HABERLER>GÜNCEL
17 Ocak 2017 Salı - 14:24

Faciadan sonra 35 kilo etin peşine düşmüş!

Adana’nın Aladağ ilçesinde 11’i çocuk biri eğitmen toplam 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangınından sadece iki gün sonra tutuklular arasında yer alan yurt görevlisi Mahmut Deniz’in, avukatı aracılığıyla yurttaki buzdolabında bulunan etleri aldırmak için savcılığa başvurduğu ortaya çıktı.

Faciadan sonra 35 kilo etin peşine düşmüş!

29 Kasım akşamı Aladağ’da bulunan Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangınla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında yurt müdürünün de aralarında bulunduğu yedi kişi tutuklanmıştı.

Yangın olayının ardından tutuklu yurt görevlisi Mahmut Deniz’in avukatı Adem Metik aracılığıyla Aladağ savcılığına 1 Aralık günü başvurarak yangın izlerinin daha silinmediği yurtta bulunan buzdolabındaki etleri istediği dosyadaki emniyet tutanaklarına geçti. Savcılığa gönderdiği talep yazısında “Buzdolabında bulunan etlerin bozulma tehlikesi vardır. Buzdolabındaki etlerin derneğe teslim edilmesine karar verilmesini saygı ile dilerim” yollu ifadeleri yer aldı.

Etleri emniyet görevlileriyle birlikte teslim alan avukat Metik’in imzasının bulunduğu 1 Aralık saat 15.35 yazılı tutanakta şu ifadelere yer veridi: “01.12.2016 tarihinde saat 15.30 civarında Aladağ Polis Merkezi’ne bağlı 86500 kod nolu ile Aldağ Cumhuriyet Başsavcılığı 2016/447 su nosuna göre Aladağ Kız yurduna gidilmiş, bahse konu uyan yurt içerisinde derin dondurucu 2 adet buzdolabı ve yurdun arka dış duvarına yaslanmış buzdolabı içerisinde bulunan bozulacağı düşünülen tahmin, çözülmüş olarak (30-35) yaklaşık otuz beş kilo ağırlığındaki etler bahse konu şüpheli Mahmut Deniz müdafisi Adem Metik isimli şahsa teslim edilmiş, ayrıca derin dondurucu tabir edilen 2 adet buzdolabı içerisinde donmuş etler ise donmuş olmasından dolayı alev almamış ve dolap içerisinde kalmıştır. İş bu tutanak tarafımızdan mahalinde imza altına alınmıştır.”

‘İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ ZİHNİYETİN BİR SONUCU’
Soruşturmayı takip eden Sosyal Haklar Derneği avukatı Ömer Gökhan Çelik “Bu insanlıktan nasibini almamış kişilerin tavrı bakış açısı bildiğiniz üzere sadece temin edecekleri menfaatleri çıkarları üzerine. Bu etme isteme konusu da bunun tabi bir sonucudur” dedi.

‘AİLELERİ TACİZ ETMEYE, DAVADAN VAZGEÇİRMEK İÇİN ZİYARETLERE DEVAM EDİYORLAR’
Çelik"Tarikat üyeleri ailelerin peşini bırakmıyor. Taziye sırasında ekseriyetle 33 plakalı (Mersin) araçlarla ailelerin ziyaret edildiğine defalarca denk geldim. Sürekli dini ritüelleri gerçekleştirmek üzere kuran okumak için cemaate bağlı kişiler tekrar tekrar ailelerin evine gelip çocukların ‘eğitim şehidi’ olduğunu söylüyorlar. Olayın üzerinin örtülmesi için telkinlerde bulunuyorlar" dedi.

Çelik olaydan bir gün sonra kahvede konuştuğu bir kişinin ‘et’ konusuyla ilgili anlattıklarını şöyle aktardı: “Dosyada yer almış olması özellikle bu insanların bu ailelerin bizden taleplerini doğrular niteliktedir. Onların karşılaştıkları muamele devletin onları mecbur bıraktığı insanların tavrını resmeder bir bakış açısıdır. Olaydan bir gün sonra Aladağ’daki bir kahvede bir amcanın bana beyan ettiği olayı aktarmak isterim. Dört-beş yıl öncesine kadar kendisi kasaplık yapıyormuş, bağış olarak getirilen etlerden iyi olanları cemaat üyeleri kendilerine ayırıp, etin pek makbul olmayan yerlerini de çocuklara lahmacun yaptırmak üzere hususi olarak belirttiklerini söyledi. Benim bölge olan İskenderun’da aynı şeyleri duymuştum. Aynı tavır orada da var. Çocuklara daha azını kendilerine daha fazlasını makbul görmek, bunun bir sonucudur.” (Diken)

 
"Söz konusu vatansa gerisi teferruattır"
 
İki yıllık evlilik 10 dakikada bitti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de katliam: Aynı aileden ormanda 1, evde 3 ceset!
Buca’da Hüseyin Tiryaki'nin yol kenarında cesedinin bulunmasından sonra, ...
SES İzmir'deki garip olayı açıkladı: Eve girdiler, duş başlığı bıraktılar!
SES Ege Üniversitesi İşyeri Temsilcisi Fahri Demirci’nin evine giren kimliği ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 41 gözaltı
İzmir merkezli 5 ilde, kanun hükmünde kararname ile kapatılan Öze Doğru ...
 
Teröristin yakalandığı sitenin sakinleri konuştu
Ortaköy'deki terör saldırısının faili terörist Masharipov'un yakalandığı ...
Emniyet'ten vatandaşlara çok önemli şüpheli paket uyarısı!
Emniyet Genel Müdürlüğü, şüpheli paketler konusunda vatandaşlara uyarılarda ...
FETÖ'den aranan genel yayın yönetmeni gözaltına alındı
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan, "Rota Haber" ...
 
İzmir’de ‘kedilere mama’ kavgası: Komşusuna ‘kaya’ attı!
Balçova’da sokak kedilerine mama verilmesinden dolayı pislik oluştuğunu ...
İzmir'de sağanak çile: Yol göle döndü, arabalar battı!
İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde etkili olan sağanak yağmur sonrası bölgedeki ...
Otomobilde 398 uyuşturucu hap ele geçirildi
İzmir’in Ödemiş İlçesi'nde kontrol edilen bir otomobilde, 398 uyuşturucu ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva