HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2020 Salı - 11:21

Failler bulundu mu? Emniyet'ten savcılığa kritik 'Çav Bella' raporu!

İzmir'de yaşanan "Çav Bella" skandalı sonrası tartışmaların gündeminde olan  eski CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir sosyal medya hesabından süreç ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Failler bulundu mu? Emniyet ten savcılığa kritik  Çav Bella  raporu!

EGEDESONSÖZ- İzmir'de merkezi sistemle ezan okunan çeşitli camilerin minarelerinden İtalyan partizan marşı "Çav Bella" çalınmış ve olayla ilgili olarak İzmir Müftülüğü soruşturma başlatmıştı. 

Kentin farklı ilçelerindeki camilerdeki müzikleri sosyal medya hesabından yayınlayan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir'in paylaşımları tepkilere yol açmıştı.

Paylaşım sonrası ise Özdemir hakkında, "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan işlem yapıldığı duyurulmuş ve Özdemir cezaevine gönderilmişti. Özdemir avukatları aracılığı ile gerçekleştirdiği itirazlar sonrası ise serbest bırakılmıştı.

Yaşanan gelişmelerin üstünden yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen olayın failleri henüz bulunamamışken, tartışmaların odağında olan Özdemir, bugün sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşım ile Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kasım ayı raporunun kendisinin suçsuz olduğunu kanıtlar nitelikte olduğunu açıkladı.

Özdemir'in paylaşımı şu şekilde;

"Bilindiği üzere, bundan tam 7 ay önce Mayıs ayında kimliği belirsiz kişilerce İzmir'in farklı ilçe camilerden şarkı çalındığında, konuya dikkat çekmek ve yetkili kurumu göreve davet etmek için ilgili videoları haber sitelerinden indirerek paylaşım yapmış, siyasi kimliğim hedef alınarak maruz kaldığım iftira ve karalama operasyonu sonucunda hiçbir suçum yok iken haksızca ve hukuksuzca özgürlüğümden alıkonulmuş, Ramazan Bayramı'nı ailemden ve sevdiklerimden ayri cezaevinde geçirmek zorunda bırakılmıştım.

Aradan 7 ay geçmesine rağmen bu provakasyonu yapan kişiler bulunamadı. Savcılık makamının cevap yazısı istemi üzerine "herhangi bir şüpheli/failin tespit edilemediği de Kasım ayı içinde ilgili makamlarca yazılan resmi yazıyla kesinleşmiştir.

17 Eylül'de hakim karşısına çıktığımız ilk duruşmamızda bu sürecin asıl mağdurunun organize bir iftira ve karalama girişimine maruz kalan bizlerin ve Türk yargısının olduğunu ifade etmiştik.

Her bir detayı Türk Hukuk tarihine geçecek nitelikte olan duruşma tutanaklarıyla mahkememiz "paylaşımlarımın herhangi bir infiale sebep olup olmadığının araştırılması için kolluk güçlerine sorulması" gerekçesi ile 26 Kasım saat 14:00'e ertelenmişti.

Herhangi bir infial olmadığını belirten, kamuoyunu yanıltan bazı provaktif paylaşımlar ile sürecin esas mağdurunun bizler olduğunu bir nevi ifade eden İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanmış resmi rapor Kasım ayı içinde dava dosyasına işlendi. Devam eden yargı süreci sebebiyle bugüne dek sabır ve sükunet içinde bu konuda sessizliğimi korumaya devam ettim. Beklentimiz, kamuoyu vicdanında çoktan beraat ettiğimiz, hiç bir yönüyle ilişiğimin bulunmadığı bu haksız ve hukuksuz mağduriyetin hukuki zeminde 26 Kasım günü karara bağlanarak sonlandırılması.

Hak, Hukuk ve Adalet mücadelemi sonuna dek sürdüreceğimi ve bu yolda dostlarıma, halkıma ve adalete dair inancımı kaybetmeyeceğimi bir kez daha söylemekten onur duyuyorum."

 
Bahçeli'den Bülent Arınç'a: Bu suçluyu övmektir!
 
Depremzede baba, kızı için hukuki mücadele başlatacak
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bekir 24 Kasım 2020 Salı 13:08

kıvırma kıvırma durust ol adam ol

Yorumu oyla      2      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kırmızı bültenle aranan FETÖ zanlısı yakalandı
Gaziantep'te, İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ...
Pandemi günlerinde öğretmenlik… Eğitim-Sen’den ‘esnek mesai’ tepkisi!
Pandemi nedeniyle eğitimde yaşanan sorunları değerlendiren Eğitim-Sen ...
İzmir'in kış rotası
İzmir'in kış rotası
 
Adana'da şafak vakti 'torbacı' operasyonu
Adana’da 'torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
520 kilometre uzaktan depremzedelerin acılarını paylaştılar
MARDİN'deki Midyat Kayalıpınar İlk ve Ortaokulu öğrencileri İzmir'deki ...
Mehmet KARABEL yazdı... Doktor-hemşire ‘döve döve’ bu hale geldik!
Mehmet KARABEL yazdı... Doktor-hemşire ‘döve döve’ bu hale geldik!
 
Korona geçirene 3 ay temaslı takibi yok
"Temaslı takibi, salgın yönetimi, evde hasta izlemi ve filyasyon" rehberini ...
Belediye başkanın evine silahlı saldırı!
Isparta'nın Şarkikaraağaç ilçesine bağlı Çiçekpınar Belediye Başkanı Memiş ...
İzmir'de feci kaza: Polis memuru hayatını kaybetti
İzmir'in Gaziemir ilçesinde kullandığı cip ile park halindeki kamyona ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva