HABERLER>SPOR
22 Temmuz 2010 Perşembe - 00:00

Fenerbahçe 1-0 maçı kazandı

Almanya'daki Dostluk Kupası buluşmasında ezeli rakipler futbol adına fazla bir şey ortaya koyamadı. Fenerbahçe 1-0 Galatasaray’’ı yendi.’

Fenerbahçe 1-0 maçı kazandı

Almanya'daki Dostluk Kupası buluşmasında ezeli rakipler futbol adına fazla bir şey ortaya koyamadı. Fenerbahçe 1-0 Galatasaray’’ı yendi.’
 
İlk yarıda kartlar havada uçuşurken, Selçuk daha 14. dakikada oyundan atıldı. Santos'un nefis golüyle skor avantajını yakalayan Fenerbahçe maçın sonuna kadar bu üstünlüğünü korumayı başardı
 
TSYD kupalarının son bulduğu tarihten bu yana ilk kez sezon öncesinde hazırlık maçında karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Galatasaray pek dostane olmasa da iyi bir hazırlık maçı oynadı. Fenerbahçe kazanıp, moralini yükseltti; Galatasaray, 76 dakika on kişi oynayan ezeli rakibine boyun eğerek, düşündürdü: 1-0.
 
Gurbetteki dostluk kupası maçı, adına koşut olmayan hareketlerle bezeli geçti. Fenerbahçe, Galatasaray’’a karşı 14. dakikadan sonra on kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Selçuk hakeme çelme takınca, oyundan atıldı. 30’’da Santos, kilolarına rağmen ceza alanı içinde Ali Turan’’ı üç kez çalımlayıp, Fenerbahçe’’nin süslü golünü attı. Alman hakem Kinhöfer, sahaya atılan meşalelere kızıp soyunma odasına gitti. Kinhofer’’in sahada azarlamadığı kimse kalmadı!
Takım kaptanlarının seyirciye sükunet çağrısı yapması koşulu ile maçı devam ettiren Kinhöfer, dostluğu kurtaran adam oldu. İkinci yarıda Bilica ile Arda arasındaki kavga, genele dönmeden önlendi. Hazırlık kampındaki özellikle Köln yenilgisi nedeniyle sarsıntı yaşayan Fenerbahçe, seyircisi Galatasaray’’a göre daha az olmasına karşın inançta üstündü. Stoch, İlhan ve sağ bekte Bekir sezon ortası formu yakalamış göründü. Santos solda egemen oldu.
Galatasaray’’da Mehmet Batdal, Musa, Cana gibi yeni transferler vasatı aşamadı. Ali Turan’’ın golden önceki hamleleri yetersiz kaldı. Rijkaard, on kişilik Fenerbahçe’’ye karşı tek forveti Mehmet Batdal’’ı kenara alıp, Arda’’yı merkez santrafora sürse de istediğini yapamadı.
 
Santos iğne deliğinden geçirdi
4’’te Arda serbest atış kullandı, sol çaprazdan direkt kaleye vurdu. Volkan Demirel yükselip parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.
25’’te Arda sol korner çizgisine yakın noktadan serbest atış kullandı, ama direkt kaleye gönderdiği top çerçeveyi bulmadı.
30’’da Cristian, Galatasaray savunmasının arkasında usta sızarak ceza alanı içinde Andre Santos’’u topla buluşturdu. Santos, karşısındaki Ali Turan’’ı üç kez yalpalatıp, çok dar açıdan golünü attı: 1-0.
62’’de Fenerbahçe kalesine doğru gelen topu Volkan Demirel kötü yumrukladı, Arda meşin yuvarlağı yakalayıp altı pas içine gönderdi. Burada bekleyen Mehmet Batdal kötü bir vuruşla topu milli kaleciye teslim etti.
70’’te Arda’’nın nefis serbest vuruşunda top Fenerbahçe kalesinin çatal bölgesine çarpıp dışarı gitti.
Maçın son saniyesinde, Galatasaray beraberlik golüne çok yaklaştı. Sabri sağ korner çizgisinden ortaladı, arka direkteki Arda kafayı vurdu, ama topu dışarı attı, maç da Fenerbahçe'nin tek gollü üstünlüğüyle bitti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Süper Lig’’te fikstür çekildi
Turkcell Süper Lig'de 2010-2011 sezonu için geri sayım devam ediyor. ...
Altay, İTO’’dan destek istedi
İzmir'in köklü takımlarından Altay Spor Kulubü Başkanı Ahmet Taşpınar ...
Dia Fenerbahçe’’de
Fenerbahçe beklenen transferi yaptı ve Nancy'nin Fransız sağ kanat ...
 
Altay'ın olmazsa olmazı para
İki adaylı kongre sonrası üyelerinin oyları ile iş başına geçen Ahmet ...
İşte derbi haftaları
Üç büyükler aynı hafta İstanbul’’da maç yapmayacak. Ayrıca, lig heyecanının ...
Kayserispor, hazırlık maçını Cangele ile kazandı
Avusturya'da kampa giren Kayserispor, yaptığı hazırlık maçında ...
 
Gaziantepspor'un Hollanda kampı
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Gaziantepspor, ...
A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Amerikan Profesyonel ...
GS Pino’’yu renklerine bağladı
Kolombiyalı yıldızın transferi mutlu sonla bitti. Sarı-kırmızılılar, ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva