HABERLER>TURİZM
16 Nisan 2019 Salı - 12:49

ETİK Başkanı İşler'den flaş açıklama: Fuar özelleşmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in 31 Mart yerel seçimler öncesinde İZFAŞ’ın özelleştirilmesi yönünde yaptığı açıklamaya destek geldi. ETİK Başkanı İşler, “Ben sayın başkanın bu konudaki önerisini gerçekten alkışlıyorum. Tunç Başkan bu işi bildiğini bir kez daha gösterdi. İZFAŞ’a siyasetin bulaşmaması gerekiyor. Orası ticari bir kuruluş... Orası sizin bazı insanlara pozitif ayrımcılık yaparak idare edeceğiniz bir yer değil” dedi.

ETİK Başkanı İşler den flaş açıklama: Fuar özelleşmeli

EGEDESONSÖZ- Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İzmir’de yeni bir dönemin start alması sonrasında turizm camiasının yerel yönetimlerden beklenti içinde olduğunu aktaran İşler önemli mesajlar verdi.

İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 31 Mart yerel seçimleri öncesinde fuarın özelleştirilmesi yönünde yaptığı açıklama üzerinden çarpıcı bir çıkışa imza attı.

BAŞKAN SOYER’İ ALKIŞLIYORUM, FUAR ÖZELLEŞMELİ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in seçimlerden önceki süreçte ifade ettiği fuarın özelleştirilmesi konusuna değinen İşler, “Ben sayın başkanın bu konudaki önerisini gerçekten alkışlıyorum. Tunç Başkan bu işi bildiğini bir kez daha gösterdi. İZFAŞ’a siyasetin bulaşmaması gerekiyor. Orası ticari bir kuruluş. Orası sizin bazı insanlara pozitif ayrımcılık yaparak idare edeceğiniz bir yer değil. İZFAŞ çok büyüdü, her sene karlılığını arttırdı diyorlar. Biz daha çok İZFAŞ İzmir turizminin ve kongresinin büyümesine ne yaptı, ona bakarız! Metrekare olarak büyümesiyle övünüyorlar. Biz fuarcılığa ne kattığına bakarız! 15 yıldan beri 1 milyon turist sayısını geçemiyoruz. İstediğiniz kadar başarılıyız deyin ve oradaki insanlarına maaşlarını ödeyin. Bugün 365 günün en az 330 günü orada fuarlar olması lazım. Rahmetli Başkanımız Ahmet Piriştina fuarlar ve kongreler merkezi hedefini koymuştu ama İZFAŞ yıllarca egoyla yönetilerek mum dibine ışık vermez mantığıyla yönetildi. İşin içine siyaset pozitif insan kayırma giriyor. Kadük ve topal olan İZFAŞ yönetimin bir an önce değişmesi lazım. Gelinlik ve mermer fuarının başarısıyla kalmamalıyız. Bir pergel koyar İzmir’in etrafını çizerseniz 500 milyon nüfus var. İZFAŞ’ın yaptığı fuarlar daha kaliteli olabilir. Tunç Başkan’ı kutluyorum. İZFAŞ’ın özelleştirme kararını sonuna kadar turizmciler olarak destekliyoruz. Biz ekmek istiyoruz. İZFAŞ’ın ataletli durumundan kurtulması lazım. Siyasetin kulvarından çıkıp özel sektörün eline teslim edilmesi lazım. Büyüten, üreten yeni bir İZFAŞ modeli istiyoruz. İzmir kazanır! İzmir’e 5 milyon turist gelmeli. En az nüfusu kadar gelmeli. İzmir turizmine siyaset üstü bakmak lazım. 54 sektör bundan etkileniyor. 15 yıl bu şehri yönetenler turizmde bu kenti uyuttu. Aş, iş işi bu. 15 yıl İzmir turizmi ihmal edildi. İzmir turizmde daha fazlasını alması gerekirken alamıyor. Bizim kavgamız bu. Herkes testisini dolduruyor. İzmir testisini dolduramıyor. Yerel yönetimlerin hatası yüzünden olmadı. Ama bu kader değildir” diye konuştu.

TURİZMİ BİLEN BİRİSİ
İşler, “İzmir 15 yıldan beri ihmal edilmişliğinin avantajını yakalamaya sahip. Yerel seçimler yapıldı. Turizmi bilen, turizmcinin dilinden anlayan bir başkan seçildi. İlklerin şehri İzmir’in bu vizyonla tıpkı eski günlerdeki gibi şahlanacağını düşünüyorum. Çiçeği burnundaki başkanımız Tunç Soyer’e turizmciler adına başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

SOYER İÇİN, ‘O KOLTUKTA DOĞRU KİŞİ OTURUYOR’ DEDİ VE İSTEKLERİ SIRALADI!
Soyer’den beklentilerini maddeler halinde aktaran İşler, “Tunç Bey son derece beyefendi, iyi eğitim almış ve insanları dinleyen birisi. Böyle bir modelin başarısız olacağına ihtimal vermiyoruz. Doğru kişinin o koltukta oturduğunu düşünüyoruz. Akdeniz çanağında odak olarak İzmir’i tanıtmak istiyor. Biz bunun destekçisiyiz. İzmir’in sorunları noktasında 15 yıl arz ettiklerimiz oldu ama bir cevap alamadık. Bir; çukur diye hitap edilen Basmane’de bulunan fuarın yanındaki alan… Şehrin çürük dişi gibi duruyor. Bunu söküp alın başkanım! Oraya Suriyeli kardeşler de geldiği zaman şehrin kalitesi aşağıya çekiliyor. İki; Gaziemir fuar alanı yapılırken bize sözler verildi. Kültürpark kongre merkezi olacak denildi. Biz otelciler inandık ve orada bir dönüşüm yarattık, orayı otelciler sokağı yaptık. Bize verilen söz yapılmadı orası duruyor. Üç; İnciraltı… Şehrin şu an akciğerleri olan İnciraltı’nın ranta kurban edilmesini istemiyoruz. Yüksek binalar istemiyoruz. Sağlıklı yaşlanmanın bir ön modeli olan bir sistem yapılmasını istiyoruz. Sağlık turizminin dahi seviyeye gelmesini istiyoruz. Kes, kopyala, yapıştır mantığıyla Antalya’daki gibi 2 bin kişilik endüstriyel tesisler istemiyoruz. Ege insanın ruhuna uygun doğayla barışmış yapılar istiyoruz. İnsanlarımız floranın içinde kaybolarak doğayı hissetsin. Az turist çok gelir istiyoruz. Bu doğanın gelecek nesillere doğru taşınmasının böyle yapılacağını düşünüyoruz” dedi.  

SİYASETÇİLER YOLCU HANCI OLAN BİZLERİZ
“İşin içine siyaset ve rant girince İzmir hak ettiğini alamıyor” diyerek sözlerini sürdüren İşler, “Bir taraf diğer tarafı diğer taraf öbür tarafı suçluyor. Sizin ne yaptığınızla ilgilenmiyoruz. Bu şehre emek döken, para döken bizleriz. Sizleri biz seçtik gereğini yapın diyoruz. Ne hikmetse o sandalyeye oturanlar değişiyor. Parti gözetmeksizin tüm milletvekillerine, yerel yöneticilerine söylüyorum. Tüm Ege için söylüyorum. İnciraltı neden hala bekliyor? EXPO’yu kaybettik, kaybedebiliriz. Kalk düştüğün yerden! Tutan ne? Neden yapılmıyor? Biri kalksın anlatsın, bunun turşusu mu kurulacak? Ranta gitmesin. İzmirli olalım, devrimci, yenilikçi, inovatif olalım, farklı olalım. Bunlar bize en yakışan şeyler. Gelin bir peynir festivali yapalım. Direkt uçuşların İzmir’e yapılması lazım. Ancak böyle kaliteli turist sizin ülkenize ve şehrinize gelir. Dünyanın üçüncü büyük havalimanı olan İstanbul Havaalanımız açıldı. İzmir’in önü tıkandı. Hem turizmde kazancımız artsın diyorsunuz hem de İzmir’e gelen uçuşların önünü kapıyorsunuz, bu ne yaman çelişkidir? İzmirli esnafın, iş insanının bunda suçu ne? Başkanım sizden bize öncü olmanızı ve direkt uçuşların İzmir’e gelmesini istiyoruz. İzmir’in HUB olması için hava alanımız uygun. Madem HUB yapmayacaktınız niye havaalanı yaptınız? THY’nin direkt uçuşları bu şehre lazım. İzmir’in neden marinesi, medeniyetler müzesi yok? Neden UEFA finalinin yapılacağı stadı yok? İzmir bunlarla ilgili neden bir karınca adımı kadar yol alamıyor? Milletvekillerine sesleniyorum, bunlara cevap versinler. Siyasetçiler yolcu hancı olan bizleriz. Bu şehrin insanlarına daha fazla zulüm yaptırmayın!” ifadelerini kullandı.

 
Bucaspor'da gergin bekleyiş
 
İzmirli heykeltıraş hap içerek intihara kalkıştı
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İZM 16 Nisan 2019 Salı 18:41

HADİ ORDAN

Yorumu oyla      7      5  
İşine bak sen! 16 Nisan 2019 Salı 18:09

Sen işine bak hemşerim! Ticaret odasi, sanayi odası, dernekler, hiç biriniz elini taşın altına sokmadı, başkanı yalnız bıraktığınız yetmiyormuş gibi dalga da geçtiniz! Hadi bakalım yürü, anca gidersiniz! Azmış, çokmuş, size ne? Bakın işinize!

Yorumu oyla      8      5  
Obi 16 Nisan 2019 Salı 16:49

Tabii.. Zaten siz hiç kaçırmayın ama suç sizde değil sizin bu konuyu açmanıza yardımcı olanlarda!!! Akp''nin yapmak isteyip de yapamadıklarını mı yapıcaz İzmir''de?!

Yorumu oyla      10      5  
Sen kimsin? 16 Nisan 2019 Salı 16:47

Arkadaş seni tanımıyoruz. Kendi malın varsa satışa çıkar.

Yorumu oyla      10      5  
Gürkan 16 Nisan 2019 Salı 16:05

Fuar organizasyonu tamamen belediye elinden çıkarsa 1-2 büyük fuar da İzmir'de olmaz. İstanbul gerçeği var. Özel sektör fuar yapmak istese zaten İzmir'de bir fuar alanı yapardı. Ankara yıllardır fuar alanı yapamadı. Soyer'in özelleştirmeden kastı ise sanıyorum ki yönetimsel. Bu işi iyi bilen profesyonellere işi organize ettirmek. Yoksa fuar alanını satalım diye bir düşüncede olduğunu zannetmiyorum. Fuar organize etmek de o kadar kolay değil. Bugün Marble ve If Wedding Fashion gibi fuarlar bu duruma 20 yıl gibi bir sürede geldiler.

Yorumu oyla      13      5  
sezo 16 Nisan 2019 Salı 15:12

Tunç başkan özelleştirebilriiz dedi ama halktan gelen tepkilerden sonra özelleştirecegini sanmıyorum. ancak şöyle bir şey var! yani fuara baktıgınız da marbel ve 1-2 fuar dışında sağlam getirisi olan, izmirin marka değerini arttıracak pek fazla bir şey malesef yok! eğer fuar özelleştirilmeyecekse üstüne daha çok eğiilmek lazım. daha iyi fuarlar yapılmalı, show bazlı fuarlar getirilmeli ve yeni fuarın toplu taşıma sorunu çözülmeli. ha bunları belediye yapamıycaksa milyonlarca TL ye mal olmuş bu yapının da daha profosyonel ellere bırakılıp özelleştirilmesi gereklidir. Tunç soyer özelleştirmeden gelen parayı izmirin alt ve üst yapı işlerinde kullanabilir böylece izmirlinin parası izmirde kalmış olur!

Yorumu oyla      9      5  
Yazık 16 Nisan 2019 Salı 13:28

Bu kafa yıllar önce de Tansaş'ı satmıştı. Sonrası malum. Şimdi yine halk et, süt ... den bahsediliyor.

Yorumu oyla      17      7  
Oğuz Kaan 16 Nisan 2019 Salı 13:26

ETİK başkanı, etik dışı talepleri ile ne yapmaya çalışıyor. Hiç yoktan var edilen Fuar İzmir, İzmirlinin paralarıyla yapıldı. Çakallar, sırtlanlar parsayı toplasın diye değil. Son bir soru etikle ilintisi olmaya ETİK başkanı turist sayısının artması konusunda hangi başarılara imza atmıl?

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye'den o ülkeye uçuşlar karşılıklı durduruldu!
Türk Hava Yolları(THY) Sudan'daki askeri darbeden dolayı bugün İstanbul ...
İzmir-Almanya 200 lira!
Corendon Airlines, 2019 yazında İzmir’den Almanya’ya gerçekleştireceği ...
Rus turistler Türkiye'de ne kadar para harcıyor?
Dünya turizminde en fazla turizm harcaması yapan Ruslar, Türkiye'de kişi ...
 
İşte Şubat ayında Türkiye'ye gelen turist sayısı!
Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı şubatta yüzde 9,38 artışla 1,67 ...
Bakan Ersoy'dan turizmcilere yasa müjdesi
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 1618 sayılı turizm yasasının ...
TCDD'den Avrupa Ekspresi'ne yüzde 30 indirim
TCDD Taşımacılık, son yıllarda iç turizmin gözdesi haline gelen Doğu Ekspresi, ...
 
Alman gazetesinden Türkiye'ye tatile gidin tavsiyesi
Alman Frankfurter Allgemeine gazetesi bugünkü sayısında Türkiye'yi, turizm ...
İzmir turizminde son durum: Sayfalarca satılık otel ilanları!
Türkiye’de son dönemde yaşanan ekonomik gidiş turizm sektörünü olumsuz ...
Bodrum'da erken rezervasyon patlaması
Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum'a bu sezon için yabancı turistlerce yapılan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva