HABERLER>GÜNCEL
7 Eylül 2014 Pazar - 10:33

Fahrettin Altay açıldı Metro coştu!

İzmir Metrosu'nda 27 Temmuz'da Fahrettin Altay istasyonunun hizmete girmesi, aktarmalı ulaşım sisteminin etkisiyle yolcu sayısı bir ayda 100 bin arttı. Haziran'da günde 200 bin yolcu taşıyan metro Eylül ayı başında 300 bin yolcu sayısına ulaştı. Sabah ve akşamüstü istasyonlarda zaman zaman izdiham yaşanan metroda Ekim ayında vagon sayısının 77'den 87'ye çıkmasıyla rahatlama hedeflendi.

Fahrettin Altay açıldı Metro coştu!

İZMİR - Toplu ulaşım sisteminde aktarmanın raylı sisteme entegrasyonunu arttıran sistemin devreye girmesi ve İzmir Metrosu'nun Evka-3 Fahrettin Altay arası 20 km'li hat üzerinde çalışmaya başlamasıyla İzmir'de raylı sistemi kullanan yolcu sayısında artış gerçekleşti. Haziran ayında 200 bin yolcu taşıyan İzmir Metrosu Eylül ayı başında günde biletli 296 bin yolcu taşıdı. Ücretsiz yararlananlar yolcularla bu sayı 300 bine yolcuya ulaştı. Buna bağlı olarak Aliağa-Menderes arası çalışan banliyö sistemi İZBAN'ın da yolcu sayısı Haziran'da 200 bin yolcudan Eylül ayı başında 227 bine yükseldi.
 
Metro'da Fahrettin Altay İstasyonu ilk açıldığı hafta 15 bin yolcu ortalamasıyla çalışırken, Ağustos ayı sonunda 25 bin günlük yolcuya ulaştı. Eylül ayının ilk 5 günü ise Fahrettin Altay İstasyonu'ndan binen yolcu ortalaması 30 bini geçti. En yoğun istasyon olan ve İZBAN hattıyla aktarma yapılan Halkapınar İstasyonu'nda ise Temmuz ayında 20 bin olan yolcu ortalaması, Ağustos ayında 33 bine çıktı. Eylül ayı başında ise 38 bine ulaştı. Eylül ayında Çankaya İstasyonu 31 bin, Bornova 30 bin, Üçyol 24 bin yolcu olarak gerçekleşti.

Fahrettin Altay İstasyonu'nun devreye girmesi, aktarmalı sistem gibi köklü değişiklerin yanısıra Eylül ayı başında İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açık olması, öğrencilerin dershanelere gitmeye başlaması gibi etmenler de yolcu sayısını etkiledi. Eylül ayı ortasında okulların açılmasıyla da raylı sistemdeki yoğunluğun sürmesi, kullanıcı sayısının artması bekleniyor. Sabah ve akşam yoğun saatlerde metro istasyonlarında yaşanan izdihamların ise hizmet veren 77 vagon sayısının Ekim ayında gelecek yeni 10 vagonun eklenerek 87'ye çıkması, dört buçuk dakikada bir olan yoğun saatlerdeki sefer aralığının kısaltılmasıyla çözülmesi planlandı.

ALEV: 10 VAGON DAHA DEVREYE GİRECEK
İzmir Metrosu Genel Müdürü Sönmez Alev, "Yeni aktarmalı sistem ve metronun tüm istasyonlarının açılmasından sonra yolcu artışını bekliyorduk. Sistem işliyor. Kısa süre sonra 10 vagonumuz daha hizmete girecek. Yoğun saatlerde yolculuklara etkisi olacak. Ayrıca 85 vagonluk yeni bir ihaleye çıkılacak. Önümüzdeki süreçte yapılacak Narlıdere hattının da ihtiyaçları için hazır hale gelinecek. Eskiden 3 vagonlu diziler çalışıyordu. Sonra dörde çıkarmıştık. Artık 5 vagonlu dizilere geçtik" dedi.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 22 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 8 Eylül 2014 Pazartesi 12:33

belediye imkanları bir yere kadar.bizler halk olarak dakikada bir ve boş araç isteriz.tabi bunun dünyada mümkünü yok.ama şunu teslim edelim lütfen. eskiye göre amaçlanan olmadıysa ve okullar açılınca daha da beter olacaksa, eskiye dönmeyi istemek gayet makul bir talep değilmidir. burada belediyenin inadını anlamak mümkün değil. birde sürekli gelecek, olacak vs deniyor. O halde önce alsaydında daha sonra değiştirseydin demek gerekmiyormu.

Yorumu oyla      17      5  
8 Eylül 2014 Pazartesi 12:21

izmir metro peronları 125 metredir, vagon gelse de vagon sayısı zaten artamaz, eskiden az vagonla işletme yapılıyordu ama artık daha fazla artamaz, aynı şekilde izban peronları da 225 metredir, 9 vagon olunca tren boyları 220 metre olacak.

Yorumu oyla      12      6  
F.Altay 8 Eylül 2014 Pazartesi 12:15

Seferler kesinlikle 4 dakikada bir değil,6-7dk'ya kadar aralık çıkıyor! Vagonları arttırmakla beraber sefer sıklığı yoğun saatlerde 2 dakikada bire düşürülmeli ve çok aktif denetlenmeli. İstasyonlarda bilgi panoları eksik.Trenin ne zaman geleceğinin niye bilgisi verilmiyor? Gelecek hafta okullar tamamen açılıyor, gençleri ve vatandaşı mağdur etmeyin.

Yorumu oyla      13      6  
hürriye 8 Eylül 2014 Pazartesi 12:05

Vagon sayısı artmasın. Gelen yeni vagonlarla, Sefer sayısı artsın. Böylece hem bekleme süresi azalır hem de bekleyen yolcu.

Yorumu oyla      14      5  
izmirli 8 Eylül 2014 Pazartesi 12:01

ekim ayında 10 vagon gelecekmiş.ekim ayına kadar metro çalışırsa.

Yorumu oyla      12      9  
ado 8 Eylül 2014 Pazartesi 11:47

sayın bucalı bizim de sıkıntımız aynı bende kozağaç sakiniym öğrenci kenti buca ulaşım bitik ama genede malesef bucada chp kazandı zihniyet aynı hükümet yaptırmıyo ama ne hikmetse bornova ve sahil şeridindeki ilçelerin bi çok şeyi yapılıyo

Yorumu oyla      17      7  
private35 8 Eylül 2014 Pazartesi 11:10

bucalı kardeşim diğer sorunlarını bilmem ama metro işi ulaştırma bakanlığında 2 yıldır, sn yıldırım tüm belediyelerin metrolarını biz yapacağız demesi üzerine projesiyle beraber devredildi.

Yorumu oyla      14      9  
Bir Vatandaş 8 Eylül 2014 Pazartesi 09:16

Hemen hemen her gün metroyu kullanıyorum. Sabah 8:00'daki şikayetler haklı bence. İstasyonlarda havalandırma yok. Metro zaman çizelgesine göre gelmiyor. 4 dk'da bir gelmesi gerekirken, bazen 7-8 dk'da geliyor. O saatte 1 dakikalık fark bile kalabalık yaratıyor. Özellikle İzmirspor-Basmane arası çok kalabalık vagonlar. Toplu taşıma zaten devletin-belediyenin sunması gereken bir hizmet. Burda önemli olan hizmetin kalitesi bence. Ama bu noktada bence aksama var. Yorumlara bakıyorum siyaset kokuyor.

Yorumu oyla      19      8  
Buca'lı 8 Eylül 2014 Pazartesi 09:12

Aziz Bey,daha önceleri de belirttiğim gibi BUca'ya metro gelinceye,imar durumu çözülünceye,araçlar için alt-üst geçit yapılıncaya,geniş meydan,bulvar inşa edilinceye,sözde su kuyuları saçmalığı düzelinceye kadar size asla başkan gözüyle bakmayacağım.

Yorumu oyla      17      14  
Belediyeci 8 Eylül 2014 Pazartesi 07:59

Belediyemize iftira atılıyor. Tüm hizmetler kusursuzdur. Dünyanın en gelişmiş metro hizmeti verilmektedir.

Yorumu oyla      23      14  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de taksicinin cinayet zanlısı yakalandı
Konak'ta eşiyle bir süre birlikte olduğunu öne sürdüğü taksi şoförü, 46 ...
İtalyan çifte karavanlarında bıçaklı saldırı!
Rize'de İtalyan çift, karavanda uyurken bıçaklandı. Turistlerden biri öldü, diğeri ise yaralandı.
Başkan kendi yaptığı geçitte mahsur kaldı!
Karabük’te etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar suyla ...
 
Başkent’te sel dehşeti: Çok sayıda yaralı var
Ankara'nın Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi'nde şiddetli yağış sonrası ...
Flaş! Rezidans inşaatında facia: 10 işçi öldü
Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan inşaatın ...
Diyarbakır'da aşiret kavgası: 1 ölü, 4 yaralı
Diyarbakır'ın Karahan Köyü'nde aralarında husumet bulunan Karahan ile ...
 
Çeşme’deki gürültü isyanında Başkan Dalgıç’a mesaj var!
Change.org’taki imza kampanyasını başlatan Olcay Cengiz Turan, Çeşme Belediye ...
Yıkılma tehdidinin gölgesindeki GSİM sonunda taşınıyor!
Yıkılma riski bulunan Alsancak Stadı 20 Ağustos'ta kullanıma kapatılmasına ...
İzmir’deki facianın sırrını tıbbi testler çözecek!
İzmir’in Dikili İlçesi'nin sayfiye bölgesi Çandarlı Mahallesi'ndeki evde ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva