HABERLER>GÜNCEL
20 Temmuz 2017 Perşembe - 19:45

Fatih Terim'e Aydoğdu cephesinden yanıt!

Fatih Terim'in açıklamalarına, Aydoğdu'nun avukatından cevap

Fatih Terim e Aydoğdu cephesinden yanıt!

İzmir'in gözde turizm merkezi Alaçatı'da çıkan kavga ile ilgili dün basın toplantısı düzenleyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e, Yüzevler Kebap'ın sahibi Selahaddin Aydoğdu'nun avukatı Koray Battal bugün yanıt verdi. Battal, "Fatih Terim, Türk milletinin aklı ve vicdanıyla dalga geçiyor" dedi.
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2 damadı ve 2 koruması ile 14 Temmuz gecesi İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Mahallesi'nde Selahaddin Aydoğdu'ya ait Yüzevler Kebapçısı'nda kavga etmişti. Kavga ardından Aydoğdu basın yoluyla tehdit suçu iddiasıyla Emniyet'e ifadeye çağrılmıştı. Olayın ardından dün açıklama yapan Fatih Terim, "Edepsiz bir teklif aldım, bu teklife icabet ettim" diye konuştu. Terim'in sözlerine bugün Aydoğdu'nun avukatından açıklama geldi.


'GERÇEK DIŞI SÖYLEMLERLE, ASLINDAN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞMIŞTIR'
Avukat Koray Battal, Terim'in konuyu saptırdığını ve gerçek dışı söylemlerde bulunduğu öne sürerek, şöyle konuştu:
"Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, üç gün susup, konuyu düşündükten sonra, dördüncü gün konuşmuş ve Alaçatı'da yarattığı, utanç verici tabloyu, gerçek dışı söylemlerle, aslından uzaklaştırmaya çalışmıştır. Müvekkilim Selahaddin Aydoğdu, Çeşme Alaçatı'da açtığı Yüzevler mekanını çalıştırmaktadır. Müvekkilimin restoranının yanında, Fatih Terim'in damadı Ahmet Baran Çetin, önce bir mekan açmış, kısa süre sonra iki mekan arasına çarşıyı bölecek şekilde bir paravan kurmuştur. Müvekkilimden bağımsız olarak, çarşı yönetimi bu görüntüden rahatsız olmuştur. Yine müvekkilim dışında, yönetim bu durumu mekan sahibi Terim'in damadı ve ortağı olduğu öne sürülen ablasına iletmiştir. Bu durum üzerine 14 Temmuz akşamı Fatih Terim, müvekkilim Aydoğdu'yu telefon ile aramıştır. Terim'in sorusu üzerine, müvekkilim paravanla ilgili hiçbir şikayeti bulunmadığını, konunun çarşı yönetiminin inisiyatifinde geliştiğini belirtmiş, iyi niyetle Fatih Terim'i bilgilendirmiştir. Fatih Terim ise, hakaret etmeye başlamış ve müvekkilime neden damadının yanında dükkan açtığını sormuştur. Bu saçma soru karşısında, Aydoğdu, kendisini sakin olmaya davet etmiştir. Ama Terim,  Aydoğdu'yu tehdit etmiş ve hakaretini sürdürmüştür. Müvekkilim 'hocam beni tehdit etmeyin' diye uyarmış, ama Terim tehdidini 'oraya gelirim' diyerek sürdürmüştür. Müvekkilim de, 'Buyur gel o zaman hocam' diye karşılık vermiştir. Alkollü olduğu her halinden belli olan Terim, Bodrum'dan Alaçatı'ya gelerek iki damadı, bir koruması ve damadının mekanından bazı kişilerin katılımıyla, müvekkilimin restoranını basmış, Aydoğdu ve çalışanlarına saldırmıştır. Müvekkilimin 3 çalışanı hastaneden darp raporu almıştır. Fatih Terim saldırıda, korunma amaçlı gördüğü direniş karşısında, yanındakilerle birlikte mekandan kaçmıştır. Güvenlik kameralarında bu baskın kayıtlıdır. Birden fazla kişiyle nitelikli yağma, kasten yaralama, tehdit ve hakaret suçlarının unsurları oluşmuştur. Konu şikayetimizle adli makamlara intikal etmiştir."


'HALKIMIZIN YÜCE DUYGULARIYLA OYNAMAYA ÇALIŞMIŞTIR'
Fatih Terim'in 15 Temmuz nedeniyle konuşmadığı açıklamasına değinen Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Fatih Terim, kameraların karşısında milletimizden özür dileyeceği yerde, gerçekleri saptırarak olayın yönünü damadı Ahmet Baran Çetin'in ablası ve iş ortağı olduğu söylenen Zeynep Çetin'e çevirmiştir. Fatih Terim'in sergilediği bu tavır, açıkça Milletimizin aklıyla alay etmektir. Müvekkilimin hiçbir diyaloğu bile olmadığı bir hanımefendiye, iddia edildiği gibi hakaret etmesi, tehdit etmesi, tacizde bulunması, hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu kötü niyetli açıklamanın nedeni ise müvekkilimi kendi ailesi ve çevresi önünde zor duruma düşürme çabasıdır. Kadının ve aile değerlerinin kutsal görüldüğü bir gelenekte yetişmiş müvekkilime yönelik kadına taciz söylemi, edepsizliğin zirvesidir. Bilinmelidir ki iddia eden, iddiasını ispatla yükümlüdür. Yine 'aile kurumuna bu kadar değer verdiğini' öne süren Fatih Terim'in, olayın aslını bilen ailesinin gözlerinin içine baka baka, bu kadar rahat bir şekilde, gerçek dışı söylemler kurgulaması, aile değerlerine karşı yapılmış en büyük ayıptır. Fatih Terim, 15-16 Temmuz günlerinde, 'şehitlere, gazilere saygısı nedeniyle' açıklama yapmadığını söyleyerek; halkımızın yüksek hassasiyetini sömürmüştür. Alkollü şekilde bir mekan bastığını unutturmak için, halkımızın yüce duygularıyla oynamaya çalışmıştır. İşte böyle bir tabloda, bu ülke için canlarını veren şehitlerimizi, yaralanan gazilerimizi; bir mekan basma olayında kılıf olarak kullanmanın, insanlıkla ve vatanseverlikle ölçülebilecek bir yanı yoktur." (DHA)

 
Türkiye-Almanya arasında çok gergin gün!
 
Çocukları taciz eden emekli profesörün cezası belli oldu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye-Almanya arasında çok gergin gün!
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya ile yaşanan gerilime ilişkin açıklama yaptı.
Erdoğan'dan Mescid-i Aksa çıkışı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'te Mescid-i Aksa ekseninde yaşanan ...
2017 yaz tatili ne zaman bitecek?
Okullar ne zaman açılacak sorusu, tatillerine devam eden ve 2017/2018 ...
 
İzmir'de terör operasyonu: 3 tutuklama!
PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 16 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Türkiye'den Almanya'ya bir tepki daha!
Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya Dışişleri Bakanı'nın Türkiye'ye yönelik ...
AK Parti'nin yeni Genel Sekreteri belli oldu
AK Parti'de yeni görevlendirmeler belli oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ...
 
Cumhurbaşkanı YÖK Başkanı'nı seçti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YÖK Başkanlığına Yekta Saraç'ı yeniden seçti.
4.kez yakalandı: Ehliyetine 2028'e kadar el konuldu!
Çanakkale'de dördüncü kez alkollü araç kullanırken yakalanan sürücünün ...
İzmir'de kahvehanede 'bira' tartışması: Silahlar konuştu!
İzmir'in Kiraz İlçesi'nde, bir kahvede iki grup arasında çıkan kavgada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva