HABERLER>POLİTİKA
15 Mayıs 2018 Salı - 13:18

‘Evet çıkarsa aday olmam’ diyen CHP’li vekil, aday oldu ve konuştu!

Referandum sürecinde, ‘evet çıkarsa bir daha milletvekili adayı olmam’ diyen, İzmir örgütünün yakından tanıdığı isim olan Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, “Ben yine milletvekili adayı olmadım, partim görev verdi” dedi.  

‘Evet çıkarsa aday olmam’ diyen CHP’li vekil, aday oldu ve konuştu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Geçmiş dönemde Tire delegeliği yapan ve İzmir örgütünün tanınan isimlerinden olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Erol, 24 Haziran erken genel seçimlerinde Tunceli yerine Elazığ’dan olan adaylığı hakkında önemli ifadeler kullandı.

Erol ayrıca, 16 Nisan 2017 referandumu öncesinde sarf ettiği,  ‘evet çıkarsa bir daha milletvekili adayı olmayacağım’ sözlerine açıklık getirdi. Gürsel referandum sonrasında İzmir’de İl Örgütü tarafından gerçekleştirilen danışma kuruluna katılmış ve “16 Nisan öncesinde ‘Bu referandumdan eğer evet çıkarsa siyaseti bırakacağım’ demiştim. Siyaset adamı verdiği sözün arkasında durmalı. Bundan sonra hiçbir ilden milletvekili adayı değilim. Artık davamın ve partimin sadece mücadele veren bir neferiyim” şeklinde konuşmuştu.

Partisinin 24 Haziran erken genel seçimleri için aday adaylıkları başvurularını aldığı süreçte Türkiye’deki ilk aday olarak kamuoyuna ilan edilen Erol, açıklamalarda bulundu. Elazığ’dan aday olması için konuşan Erol, “Siyaseti bırakırım değil milletvekili adayı olmam demiştim. Ben yine milletvekili adayı olmadım, partim görev verdi” dedi.  

BEN BUNU ADAYLIK OLARAK DEĞİL PARTİ GÖREVİ OLARAK GÖRÜYORUM
Erol, “Ben her zaman, parti içerisinde kongre sürecinden itibaren şunu söyledim; partiyi bizim gibi kamuoyunda tanınır arkadaşlar 40 yıldır milletvekili çıkaramadığımız illerde görevlendirilsinler… Gidelim aday olalım. Partinin oyunu yükseltelim. Kendi seçimimiz için değil partinin oyunu yükseltmenin mücadelesini verelim. Biz bu parti sayesinde bir dönem, iki dönem milletvekili olduk. Bu dönem partimize karşı vefa borcumuzu ödememiz gereken dönemdir. Ben bu düşüncemi genel başkana iletmiştim. Genel başkan da Elazığ adaylığımı uygun gördü. Elazığ’da oyumuz 19 bin... Milletvekili seçtirmek için 40 bin oya ihtiyacımız var. 41 yıldır vekil çıkaramadığız bir il. Ben bunu adaylık olarak görmüyorum. Bunu bir parti görevi olarak görüyorum. Partim bana Tunceli’den milletvekili olma şansı tanıdığı için partime partililerime, yurttaşlarıma karşı vefa borcumu ödemek istiyorum. Benimki Ankara, İstanbul, İzmir’de bir adaylık değil. Partimin 41 yıldır vekil çıkaramadığı yerde sorumluluk üstlenerek parti görevidir” diye konuştu.

ORADA ARKADAŞLARIMIZ VARKEN GELİP ADAY OLMAK DOĞRU DEĞİL
İsminin İzmir kulislerinde adaylık noktasında dillendirilmesine değinen Erol, “Benimle ilgili zaten bir sürü haber yapılıyor. Herkes her şeyi karıştırıyor. Orada siyaset yapan arkadaşlarımız varken bizim oralara gelip aday olmamız doğru değil. Bizim karşılığımız her yerde olabilir ama partinin güçlü olduğu yerlerde değil güçsüz olduğu yerlere gitmeliyiz. Ben tercihimi Elazığ’dan yana kullandım. Mesele seçilmek değil partinin iktidar olmasına yardımcı olmaktır” dedi.

 
İzmir için sahur vakti: Ne zaman kalkılacak?
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: Elemeleri yaptık!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meral 16 Mayıs 2018 Çarşamba 20:02

Dün başka bugün başka söyleyene oy yok bizden. Şu koltuğa yapışmasanız ne olur? Ülkeye başka türlü de hizmet edebilirsiniz. Hiç hoş değil. Parti görev verdi ise reddedin. Aday çok.

Yorumu oyla      9      5  
Hasan 16 Mayıs 2018 Çarşamba 12:07

Verdiği sözü tutmayan vekil olursa ona kim inanır? Partim görev verdi işin bahanesi. Kabul etmeseydiniz kimse vazgeçilmez değildir.

Yorumu oyla      9      5  
Seda 16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:08

Kabul etmeseydiniz. Ağzınızdan çıkan sözü tutmamışsınız. Şimdi size nasıl inanalım. Ayrıca niye hep aynı isimler vekil, belediye başkanı vs oluyor? Başka okumuş yetişmiş kimse yok mu bu ülkede?

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'İzmir Marşı krizi'ne Yücel’den sert tepki!
İzmir Atatürk Lisesinin 130. Yıl Mezuniyet töreninde, yeni mezun olan ...
CHP’li Kılıç’tan 24 Haziran öngörüsü: 2002’yi egale ederiz!
PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, partisinin 24 Haziran’da İzmir’den çıkaracağı ...
'ABD ile olmuyorsa başımızın çaresine bakarız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere'de Bloomberg televizyonuna konuştu. Erdoğan, ...
 
Türkiye 3 günlük ulusal yas ilan etti
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Gazze'de Filistinlilerin ...
İYİ Partili Halaçoğlu neden İzmir’i tercih etti?
Kayseri Milletvekili ve ünlü tarihçi Yusuf Halaçoğlu İzmir’den aday adayı ...
İzmir AK Parti kampından çıkan yol haritası: Sahada 28 değil, 1500 aday olacak
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Gümüldür Özdere’de gerçekleştirdiği Seçim ...
 
İYİ Parti İzmir’den kimler aday adayı oldu?
AK Parti’den sonra en çok aday adaylığı için başvuru alan İYİ Parti’ye ...
CHP’li Başak’a İzmir'den STK desteği!
Milletvekili Aday Adayı olan Başak’a İzmir’de faaliyet gösteren çok sayıda ...
Vatan Partisi'nde 'HDP' istifaları: Onlarca kişi...
Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül, Genel Başkan ve ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva