HABERLER>EKONOMİ
19 Temmuz 2019 Cuma - 08:29

ETİK Başkanı İşler’den ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Çeşme pahalıysa neden bu kadar turist geliyor?

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme’deki fahiş fiyatlar ile ilgili eleştirilere yanıt verdi. Çeşme’nin pahalı olmadığını ve bütçeye göre her ürünün bulunabildiğini söyleyen İşler, “ İlla deniz kenarında marinadaki işletmede kahve içmeyin, arka sokaktaki dükkanda için kahvenizi. Kirası yüksek yerde kahve içeceğim diyorsanız ürün fiyatı da yüksek olacaktır. Çeşme bu kadar pahalı ise neden Çeşme’ye bu kadar turist geliyor” dedi.

ETİK Başkanı İşler’den ‘fahiş fiyat’ çıkışı: Çeşme pahalıysa neden bu kadar turist geliyor?

EGEDESONSÖZ-Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Çeşme’deki fahiş fiyat eleştirileri ile ilgili açıklama yaptı.

İşler açıklamasında, “Çeşme bu kadar pahalı ise neden Çeşme’ye bu kadar turist geliyor. Neden Çeşme bu kadar revaçta. Çeşme’deki fiyatları gösterirken 2-3 işletmenin fiyatları baz alınmamalı. İlla deniz kenarında marinadaki işletmede kahve içmeyin, arka sokaktaki dükkanda için kahvenizi. Kirası yüksek yerde kahve içeceğim diyorsanız ürün fiyatı da yüksek olacaktır. Fiyatlara bakarsınız, yüksekse bir daha gitmezsiniz o kadar. Çeşme’de her ürünü her fiyata bulabilirsiniz. Ama yine de halkı kazıklamak mantığında olan işletmeler varsa yerel yönetimlerin buna izin vermemesi gerekiyor” açıklamasını yaptı.

İZMİR, ANTALYA VEYA İSTANBUL GİBİ OLMAMALI
İzmir’in Antalya veya İstanbul gibi olmaması gerektiğini söyleyen İşler,“İzmir’in kendi konseptini yaratması gerekiyor. Az turist olmalı ama üst gelir seviyesindeki insanları çekmeli. Yatı ile uçağı ile gelen insanları çekebilmek için bazı nitelikleri taşımak gerekiyor. Havaalanı olmalı, çok iyi marinalar olmalı, bir restoranda 300-400 liralık menü olduğunda bunlar eleştirilmemeli. Bu fiyatlarla hizmet sunan işletmeler olacak ancak halka hizmet sunan uygun fiyatlı işletmeler de olacak. Var olan bu değeri kaybetmememiz gerekiyor. Gelir düzeyi yüksek insanları çekmeyi hedefliyorsanız marina da 2 buçuk liraya çay satarak bunu yapamazsınız” ifadelerini kullandı.

 
AK Partili Kırkpınar’dan ‘Kozak Yaylası’ açıklaması
 
İzledikleri televizyon patladı!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Şule akman 20 Temmuz 2019 Cumartesi 09:48

Yani siz diyorsunuzki parasi cok olan denizi gorerek cay icsin parasi kisitli olan arka sokaklarda .dogru anlamisim degilmi.gercekten insana deger veren esitligi adaleti savunan birisiniz tebrikler..ne derseniz deyin cesmede fiyatkar konttolduz yuksek.bu sadece gelen turistleri değil surekli cesmede yasaysn bizleri de vok etkiliyor.

Yorumu oyla      6      5  
Metin yalçın 19 Temmuz 2019 Cuma 22:50

Dogru tesbitler başkan 3 aylık sezon kalite gerekse yatırımı olmalı dünya yatırım yap sonra 3 kuruşa köfte beklesinler ve bir yılı 3 ayda kurtar zor iş Çeşme Alaçatı gariban agırlama yeri degil 20 yıl önce Alaçatı yoktu nezih bir yer olsun istendi. Resim çektirmeye gelen çekirdekler kızıyo. Türkiyenin heryerinde ucuza tatil yapılcak yer çok illa Alaçatı Çeşme isterseniz bedelini ödersiniz tıpkı bizim ödedigimiz dükkan kiraları gibi

Yorumu oyla      4      6  
Uzman Turizmci 19 Temmuz 2019 Cuma 21:19

Size bir şey söyleyeyim mi hayatımda gördüğüm en saçma ve halk düşmanı bir açıklama olmuş.Çeşme turizmi işte bunlar yüzünden bir balon oldu.Dinozorlar soyunuz tükendi.Gidin artık gençlere yol açın.

Yorumu oyla      6      5  
Murat 19 Temmuz 2019 Cuma 16:02

Çeşme ye yabancı turist gelmiyor. Çeşmeden sakız dahi alınmaz

Yorumu oyla      5      5  
Gürkan 19 Temmuz 2019 Cuma 11:07

Deli Bekir çok haklısın; ekonomi çok iyi. Gerçi bütçe açığı şu ana kadar 78 milyar, borç 400 milyar dolar üzeri, benzin 7 lira, işsizlik rekor kırmış, dolar-euro uçmuş durumda ama ekonomi çok iyi.

Yorumu oyla      12      5  
Sahiller kimin? 19 Temmuz 2019 Cuma 11:00

Yasaya göre sahiller halkındır. Bu durumda bayiden meşrubatımızı alıp Marina'nın deniz kenarında içebilir. Semaverimiz alıp orada çay da demleyebiliriz. Halkımızın bu tip aktiviteler yapmasına yasal bir mani olmadığını sanıyorum.

Yorumu oyla      10      6  
VfV 19 Temmuz 2019 Cuma 10:46

Sayın İşler Çeşme'ye gelen zaten zengin turist.Yerlisi de zengin yabancısı da.Alaçatı sanatçıdan magazinden eksik kalmıyor.Onlara koymaz bir kahveye 20-25 TL vermek.Ama şunu da bilin. Yazın 2 ay seni memnun eden o turist gider, sonbaharda kışta ilkbaharda yine yerli halka kalırsın.Hani o ünlü laftaki gibi: Sen yabancı yerli zengin turiste çalışırsın ama cenazene orta gelirli yerli halk gelir. Bilmem anladınız mı?

Yorumu oyla      12      5  
SD 19 Temmuz 2019 Cuma 10:03

bu açıklamaları yapan kişilerin ayık kafa ile konuştuklarını sanmıyorum, çeşmedeki sorun 3-4 gün gelen turistin sorunu değildir. kimse 3-4 gün kazıklanınca isyan etmez, bir daha gelir yada gelmez onun tercihidir. Sorun en temel ihtiyaçları için sürekli kazıklanmak zorunda kalan yerel halk ve 30 yıldır orada olan yazlıkcılardır. izmirde kilosu 20 tl olan ürünü sıradan mahalle fırınında daha alt kalitelisini 35 tl sattıyorlar.

Yorumu oyla      11      5  
Karşıyakalı 19 Temmuz 2019 Cuma 09:58

Bu işten anlamadığı o kadar belli ki! Bu mantık, bu astronomik fiyat politikasıyla gelir düzeyi yüksek ama eğitimsiz, kültürsüz, sığ, kaba, saygısız, ukala, şımarık, vasat insanları çekersiniz Çeşme'ye. ki öyle oluyor zaten. Bu istilacı, yok edici vahşi güruhla yan yana gelmek bile bir işkence! Oysa önemli olan gelir düzeyi ile beraber eğitimi, kültürü, altyapısı yüksek, çevreye ve insana saygılı, keşmekeş değil düzen ve sakinlik arayan, kaliteden anlayan, aristokrat turisti Çeşme'ye çekebilmek. ilk grup tüketir, yok eder ve gider ama diğeri değer katar. Bu başkanlar, bu işletmeler bunu idrak edemediği sürece Çeşme hızla mafyatik bir bir batağa doğru ilerliyor.

Yorumu oyla      11      5  
kamil 19 Temmuz 2019 Cuma 09:57

Mantık basit bu kadar ezik yorum yapmanın alemi yok. Paran yoksa marinanın mekanlarında ne işin var. illa giderim diyorsan ödersin, susarsın.

Yorumu oyla      7      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2 bin 660 dolar maaşla Türkiye'de eleman arıyor
Emirates Havayolu işe alımda, Dubai'de yaşamak, ayda 2 bin 660 dolardan ...
İhalesi yapıldı, imzada takıldı: Ankara, Foça'ya 'Fransız' kaldı!
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet ...
Evin terasından çıkan istihdam ağı!
Torbalı ilçesinde yaşayan Emel Aksoy Gündemir (44), su ürünleri yetiştiriciliği ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL bu sabah ise güne 5.72 seviyesinin hemen altında başladı.
Kritik işsizlik rakamları açıklandı!
Türkiye genelinde işsizlik, Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan Nisan ...
Merkez Bankası'nda yeni dönemin ilk mesajları!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, finansal ...
 
'Yedek akçe' Meclis gündemine geliyor!
Türkiye Büyük Millet Meclisi bu hafta ekonomiyle ilgili düzenlemeleri ...
Ucuz ekmek satan fırıncıya mahkeme kararıyla zam yaptırdılar
Bursa'da, 400 gram ekmeği 1 TL'ye satan ancak diğer fırıncılar tarafından ...
Nazilli'den dünyaya ihraç ediliyor
Aydın'ın Nazilli ilçesinin 6 kilometrelik hava koridoru ile bilinen Yıldıztepe ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva