HABERLER>SAĞLIK
14 Eylül 2019 Cumartesi - 11:33

Felsefe öğretmeninin havuz keyfi ameliyat masasında bitti!

İzmir'de felsefe grubu öğretmeni Şeyda Bulut'un(33) yüzüne, havuzda yüzdüğü sırada kaydıraktan kayıp suya düşen bir kişinin ayağı çarptı. Burun ve sol göz tabanı kemiği kırılan 1 çocuk annesi Bulut'u ameliyat eden Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu, "Bu kırık yüzünden göz küresi aşağıya düşer, çift görme gelişir, gözler asimetrik olur. Çökmeye karşı kırık kemiğe plak yerleştirerek önlem aldık" dedi.

Felsefe öğretmeninin havuz keyfi ameliyat masasında bitti!

Oğlu Mirza'yı (3,5) büyütmek için mesleğine ara veren Şeyda Bulut, arkadaşlarıyla birlikte geçen 5 Ağustos'ta tatil için Selçuk'taki bir otele gitti. Serinlemek için girdiği otelin havuzunda yüzerken, sol taraftan yüzüne gelen bir darbeyle şoka girdi. Burnu kanamaya, midesi bulanmaya başlayınca da beyin travmasından şüphelenildi. Ambulansla Selçuk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Bulut'a tomografi çekildi, beyinle ilgili bir problem olmadığı anlaşıldı. Ancak yüzüne gelen darbeden dolayı sol gözünde sorun olduğunu hisseden Bulut, taburcu edildikten sonra eşi Levent Bulut'la birlikte İzmir Kent Hastanesi'ne geldi. Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Safiye Küçükgül tarafından muayene edilen gözde sorun bulunamadı.

Genç kadın, 2 gün sonra kapanan gözü açıldığında ise çift görmeye başladı. Tekrar doktoruna başvuran Bulut'a orbital MR çekildi. Bulut'un göz tabanında ve burnunda kırık oluştuğu anlaşıldı.

Bunun üzerine Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu'na yönlendirilen Şeyda Bulut yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Yüzüme gelen darbe bu kırığa, kırık da göz küresinin aşağıya düşerek, çift görmeme neden olmuş. Ameliyat önerildi. Karar vermek çok zordu. Üzerinden bir hafta geçince korktum, gözüm aşağıya kayıyordu. Hızlı karar vermem gerekiyordu. Hiç yoktan kendimi ameliyat masasında buldum. Havuz keyfim gerçekten çok tatsız bitti. Son bir ayım zehir oldu, çocuğumla ilgilenemedim. Herkesin yüzdüğü havuzlara açılan su kaydırakları konusunda herhangi bir önlem alınmamış olması, uyarı bulunmaması çok kötü. Bu olayı yaşadığımda müşteriler yardımıma koşarken, otel yönetiminin ilgisizliği beni daha da çok üzdü. Önlem almadıkları için kendilerinden şikayetçi oldum, inşallah bu gibi olayların yaşanmaması için gereği yapılır."  

Kent Hastanesi Plastik ve Rekanstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gündeşlioğlu da yüzüne aldığı darbe sonucu Şeyda Bulut'un sol göz tabanı kemiğinin (blow-out kırığı) kırıldığını, çökmenin çift görmeye yol açtığını belirterek, "Sol göz taban kemiği kırığı eğer düzeltilmezse çökme daha da artar ve çift görme sorunu büyür, iki gözün simetrisi bozulur. Eğer göz kasları kırığın arasına girerse çift görme kalıcı olabilir. Bu travmanın arkasından hastamızda da hem çift görme hem de asimetri başlamıştı. Göz küresi, göz altındaki yağ dokuları aşağıya doğru kayarken, kemikte 1.8 santimetrekarelik defekt oluşmuş. Kırığın olduğu yere titanyum meş plak koyduk. Böylelikle çökme önlendi, görme düzeldi. Burun kemiğindeki kırık düzeltildi" dedi. (DHA)

 
İneklerinin ölümünü araştırırken kendi canından oldu!
 
Torbalı’da tiyatro zamanı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlık uzmanı uyardı: Ölümle sonuçlanabilir
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, yaz aylarında sofraları ...
Kısa süreli öğle uykusu kalbi koruyor
İsviçre'de yapılan bir araştırma, kısa süreli öğle uykusunun stresten ...
Dünyanın en başarılı 20 genci arasında biri İzmirli iki Türk!
Stanford Üniversitesi'nde erken teşhis teknolojisi üzerinde çalışan İzmirli ...
 
Kentsel dönüşümde buna dikkat!
Uzmanlar kentsel dönüşüm sürecinin sadece inşaat sektörünü değil, insan ...
Çocuklara okula başlamadan önce göz taraması yapılacak
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla, yenidoğan, okul öncesi ve okul ...
DMD hastası Hasan, solunum destek cihazı bekliyor
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yaşayan, kas erimesi olarak bilinen Duchenne ...
 
Üç kanser ilacı daha geri ödeme listesinde!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, üçü kanser olmak üzere ...
Şeker hastası kadının büyük azmi... Kilolarından da ilaçlarından da kurtuldu
Amasya'da aşırı kiloları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan Şaziye Gündüz ...
Üniversite hastaneleri: Hizmetlerimiz durma noktasına gelebilir
Üniversite Hastaneleri Birliği, Sağlık Bakanı Koca'ya gönderdiği mektupta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva