HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
28 Ağustos 2021 Cumartesi - 08:47

Fazıl Say'dan Alaçatı isyanı: Chopin’in kemikleri sızladı!

Ünlü piyanist Fazıl Say, Datça ve Alaçatı’daki gece kulüplerinden gelen yüksek müzik sesine sosyal medya hesabından isyan etti. Say, “Chopin’in kemikleri sızladı. Piyanoyu zor duyuyoruz. Bu bir ses cehennemi” diye yazdı.

Fazıl Say dan Alaçatı isyanı: Chopin’in kemikleri sızladı!

Ünlü piyanist Fazıl Say, Datça’da konser verdiği sırada çevredeki gece kulüplerinden gelen yüksek müzik sesinin piyano sesini bastırdığını söyleyerek sosyal medya hesabından isyan etti.

‘PİYANOYU ZOR DUYDUM’
Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Datça’da saat 21.10’da konserim başladı. Chopin Noktürnler... Bir anda bir ses, bir gürültü patırtı, 200-300 metre ileride bir mekândan gelen canlı müzik sesi. Amfi, tiyatro inliyor. 2 müzik bir arada, piyanoyu zor duyuyoruz. Chopin’in kemikleri sızladı. Halbuki saat 22.00’de izinliymiş o mekân... Neyse 3-4 dakikaya kesiyor. (Çünkü zabıta gelmiş) Saat 22.00’de Ravel çalıyorum, ‘Üzgün Kuşlar’. Sessizlik lazım o konsantre atmosfere. Ve yine patlatıyor mekânın sesi sonuna kadar. Onlara 22.00’de başla denmiş. (Neden 22.00? 21.00’de Amfitiyatro’da başlayan etkinliklerin hakkı 60 dakika mı?) Başlatmış o da... Datça’da nice tiyatro, konser duruyor, ara veriyor bu yüzden. Ben hayli tedirgin bir şekilde 10-15 dakika daha devam ettim. Durum bu.”

Fazıl Say, Alaçatı’da da benzer durumun olduğunu belirterek, “Mekânlar en çok desibel yapma yarışında. Saat 23.00-23.30-00.00 durması lazım değil mi? Yok hayır devam, 00.45 anca... Otel odanızın tüm cam ve kapılarını kapayıp kulağınıza tıkaç taksanız bile uyuyamazsınız bu gürültüde kardeşim. Bu bir kaos, ses cehennemi. 7 belki 8 mekânın gümbürtüsü her yerde tüm ilçede. 7 ayrı mekân kendi çaldıklarını sonuna kadar açarsa 30 kilometreden duyulur her biri. Burada yaşanmaz kardeşim. Orada durulamaz, sohbet edilemez, düşünülemez!" ifadelerini kullandı. (Hürriyet)

 
Dünyada bir ilk... İşte en şanslı ülke!
 
Bornova’da toplu iş görüşmesi heyecanı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merve tatari 30 Ağustos 2021 Pazartesi 11:22

Uzun zamandır Alsancakta işletmelerin ses müzik terörüne ve sabahın ilk ışıklarına kadar sokak çalgıcıların etrafına topladığı insanları ellerinde içki şişeleri ile yaptığı gürültüye maruz kalmaktayız evlerimizde oturmak misafir ağırlamak vb uyumak imkansız hale geldi Cumhurbaşkanımızın müzik saat 12 de son erdirmesi bizim için bir nebze!! Ama saat 12 ye kadar aynı gürültünün devam etmesi yine aynı sorunun devam etmesine sebeb oluyor bu tarz işletmelerin çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından denetlenmeli ses yalıtımı Avrupa standartlarında yapılmadıkça ve dış mekanlarda canlı ve cansız müzik meskenlerin bulunduğu Alsancak gibi yerlerde izin verilmemeli

Yorumu oyla      2      3  
kentli olmak 28 Ağustos 2021 Cumartesi 14:48

Sadece Alaçatı,Datça vs değil.Gürültü tüm İzmir in Türkiye nin sorunu... Otoban da ve şehir içi yollarda ve mahalle aralarında covid den sonra zirve yapan motor ve mobilet tipi araç trafiğinide hesaba katarsak memleket açık tımarhaneye döndü... Şu ana kadar bu durumdan rahatsız olup önlem alan bi tek yönetici görmedim...Bundan sonra olur mu?????Olmazzz..Niye???İşte öyleee..

Yorumu oyla      2      4  
??? 28 Ağustos 2021 Cumartesi 11:39

Ağzına sağlık Fazıl SAY. Bu ülkede sizin tabirinizle bu "ses cehennemi"ne maalesef müzik diyenler var. Saat 24:00 ten sonra bari durdurulmasını isteyenleri özgürlükleri kısıtlamakla suçluyorlar. Siz konseriniz vesilesiyle bir kez maruz kalmışsınız. Bu ülkede birçok sıradan insan otelde değil, kendi ikametgahında, yılda birkaç defa değil hergün bu ses cehennemine maruz yaşıyor. Sayın SAY, sizin de etkili olduğunuz bir çevre "Müzik susmasın" safsatasıyla bu ses cehenneminin sürmesinin önünü açacak tavır sergiliyor. Lütfen bunun sanatsal anlamda bir müzik olmadığını, müziğin daha düşük volümlerde, o saatte duymak istemeyenleri rahatsız etmeden ve saat 24:00'e kadar da yapılabileceğini, 24:00'dan sonra müzik çalınmasına karşı olmanın müziğe, sanata ve sanatçıya düşmanlık anlamına gelmeyeceğini bu çevrelere anlatabilmemize yardımcı olun.

Yorumu oyla      2      3  
İzmirli... 28 Ağustos 2021 Cumartesi 10:44

Fazıl Bey ilginiz için teşekürler.Sy Cumhurbaşkanımız Bu konuyu aylar önce dile getirdiğinde kendisi eğlence düşmanı ilan edilmişti muhalefet tarafından.Bakalım o canaha yakın sizlerden gelen tepkiye ne diyecekler

Yorumu oyla      4      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Usta sanatçı Metin Çekmez yaşamını yitirdi
Türkiye’nin yakından tanıdığı ünlü tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Metin ...
Rolling Stones grubunun davulcusu hayatını kaybetti
Ünlü ingiliz rock grubu The Rolling Stones grubunun bateristi Charlie Watts, hayatını kaybetti.
Bergama'da bir tarihi buluş daha!
Bergama Antik Kenti ve çevresinde yürütülen kazı çalışmalarında, Anadolu ...
 
İzmir Agora'da bir piyano iki piyanist
34. Uluslararası İzmir Festivali antik dönemin en görkemli kent agoralarından ...
1,4 milyarlık tablo hırsızların hedefi oldu!
Ünlü Fransız ressam Claude Monet’in Hollanda’daki Zaans Müzesi’nde yer ...
İzmir Festivali final konseriyle başladı
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), düzenlediği 34. Uluslararası ...
 
Hızlı ve Öfkeli 10'un vizyon tarihi belli oldu
Hızlı ve Öfkeli 10'un çekimleri ocak ayında başlayacak ve 7 Nisan 2023'te vizyona girecek.
Cin Ali’nin çizeri hayatını kaybetti
Çocuk kitapları Cin Ali serisine hayat veren illüstratör Selçuk Seymen ...
Aydın'daki antik kentten 1800 yıllık stadyum çeşmesi çıktı
Aydın'daki antik kentten 1800 yıllık stadyum çeşmesi çıktı
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva