HABERLER>GÜNCEL
8 Ocak 2017 Pazar - 09:10

FETÖ iddianamesinde isimleri geçiyordu, KHK’yla geri döndüler!

OHAL kapsamında çıkartılan son kararname ile Katip Çelebi Üniversitesi’nde daha önce atılan üç akademik personel iade edildi. Geri dönen akademisyenler FETÖ iddianamesinde yer alıyordu.

FETÖ iddianamesinde isimleri geçiyordu, KHK’yla geri döndüler!

EGEDESONSÖZ - Olağanüstü Hal Kararnamesi olarak Resmi Gazete’de yayınlanan üç yeni kararnamede ihraçların dışında birçok kamu kurum ve kuruluşunda iadeler de yapıldı. Daha önce mesleklerinden atılan personellerin itirazları ayrıntılı olarak incelendi. Birimlerden ve kurumlardan gelen raporlara istihbarat notları da eklendi. Son düzenlemeyle yüzlerce kişi geri döndü.

Bu kapsamda daha önce meslekten atılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’ndeki üç akademik personel iade edildi.  İade listesinde Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Kaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özşen Çorumluoğlu ve Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akçay yer aldı.

İSİMLERİ VARDI
FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Katip Çelebi Üniversitesi’ni içeren iddianame Savcı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanmış İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulmuştu.  Tutuklu isimlerin de bulunduğu soruşturmanın dava aşamasının önümüzdeki günlerde başlaması beklenirken o iddianamede yer alan üç isim görevlerine dönmüş oldu.

Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Kaya tanık L.B’nin verdiği ifadede yer aldı. 

L.B, 2013 yılında Arapça kursu ve tefsir adı altında ev buluşması için kendisini Recep SÜTÇÜ’nün evine çağırdıklarını, bu buluşmayı Dağhan IŞIK’ın tertiplediğini, Recep SÜTÇÜ, Mübin HOŞNUTER, Dağhan IŞIK ve Selçuk KAYA’nın da orada olduğunu, adının hatırlamadığı bir ilahiyatçının konuşmalar yaptığını, bu şahsın Malezya ya da bir Güney Asya ülkesinden bir tasavvuf büyüğünün oraya giden Türklere “Buralara gelmenize gerek yok, zaten sizin orada Fetullah Gülen var onu takip edebilirsiniz” dediğini ifade ettiğini, bu kişinin bilgisizliği ve propagandacı yanının kendisini çok rahatsız ettiğini, 17-25 Aralık olaylarından sonra 2014 yılı içinde Recep SÜTÇÜ’nün kendisini telefonla arayarak tekrar bu tip bir toplantıya çağırdığını ancak kendisinin bu davetlere çeşitli gerekçeleri bahane ederek bir daha katılmadığını ifade etmişti. Öğretim Üyesi Kaya’nın iadesine karar verilirken Sütçü’nün ise tutukluluk hali devam ediyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özşen Çorumluoğlu’nun ismi tanık İ.B’nin savcıya verdiği ifadede FETÖ irtibatlı kişiler arasında yer alırken tanıklar H.G ve Y.B Diş Hekimliği Fakültesi Klinik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Akçay’ın toplantılarda yer aldığını belirtmişti. H.B’nin ifadeleri iddianamede şu şekilde yer almıştı: “Asım Fidan(üniversite imamı) olarak tanınan ismini daha sonra Adem Fidan olduğunu öğrendiği bir şahıs haftanın belirli günlerinde gelip kaldığı evde üniversiteden çeşitli hocalarla toplantı yapmakta olduğunu, evde kalanları bu toplantılara almadıklarını, ne konuştuklarını bilmediklerini, ancak cemaat toplantıları olduğunu bildiklerini, bu toplantılara  Diş Hekimliği Fakültesinden Hüseyin ERTAŞ, Yabancı Diller Yüksekokulundan Ozan HOŞKEN, Diş Hekimliği Fakültesinden Hüseyin AKÇAY, Su Ürünleri Fakültesinden  Fatih AKSOY, Tıp Fakültesinden Recep SÜTÇÜ isimli şahısların katıldığını beyan etmiştir”

HAKLARI GERİ VERİLECEK
Kararnameyle üç isim görevlerine iade edilirken savcılığın ve mahkemenin de bu kapsamda düzenleme yapması bekleniyor. Dava sırasında soruşturmadan ayrılmayı bekleyen isimlerin hakları da geri verilecek.  Kararnameye göre, söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülecek.

 
İzmir’de ‘ateşçiler’ okullu oldu, ders daha temiz bir kent!
 
Ekrem Kahraman İzmir’e geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD'ye gönderilen Gülen dosyaları mahkemeye ulaştırılmamış
Adalet Bakanlığınca Fetullahçı Terör Örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin ...
FETÖ mağduru 931 pilot testten geçti
Hava Kuvetleri Komutanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ ...
Kar ve tipi Bursa-İzmir karayolunu kapattı!
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bursa-İzmir yolu uzun bir süredir kapalı. ...
 
6 yaşındaki çocuk yangın kurbanı
Adana'nın Ceyhan ilçesindeki bir evde çıkan yangında 6 yaşındaki çocuk ...
Sınırda 3 canlı bomba yakalandı!
İstanbul ve Şanlıurfa'da terör eylemi planlayan 3 canlı bomba yakalandı. ...
'Kahraman Polis' için tepki çeken yas paylaşımı: Saçlarını ekmiştik!
Özel Likya Polikliniği Sahibi Zerrin Kara’nın terör saldırısında şehit ...
 
TSK'dan açıklama: 3 DAEŞ emiri öldürüldü
TSK'dan yapılan açıklamada "El Bab'da 35 DAEŞ hedefine hava harekatı düzenlendi. ...
Adliyeye saldıran teröristin cenazesi böyle götürüldü
İzmir'deki hain saldırıyı gerçekleştiren terörist M.Ç'nin cenazesini babası ...
İzmirli şoförlerden şehitler için anma
Konvoy oluşturan taksi şoförleri, saldırının yaşandığı polis noktasına karanfil bıraktı
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva