HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
20 Kasım 2015 Cuma - 10:13

Festival şöleni tam gaz: İzmir sordu, Vildan Atasever cevapladı

Festivalin jüri üyesi oyuncu Vildan Atasever, İzmirli sevenleriyle bir araya geldi. Kendisiyle ilgili merak edilen soruları cevaplayan Atasever, sinema ve dizi sektörleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Festival şöleni tam gaz: İzmir sordu, Vildan Atasever cevapladı

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali on altıncı yılında İzmirlilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Film gösterimleri Fransız Kültür Merkezi, Alsancak Kültür Merkezi ve üniversiteler olmak üzere şehrin farklı birçok noktasında ücretsiz olarak sürüyor.

Filmleri gösterilen yönetmenler, film gösterimlerinin ardından soruları cevaplıyor. Ayrıca yapılan söyleşi ve atölye çalışmalarıyla da sinemaseverler bir araya geliyor. Diğer yandan Altın Kedi Ödülleri için yarışan filmleri salonlarda izleyen jüri, değerlendirmelerini sürdürüyor.

Ödüller, 21 Kasım Cumartesi günü Fuar’da yapılacak olan törenle sahiplerini bulacak. Festival, film gösterimleri ve etkinliklerle 22 Kasım Pazar gününe kadar sürecek.



‘KADINLAR TELEVİZYONDA YANLIŞ ANLATILIYOR’
Festivalin jüri üyesi oyuncu Vildan Atasever, İzmirli sevenleriyle bir araya geldi. Kendisiyle ilgili merak edilen soruları cevaplayan Atasever, sinema ve dizi sektörleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atasever, oyuncu olmaya altı yaşında karar verdiğini ve kendisini oyunculukla ifade ettiğini söyledi. Kadınların televizyonda yanlış anlatıldığının altını çizen Atasever, “Ben kadınların erkek bakış açısıyla anlatıldığını düşünüyorum. Onların hayal dünyasına göre kadın anlatılıyor. Kadın hamile kimden olduğu belli değil, sürekli çile çekme durumu, sürekli ezilme, mücadele eden kadınları göremiyoruz. Biz gerçekten mücadele veriyoruz bu hayatta. Hem çocuk doğuruyoruz, hem kariyerimizi devam ettirmeye çalışıyoruz, hem bu dünyada kadın olarak yer edinmeye çalışıyoruz, sözümüzün dinlenmesi için uğraşıyoruz, yanlış anlaşılmamaya çalışıyoruz, mahalle baskıları altında kalmamaya çalışıyoruz... Bence çok büyük sorunlarımız var” ifadelerinde bulundu.


‘DÜNYANIN SIKINTILARINI ANLATAN FİLMLER OLMALI’
Son zamanlarda göçmenlerle ilgili yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Atasever, “İnsanlar ülkelerinden zorla sürgün ediliyor, yaşayacak yerleri yok, hangi kapıya gitseler bir sıkıntıyla karşılaşıyorlar ve alt yapı sağlanmıyor. Çok zor durumdalar. Ben dünyanın yaşadığı bu sorunun filme aktarılmasını isterim. Sahile vuran bebeğin görüntüsü beni çok etkilendi, uzun süre etkisinde kaldım. Sinema ölümsüz. Bu hikayeleri anlatmalıyız. Bir film bir insanın hayatını, düşüncesini değiştirebiliyor, vicdan oluşturabiliyor. Dünyanın sıkıntılarını anlatan filmler olmalı ve tarihe kalmalı” dedi.

Atasever, Zeki Demirkubuz ile çalışmanın nasıl olduğuyla ilgili sorulan bir soruya ise, hayatının yapı taşlarından birinin ‘Kader’ adlı film olduğunu söyledi. 


‘YÖNETMEN SADECE SES OPERATÖRÜNÜ DİNLER’
Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Film Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Kerem Kaban, Fransız Kültür Merkezi’nde ‘Sinemada ses estetiği ve sesin ontolojisi’ adlı atölye çalışması yaptı. Festival kapsamında konuyla ilgili sinemacılarla bir araya gelen Kaban, ses ve sesin kullanımıyla ilgili açıklamalar yaparak örnekler üzerinden bir sunum yaptı. Sesin çok geniş bir alan olduğunu ve Türkiye Sineması’nda sorun olduğunu ifade eden Kaban, “Ses çok geniş bir alan. ‘Ses geliyor’ tamam devam ediyoruz. Ama maalesef o kadar değil. Bizde böyle bir sorun var. Sette ses operatörünün dediği olur. ‘Herkes sesi kessin’ dediği zaman herkes sesi keser. Yönetmen bir tek ona uyar. Böyle bir gücü vardır” dedi. Kaban sesin önemini ise şu şekilde ifade etti: “Görüntüyü anlamaya ve anlamlandırmaya çalışırken ses onu kapıyor. Çünkü onun boşluğunu dolduruyor. Görüntü alanında dikkat etmeniz gereken bir sürü şey var. Görüntü yavaş işliyor biraz, sesin hızına ulaşamıyor. Ses buna bir takviye gibi görünse de aslında onun dediği oluyor. ‘Ben anlarsam sen bu sahneyi yüceltebilirsin’ diyor.”

 
Ödemiş'te rekreasyon çalışmaları başladı
 
Paris bombacısı İzmir’den geçmiş: 403 no’lu odada 2 gün!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alsancak’ta 80 öncesi sol afişleri sergisi
İzmirli koleksiyoner Derya Manav, Alsancak semtindeki Dantel Sokak'ta, ...
Buca’da muhteşem gece: ‘Festival’ gibi gala!
Buca’yı yılın 365 günü sanatla buluşturacak olan Buca Kültür ve Sanat ...
Ünlü komedyen Arcan'a veda
Dün hayatını kaybeden ünlü komedyen Atilla Arcan gözyaşları arasında son ...
 
Behzat Uygur'dan duygusal mesaj
Behzat Uygur, 18 Kasım 2013'te hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı babası ...
Ve İzmir’in film festivali ‘perde’ dedi!
İzmir’in uzun soluklu tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa ...
Türk ve Yunan edebiyatçılar 'gençlik' için buluşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi “Türkiye - Yunanistan Edebiyat Yolları” ana ...
 
Binbir surat Atilla Arcan veda etti!
Ünlü komedyen Atilla Arcan, kalp krizi sonucu ameliyata alındığı Kartal ...
Güzelyalı'da tiyatro şöleni
Türk tiyatrosunun ustalarından Genco Erkal'ın epik tiyatronun kurucusu ...
Şef Ali Poyrazoğlu
Tiyatro Sanatçısı Ali Poyrazoğlu, İzmir'deki konserde, şef olarak sahneye ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva