HABERLER>EGE
6 Aralık 2016 Salı - 11:49

FETÖ'den cezaevine giren üyelerin yakınlarına para yardımı!

Uşak'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan 2 kişi, 17-25 Aralık sürecinden sonra cezaevine giren örgüt üyelerinin ailelerine para yardımında bulunarak örgütte çözülmelerin önüne geçilmeye çalışıldığını anlattı.

FETÖ den cezaevine giren üyelerin yakınlarına para yardımı!

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra itirafçı olan bir kişi, 17-25 Aralık sürecinden sonra cezaevine giren örgüt üyelerinin ailelerine FETÖ yöneticilerinin para yardımında bulunarak kredilerinin kapatılmasını sağladıklarını, bu yolla örgütte çözülmelerin önüne geçilmeye çalışıldığını anlattı.

Uşak'ta FETÖ/PDY'nin "eğitim" ve "finans" yapılanmalarına ilişkin yürütülen operasyonlarda gözaltına alınan ve itirafçı olan 2 kişi, örgütte 17-25 Aralık süreci sonrasında yaşananlara ilişkin bilgi verdi.

Gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı eski öğretmen M.Ö, polise verdiği ifadede, görev yaptığı okuldaki tüm bilgisayarların 17-25 Aralık'tan sonra formatlandığını, tüm arşivlerin silindiğini belirtti.

Polisin yapacağı operasyonlardan şu anda tutuklu bulunan okul yöneticisi C.B'nin bilgisinin olduğunu anlatan M.Ö, "Yarın kimin gözaltına alınacağını bize söylerdi. Söylediği gibi ertesi gün o kişi alınırdı. Kendisinin alınacağını duyduğunda 10 gün izne çıkmıştı." dedi.

FETÖ'nün sosyal paylaşım sitelerini yoğun olarak kullandığını kaydeden M.Ö, ifadesinde "Bizden sürekli olarak sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgüt lehine paylaşımlarda bulunmamızı, Bank Asya'ya para yatırmamızı istiyorlardı, ben ve eşim paylaşımda bulunmadığımız için C.B. tarafından azarlandık." diye konuştu.

17-25 Aralık sürecinde cezaevine giren örgüt mensuplarının yakınlarına FETÖ yöneticileri tarafından para yardımında bulunulduğunu belirten M.Ö, "Eşi FETÖ suçlamasıyla cezaevine giren bir tanıdığımla sokakta karşılaştım. Bu kişi kendisine M.T. ve C.B. isimli örgüt üyeleri tarafından banka kredilerini ödemeleri için para yardımında bulunulduğunu söyledi. Bu yolla örgütten çözülmelerin önüne geçilmeye çalışıldı." ifadelerini kullandı.

Eşiyle evliliğine örgüt yöneticilerinin karşı çıktığını, kendisini başka bir kadınla evlendirmeye çalıştıklarını, bu nedenle çalıştığı okuldan istifa ettiğini anlatan itirafçı M.Ö, "Uşak'ta örgütün evlilik işlerine C.B. bakıyordu." dedi.

FETÖ'nün elaman kazanmak için küçük esnafları kendine hedef seçtiğini belirten M.Ö, örgüt üyelerinin belirlenen esnaflardan alışveriş yapmalarının istendiği, bu yolla para kazanmaya başlayan esnafların örgüte yakınlaşmaya başladığını bildirdi.

Sözde veliaht Uşak'a geldi
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan FETÖ itirafçısı M.F.E ise Uşak'ta yapılan bazı toplantılara örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in sözde veliahtı olarak gösterilen Mehmet Ali Şengül'ün katıldığını ve Gülen'in mesajlarını doğrudan ilettiğini bildirdi.

Özellikle 17-25 Aralık sürecinden sonra Gülen'in talimatlarının harfiyen uygulanması yönünde kendilerine baskı yapıldığını kaydeden M.F.E, "Mehmet Ali Şengül 17-25 Aralık sürecinden sonraki toplantılarda 'Hükümete Gülen'in yüceliğini ve büyüklüğünü gösterin' şeklinde konuşuyordu." ifadesini kullandı.

Batıdaki illerle doğudaki illeri kardeş il yaparak örgütün özellikle fakir ve inançlı aileleri kazanmaya çalıştığını dile getiren M.F.E, FETÖ'nün kapatılan Kimse Yok Mu Derneği üzerinden doğudaki fakir aileleri kandırdığını söyledi.

M.F.E, Uşak Üniversitesinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin toplantılara davet edildiğini, Müslüman olan öğrencilerin yapılan kurgu ile ilk kez Müslüman olmuş gibi kendilerine aksettirilerek örgütün İslamı yaymaya çalıştığı imajının verildiğini ifade etti. (AA)

 
İş yerinde 5 kilogram esrarla yakalandı
 
Çeşme’nin leziz festivaline büyük onur
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denizli’de 60 sanıklı FETÖ davasının tarihi belli oldu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde ilişkin ...
FETÖ'den akıl almaz talimat yöntemi!
Bandırma M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda FETÖ/PDY’den tutuklu Sakarya ...
Yürekleri dağlayan kaza ve isyan: Daha kaç çocuk ölsün istiyorsunuz?
Bodrum’da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır ...
 
Devlet Hastanesi’ni karıştıran yasak aşk dedikodusu!
Aydın’ın Nazilli İlçesindeki Devlet Hastanesi'nde her ikisi de evli olan ...
Hastane önünde eski koca dehşeti!
Balıkesir'de bir kişi, yeni doğan bebeğini görmeye geldiği hastane önünde, ...
Kaçak dağ keçisi avına 48 bin lira ceza!
Muğla'nın Menteşe ilçesinde kaçak dağ keçisi avladıkları ileri sürülen ...
 
İnsan kaçakçılığı operasyonu: Deneme sürüşünde yakalandılar!
Sığınmacıları Bodrum'dan İstanköy (Kos) Adasına geçirmek üzere getirildiği ...
Gökçeova Göleti kurudu
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ndeki, yangın helikopterlerinin su alması için ...
Baraj gölünde 110 kiloluk yayın balığı yakalandı
Manisa'nın Salihli ilçesindeki Demirköprü Baraj Gölü'nde 2 metre 44 santimetre ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva