HABERLER>EKONOMİ
19 Nisan 2017 Çarşamba - 00:02

‘Evet krizi’nde son durum: Holdingden açıklama, Yaşar'dan özür, Akpınar'dan sert tepki

Selim Yaşar'ı Karşıyakalılarla karşı karşıya getiren krizde kurumsal açıklamada "Aileyi temsilen verilen bir görüş değil" ifadeleri yer aldı. Selim Yaşar sabah saatlerinde bir özür mesajı atarken, Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar'dan sert tepki geldi.

‘Evet krizi’nde son durum: Holdingden açıklama, Yaşar dan özür, Akpınar dan sert tepki

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ - Türk sporunun ve İzmir’in köklü camialarından olan Karşıyaka Spor Kulübüne 60 yıldır ekonomik destek veren ve 19 yıldır da Pınar markasıyla basketbol takımının isim sponsoru olan Yaşar Holding'in dönemsel yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüten Selim Yaşar’ın referandum sonrası sosyal medyadan paylaştığı mesaj kriz çıkardı.

Yaşar Holding'in patronu Selim Yaşar, referandumda oylanan cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yüzde 51.40 'Evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki hesabından, 'EVET doğru karar veren Türk halkına şükranlar' mesajını paylaştı. Selim Yaşar’ın açıklamasını Karşıyakalı takipçilerinin tepkisini çekti. Karşıyaka İlçesinin referandumda yüzde 83.11 'Hayır' oyu verdiğini hatırlatan taraftarlarla tartışmaya giren Selim Yaşar, daha sonra mesajını sildi. Selim Yaşar, bir arkadaşının mesajını silmesini eleştirmesi üzerine, 'Karşıyaka zarar görmesin diye silmiştim, 45 milyon borcu olduğu gibi biline' yazdı. Bunun üzerine bir başka takipçisinin, 'Siz Karşıyaka'yı düşünmeyin, Yaşar Holding'i düşünün' mesajına tepki gösteren Selim Yaşar, 'En yüksek Hayır Karşıyaka'dan YH (Yaşar Holding) düşünüyorum ve Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli' yanıtını verdi.

Bu mesaj sonrası tepkiler tavan yaptı. Selim Yaşar tüm yazışmaları silse de sosyal medyada kendisine ve Pınar Holding’e tepki yağdı.

#PınarÜrünleriBoykot hashtag’i Twitter’dan başlık listesinin en üst sırasına çıktı ve yüzlerce mesaj atıldı.

Bu gelişmelerin ardından Yaşar Holding’den kurumsal bir açıklama geldi. Holding’den yaşananlar üzerine yapılan açıklamada, “Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini hatırlatmak isteriz” denildi.

İŞTE O AÇIKLAMA
Yaşar Topluluğu Yönetim Kumlu Başkanı Sayın Selim Yaşar'ın 16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen referandum sonrası, kişisel sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Yaşar Topluluğu, 71 yıldır kurumsal değerleri ışığında, etik duruşundan taviz vermeden, her kurum, kuruluş ve bireye eşit mesafede durarak şirketleri ve markaları ile üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Demokrasinin önemi ve gereğine inanan Yaşar Topluluğu olarak, Sayın Selim Yaşar'ın görüşlerinin şahsi görüşleri olduğunu, söz konusu görüşlerin Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'ni temsilen verilmediğini, Topluluğumuzun tüm siyasi görüşlere ve partilere eşit mesafede durduğunu hatırlatmak isteriz. Ülkemizin gelişmesi ve geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.





'ÖZÜR DİLERİM' MESAJI 
Öte yandan Selim Yaşar sabah saatlerinde sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaptı. Yaşar mesajında, "Karşıyaka Spor Camiasından Özür Dilerim ben kimseyi kırmak istemem ve herkesin kararına saygılıyım" ifadelerini kullandı. 

AKPINAR'DAN SERT TEPKİ 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'dan da yaşan gelişmeler sonrası ilk tepki geldi. Twitter'dan bir açıklama yapan Akpınar, "Paramız pulumuzla değil, ruhumuzla Karşıyaka'yız... Atamızdan ve Cumhuriyet'ten aldığımız o ruhu kimseye satmayacağız" mesajını verdi. 

 
Cumhuriyet Meydanı’ndan YSK protestosu
 
Erdoğan 3 üniversiteye rektör atadı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk 35 20 Nisan 2017 Perşembe 13:00

ibrahim rumuzlu arkadaş, bir çıkarım yaparsak 18 maddeyide okulmadığın belli Sn. yaşar evet verdim demedi sadece tebki evet' e değil zaten. tebki hayır çıktığı için sponsorlukla ilgili. yaaaaaa

Yorumu oyla      11      6  
ibrahim 20 Nisan 2017 Perşembe 10:35

özellikle sosyal medya denen çöplükte evet verdim derseniz sonuç böyle oluyor. ama hayır dedim derseniz size sahip çıkan çok oluyor. apaçık ikiyüzlülük, bırakın kim neye evet-hayır diyorsa desin.

Yorumu oyla      11      8  
TC misafir 19 Nisan 2017 Çarşamba 22:44

Belki korkuyor belki de çıkar beklentisi içindesin ama İzmir'i ve İzmirliyi onurunu ayaklar altına alırcasına sırtından vurmak yakıştı mı sana Selim Yaşar!

Yorumu oyla      16      6  
19 Nisan 2017 Çarşamba 22:36

referandumda "hayır"ın yüksek çıkmasını oylarıyla belirliyen seçmenlerimiz,pınar ürünlerini boykot ederek tepkilerimizi koyalım. pınarsız yaşarız ama onursuz yaşamayız.

Yorumu oyla      19      6  
19 Nisan 2017 Çarşamba 14:27

Yıllardır İzmir'in köylüsünün sütünü ucuza kapat, ama ürünlerini pahalı sat, İzmir'in medeniyetinden nefes al, sonra tehdit et ! Bende senin ürününü alayım, alır mıyım ?

Yorumu oyla      37      8  
19 Nisan 2017 Çarşamba 12:07

Mesele evet ya da hayır verilmesi değil. Herkes istediğine oy verir ancak 45 milyon borç var, aman Ankara ile ters düşmemek lazım, sponsorluğu gözden geçirmek lazım gibi açıklamalar doğru değil.

Yorumu oyla      37      8  
Adım İzmirli 19 Nisan 2017 Çarşamba 07:39

Açıklama komedisi. 'Paylaşımlar sayın Selim Yaşar'ın şahsi fikridir' diye yazmışlar da sanki Selim Yaşar, holdingin satış elemanı! Adam holdingin yönetim kurulu başkanı be! Nasıl kurumu bağlamazmış. Yemezler

Yorumu oyla      49      9  
19 Nisan 2017 Çarşamba 00:21

"Ankara ile ters düşmemek için sponsorluğu yeniden gözden geçirmek gerekli" aman Ankara ile ters düşmeyin , sponsorluğu çekin. 😠 Osmanlıspor, Konyaspor gibi takımlara sponsor olun, hiç ters düşmeşsiniz ama sizin ürünleri de evetçiler değil hayırcıların aldığını da unutmayın. 😀

Yorumu oyla      54      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cardtek Holding CEO’su Turgut Güney Oldu
Cardtek Holding’in yeni CEO’su sektörün deneyimli isimlerinden Turgut ...
Fitch: Referandum ekonomik reformlar için alan oluşturabilir
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’deki referandum sonucunun ...
Egeli Balıkçılar umduğunu bulamadı, dümeni o ülkeye kırdı
Balık sezonunun kapanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Egeli ...
 
ASELSAN'ın torpidosu görücüye çıkıyor
ASELSAN'ın denizaltı savunmasına yönelik geliştirdiği hafif torpido ilk kez görücüye çıkıyor.
Flaş! Yılın ilk işsizlik rakamları açıklandı
Aralık ayında yüzde 12.7 olarak açıklanan işsizlik rakamları bu yılın ...
Dövizin yönü yeniden yukarı döndü
Referandum sonrası belirsizliklerin sona ermesinin etkisiyle 3.63 liraya ...
 
Dolar referanduma ne tepki verdi ?
Dolar/TL, referandumda resmi olmayan sonuçların "evet" oylarının önde ...
Denizlerde av sezonu sona erdi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, 1 Eylül 2016'da gırgır avcılığıyla ...
Çalışma hayatında 6 yeni düzenleme!
Referandumdan sonra iş hayatından birçok çalışma yapılmaya devam edecek. ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva