HABERLER>SPOR
10 Eylül 2013 Salı - 23:33

Fatih Terim varsa umut da var: 2-0

Milli Takım tecrübeli teknik adam idaresinde çıktığı grubun kader maçında Romanya’yı deplasmanda Burak ve Mevlüt’le devirerek üçüncü sıraya yükseldi.

Fatih Terim varsa umut da var: 2-0

İSTANBUL - A Milli Futbol Takımımız, 2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu'ndaki kader "Terim'li 2. kader maçına" Romanya deplasmanında çıktı. Grubun ilk maçlarında İstanbul'da rakibine 1-0 mağlup olan Milliler, Romanya'yı Bükreş'te 2-0'lık skorla devirdi ve Brezilya umutlarını canlı tuttu.
 
Burak ve Mevlüt'ün golleri ile 3 puanı hanesine yazdıran Ay Yıldızlılar puanını 13'e yükseltti ve Romanya'yı averajla geride bıraktı. Ancak Estonya'yı 5-1 yenen Macaristan, puanını 14 yaparak yeniden 2. sıraya çıktı. Macarlar son maçta Romanya'ya 3-0 yenilince 3. sıraya inmişti.
 
Norveçli hakemin ilk düdüğü ile Bükreş'deki mücadelenin ilk dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Romanya, kalemizde yarattığı iki atakla tehlikeli oldu ancak çabuk toparlanan Milliler heyecanı rakip sahaya taşımayı bildi. 9. dakikada hızlı gelişen atakta Umut'un pasıyla kaleci ile karşı karşıya kalan Burak, çok net pozisyonda yaptığı vuruş cılız kaldı ve kaleci Tataruşanu'nun üzerine gitti.
 
Kaçan bu eşsiz fırsattan 6 dakika sonra kalemizde yaşanan tehlikede tüm Türkiye'nin yüreği ağzına geldi. Sol kanattan gelen ortayı Volkan yumruklarıyla uzaklaştırmak istedi ancak havalanan top ceza sahası dışında Tanase ile buluştu. Rumen futbolcu aşırtma bir vuruşla kaleyi düşündü ancak kale çizgisindeki Caner direğin de yardımıyla gole izin vermedi.
 
Devrenin genelinde iştahlı bir futbol ortaya koyan Milli Takımımız, aradığı golü 22'de buldu. Sol kanatta topu alan Caner, içeriye doğru yaptı ortasını ve iki rakibi arasından çok iyi yükselen Burak, şık bir kafa vuruşuyla kaleci Tataruşanu'yu bu kez affetmedi: 0-1

Milli takım golden sonra ayağa paslarla oyunun kontrolünü elinde tutmaya devam etti ve ilk 45 dakika 1-0 üstünlüğümüzle noktalandı.
 
Zorlu mücadelenin ikinci yarısına iyi başlayan ve 'ne yaptığını bilen' futboluna devam eden Milliler, Romanya kalesinde önemli pozisyonlar yakaladı. Önce Umut sonra Gökhan Gönül ile ikinci gole çok yaklaşan ay-yıldızlılar, son vuruşlarda başarılı olamayınca girişimlerden eli boş döndü.
 
Dakikalar ilerledikçe tüm riskleri almaya başlayan ve Romanya, yarı sahamızda daha fazla yer almaya başladı ve 69'da gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde yaşanan ufak çaplı karambol sonrası topu önünde bulan Adrian Popa'nın sağ çaprazdan gönderdiği şut direkten auta gitti.
 
Son bölümlerde rakip ataklara geçit vermeyen Milliler, maçın duraklama dakikalarında bir gol daha bularak iyice rahatladı. Ceza sahası önünde topla buluşan Mevlüt Erdinç sol ayağıyla şık bir gole imza attı ve maça son noktayı koydu: 0-2
 

Milliler, bu sonuçla D Grubu'nda 3. sıraya yükseldi. Kalan maçlarda Brezilya için ikinciliği kovalayacak olan ay-yıldızlılar Macaristan'ın puan kaybetmesini bekleyecek. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bülent ışık 11 Eylül 2013 Çarşamba 15:23

Keşke 1996 yılında yapılan Avrupa Futbol Şampiyonasında milli takımın başında Fatih Terim olsa idi..Sıfır gol ve sıfır puan ile geri dönmüştük.

Yorumu oyla      11      5  
bunakkaptan 11 Eylül 2013 Çarşamba 08:48

Demek ki maçta Terim de oynadı ve iki de gol attı.. Valla bu yaşta oynaması bile büyük başarı Yaşasın Terim.!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Filenin Sultanları şampiyonluğa yürüyor
Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Play-Off maçında Türkiye, Beyaz Rusya'yı ...
Milli maçta biber gazı skandalı!
2015 UEFA Avrupa Şampiyonası 7. Grup mücadelesinde Türkiye - İsveç U21 ...
Filenin Sultanları çeyrek finalde: 3-0
Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası Play-Off maçında Türkiye, Beyaz Rusya'yı ...
 
Bucaspor paramparça: Başkan da gidiyor Kılıç da
PTT 1'inci Lig ekiplerinden Bucaspor’da görevi bırakma kararı alan Başkan ...
Göztepe’de ‘Daum-Kocaman’ vakası: Yeni hoca Zengin
Sarı-kırmızılı takım ilk hafta alınan Gaziosmanpaşa beraberliğinin ardından ...
Mesut, Bale'i 5'e katladı!
Arsenal'in yeni transferi Mesut Özil, Real Madrid'in 100 milyon Euro'ya ...
 
İstanbul’un yeni hedefi Euro 2020
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı ...
Terim sert çıktı: Sabrım S.O.S veriyor
Fatih Terim Romanya maçı öncesinde yaptığı basın toplantısında dedikodu ...
İlk haftalar Göztepe’nin kabusu!
Son dört sezondur ligin ilk haftasında yüzü gülmeyen Göztepe, galibiyet ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva