya dalmaktır!
Tarihi zirve sona erdi! İşte alınan kararlar
Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva