HABERLER>POLİTİKA
14 Mayıs 2019 Salı - 14:41

FETÖ Borsası davasında ilginç ayrıntı: Eski Başkan, yardımcısını şikayet etti!

Serkan Kurtuluş’un liderliğini yaptığı organize suç örgütünü kapsayan davanın duruşmaları devam ederken dosyada yer alan konular arasında Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Yardımcısı Hüsnü Kaya da yer aldı. Tatı, Kurtuluş’un kendisini arayarak para istediğini söylerken Yardımcısı Kaya ile koordineli çalıştığını düşündüğünü anlattı. Kaya ise Serkan Kurtuluş’u tanımadığını söyledi.

FETÖ Borsası davasında ilginç ayrıntı: Eski Başkan, yardımcısını şikayet etti!

EGEDESONSÖZ- Hakkında yakalama kararı bulunduğu için Gürcistan’a kaçan organize suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş ve 69 kişinin yargılandığı davanın duruşmaları sürüyor. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ardı ardına yaptığı operasyonlar sonrasında dosya 18 konuda toplanırken 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmalar devam ediyor.  

Serkan Kurtuluş ile birlikte AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, İzmir Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen dahil birçok kişinin yargılandığı davada ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Dosyada, “5 numaralı konu” olarak yer alan olayda Buca eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın Serkan Kurtuluş ve belediye başkanlığı döneminde yardımcılığını yapan Hüsnü Kaya’dan şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

WhatsApp üzerinden Serkan Kurtuluş’un kendisini aradığını belirten eski Başkan Tatı, Kurtuluş’un para istediğini söyledi.  Emniyet Müdürlüğü gasp büro amirliğine giderek şikayetçi olan Tatı, yaşadıklarını anlattı. İddianameye de geçen ifadede şu sözlere yer verildi:

“Serkan Kurtuluş’un kendisine Hüsnü Kaya’yı (siyasi başkan yardımcısı) tanıyıp tanımadığını sorduğunu, kendisinin Hüsnü Kaya’yı tanıdığını söylediğini, Serkan Kurtuluş’un Hüsnü Kaya’dan alacağı olduğunu ve alamadığını, Hüsnü Kaya’nın ayrıca müştekiden (Ercan Tatı) de alacağı olduğunu söylediğini, kendisinin Hüsnü Kaya’dan alacağı olduğunu fakat Buca Belediye Başkanlığını bıraktıktan sonra Hüsnü Kaya’yı hiç görmediğini Serkan Kurtuluş a söylediğini, Serkan Kurtuluş’un kendisine Buca Belediye Başkanı olduğu sıralarda Hüsnü Kaya’nın bir temizlik firmasından alacağı olduğunu, temizlik firmasının parayı müştekinin kendisine verdiğini ve Serkan Kurtuluş’un bu parayı kendisinden istediğini, müşteki kendisinin gelmesi halinde Organize polisi ile geleceğini çünkü Hüsnü Kaya’nın organizenin yaptığı Kasırga Operasyonu’nda yargılandığını söylediğini, Serkan Kurtuluş’un da polisi karıştırma dediğini ve telefonu kapattığını, Hüsnü Kaya’nın kendisinin belediye başkanlığı zamanında siyasi yardımcılığını yaptığını, Hüsnü Kaya’nın Karabağlar’da bulunan Kaya Mutfak isimli işyerinin olduğunu ve kendisine borcu olmadığını, Serkan Kurtuluş isimli şahsı kendisine Hüsnü Kaya’nın yönlendirmiş olduğunu düşündüğünü, Serkan Kurtuluş isimli şahsı sosyal medyadan sorguladığında Alaattin Çakıcı ile fotoğraflarının, ellerinde keleş marka silahlarla poz verdiği fotoğraflarının olduğunu gördüğünü ve Serkan Kurtuluş ile Hüsnü Kaya isimli şahıslardan davacı ve şikâyetçi olduğunu beyan etmiştir” denildi.

KİMSEDEN ALACAĞIM DA YOK BORCUM DA…
İki yıl önce soruşturma kapsamında ifadesi alınan Hüsnü Kaya ise hem savcılıkta hem de poliste verdiği ifadede Serkan Kurtuluş’u tanımadığını beyan etti. Kaya’nın kayıtlara geçen sözleri ise şu şekilde oldu:

“Serkan Kurtuluş isimli şahsı Buca Spor Kulübü başkanlığı görevini yaparken ‘tarihini şuan tam olarak hatırlamıyorum’ Buca Spor’un bir maçı esnasında kendisini daha önceden tanıdığım S.D isimli şahıs ile birlikte maça geldiler. Bu arada S.D isimli şahıs Serkan Kurtuluş'u benimle tanıştırdı. Tanışmamız bu şekilde olmuştur. Benim, Serkan Kurtuluş isimli şahıs ile bu güne kadar herhangi bir ticari veya hukuki bir ilişkim olmadı. Kendisi ile tanıştıktan sonra bir yerde oturmuşluğum ve sohbet etmişliğim yoktur. Ercan Tatı 2009-2014 yılları arasında Buca Belediye başkanlığı görevi yaptı. Bu dönemde bende başkan yardımcılığı görevini üstlenmiştim. Sorunuzda bana bahsettiğiniz borç konusu ile ilgili benim Ercan Tatı’ya kesinlikle borcum yoktur. Hatta alacağım da yoktur. Ben kimseyi tehdit ettirmedim. Kendisinin neden böyle bir beyanda bulunmuş olduğunu da bilmiyorum. Serkan Kurtuluş'a bir borç konusu ile ilgili bu güne kadar herhangi bir ortamda veya bir yerde böyle bir konu konuşmadım. Bu şahsın Ercan Tatı’yı arayarak benim hakkımda bir borç konusu ile alakalı WhatApp görüşmesini niçin ve ne maksatla yaptığını bilmem. Ben hiç kimseye alacağım veya borcum varken böyle bir teklifte bulunmam. Alacağım ve borcumu kendim isteyebilirim.  Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum”

Kaya, mahkemeye sunduğu ifadesinde de suçsuz olduğunu belirtirken Serkan Kurtuluş’u tanımadığının da altını çizdi.  Kaya, eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın da neden böyle bir ifade verdiğine anlam veremediğini dile getirdi.

İddianame

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameyle firari sanık örgüt lideri Serkan Kurtuluş ile 31'i tutuklu 69 sanık hakkında dava açılmıştı. 

Organize suç örgütüne üye oldukları gerekçesiyle yargılanan sanıklara "suç işlemek amacıyla çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurdukları, yönettikleri ve bu örgüte üye oldukları, bu örgüt kapsamında maddi menfaat elde etme amacı güderek tehdit, hakaret, silahla yaralama, öldürmeye teşebbüs, kurşunlama ve kasten adam öldürme" gibi suçlamalar yöneltilmişti. 

Bazı devlet görevlilerinin bu suç örgütüyle bağlantıya geçerek, FETÖ soruşturmalarını etkilediğine dikkat çekilen iddianamede, "Çeşitli üst düzey kamu görevlileri ile siyasetçiler arasında FETÖ soruşturmalarında haklarında işlem yapılan iş adamlarına yönelik menfaat temin saikiyle ve örgütlü hareket edildiği, bir nevi kamuoyundaki tabirle 'FETÖ borsası' olduğu kuşkusu uyanmıştır." ifadelerine yer verilmişti.

 
'Biz özgürlükçü bir partiyiz, yasakçı bir parti değiliz'
 
Ödemiş'te AK Parti'den Başkan Eriş'e ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Biz özgürlükçü bir partiyiz, yasakçı bir parti değiliz'
İnançların siyasete alet edilmemesi gerektiğini ifade eden CHP lideri ...
O ilçede istifa depremi!
CHP Aliağa İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Zafer Maden, Fikri Temur, Barış ...
CHP'li Serter’den Hasan Tahsin mesajı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Hasan Tahsin’in işgale karşı ilk kurşunu ...
 
Bakan Akar, Rus mevkidaşı ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey ...
Bakan Soylu'dan o pankarta yasak iddiasına yanıt
"Her şey çok güzel olacak" pankartına yasak iddialarıyla ilgili açıklama ...
Soylu'dan "Her şey çok güzel olacak" pankartına yasak iddiasına yanıt
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Her şey çok güzel olacak" pankartına ...
 
'Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız'
Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, "6 Mayıs 2019 Pazartesi ...
CHP'li Arslan meclise taşıdı: Aliağa'da neden yanık ünitesi yok?
İzmir Milletvekili Ednan Arslan Aliağa’da yaşanan iş kazalarını meclis gündemine taşıdı.
Bahçeli eski model otomobilini hediye etti
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçen hafta Ankara turu attığı eski ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva