HABERLER>GÜNCEL
24 Haziran 2016 Cuma - 09:14

Esnaf Başkanı Mutlu’dan 'zabıta kavgası'na çözüm çağrısı

Güzelyalı esnafı ile Büyükşehir zabıtası arasında yaşanan kavganın ardından Esnaf Başkanı Zekeriya Mutlu odalara ve Büyükşehir’e çözüm çağrısında bulundu. Yaşanan olayları değerlendiren Mutlu, "İzmir’de her işimiz tamam esnafın masa sandalyesi mi kaldı?” dedi.

Esnaf Başkanı Mutlu’dan  zabıta kavgası na çözüm çağrısı

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelyalı sahilinde yaptığı düzenlemeler sonrası uzun süredir yaşanan tartışmalar kavgaya dönüştü.

Bölge esnafının masa ve sandalyelerinin yolu işgal ettiği gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerinin müdahale etmesi üzerine başlayan kavga hastanede bitti. Zabıtanın müdahalesine esnafın karşılık göstermesi sonucu bir kişinin parmağı koptu.

- GÜZELYALI'DA 'MEYDAN SAVAŞI: ZABITAYLA ESNAF BİRBİRİNE GİRDİ!

BÜYÜKŞEHİR VE ODALAR BİR ARAYA GELMELİ
Olay sonrası yaşanan tepkilerde esnaf öfke dolu açıklamalarda bulunurken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu yaşananları Egedesonsöz’e değerlendirdi.

Tüm esnaf ve yetkililere çağrıda bulunan esnaf başkanı Mutlu, “Bu yaşananlar doğru değil. Eğer orada bir düzenleme olacaksa böyle olmamalı. Bunu yetkili kuruluşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek odaları bir araya gelip mutabakat sağlamalı. Oradaki işletmelin çok büyük bir bölümü İzmir Ticaret Odası üyesi. Orada yapılacak düzenlemede odaların söz sahibi olması lazım” ifadelerini kullandı.

RAMAZAN AYINDA SEVGİ DİYORUZ…
Yaşanan kavga ile ilgili tüm esnafa sağduyu çağrısı yapan Mutlu, “Zabıtanın ve esnaf arkadaşlarımızın bu karşılaştıkları olay çok yanlış. Bu doğru bir tutum değil. İnsanların karşılıklı güç uygulaması doğru şeyler değil. Bizler bunları kentin idaresinde söz sahibi olanların bir an önce çözüm bulması gerekir. Mübarek Ramazan ayındayız. Her gün iftarlarda sevgiye saygıya ihtiyacımız olduğunu söylüyoruz. Ramazan’da bunların yaşanması çok ayıp. Karşılıklı sevgi içinde olmamız gerekirken yaşadıklarımız hoş değil” dedi.

İZMİR’DE HER ŞEY TAMAM ESNAFIN MASA SANDALYESİ Mİ KALDI?
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemesi hakkında konuşan Mutlu, “Bütün bu yaşananlar bir yana, biz İzmir’de başka sorunumuz kalmadı mı? Bizim İzmir’de her işimiz tamam, her şey bitti, tüm sorunlar çözüldü de Sahil Bulvarı esnafının masa ve sandalyesi mi kaldı? Öncelikle çözülecek bu kadar sorunumuz varken bunların yaşanması doğru değil” şeklinde konuştu.

 
AB'den 'Brexit' kararına ilk tepki!
 
Yorgancılar: Alacaklıyı koruyacak tedbir alınmalı
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
pasa çakmak 24 Haziran 2016 Cuma 14:31

Sayın Başkanım Zekeriya Mutlu haklı sağduyu çağrısı yapıyor kavgayla çözüm olmaz

Yorumu oyla      11      5  
ali 24 Haziran 2016 Cuma 14:19

Öncelikle, yaşanan kavgalar ve ,eğer varsa, olan yasa ihlali gereğinin yasalara uygun bir şekilde yapılmasını bir vatandaş olarak isterim. Ancak, güzelyalıdaki cafe ve restoranların müşterisi ve güzelyalıda yaşayan birisi olarak esnafların kullandığı masa ve sandalyelerden biz herhangi bir sıkıntı yaşamadık ve yaşayan tanıdığım da olmadı. Gayet de bölgeye gelen insanların memnuniyetle kullandığı oturma alanları olarak görüyorum ve esnaf birliği başkanının dediği gibi de, biz izmirliler olarak çeşitli sebeplerden sıkıntılar yaşıyoruz, onların çözülmesi yerine insanların iyiliği ve rahatlığı için yapılmış , ve bizim de gayet memnun ve yaz aylarında ferahlamak için kullandığımız oturma alanlarının tartışılıp, hatta ciddi kavgalara dönüşmesini ben anlamıyorum. Sonuçta oradaki esnaflar müşterileri ve bizler için yapıyorlar. Ben herhangi bir sıkıntı yaşayanı görmedim o civarda oturanlar olarak.

Yorumu oyla      11      5  
O.T 24 Haziran 2016 Cuma 12:58

Yalnız esnafın mı sorunu var bu memlekette? Herkesin her kesimin sorunu var. Sorunların çözümü yasalara uymama,sana ait olmayan yerleri işgal etmek mi çözüm? En başta sanadır sözüm esnafı mutsuz, kendi mutlu, azınlığın başkanı. Şiddeti teşvik ediyorsun sözlerinle. Farkındamısın?

Yorumu oyla      11      5  
ST 24 Haziran 2016 Cuma 10:07

Kimi esnaf 10 metrekare dükkan kiralıyor, dışarıda 50 metrekare yer işgal ediyor. kaldırımları, geçiş yollarını, park edilecek yerleri esnafın kapamaya hakkı yok. Bunu böyle bilin. Halk bu gibi oldu bittilerden çok şikayetçi.

Yorumu oyla      11      5  
yurttaş 24 Haziran 2016 Cuma 09:53

Oda Başkanının açıklaması hayret verici. Evet, masa sandalye olayı önemli. İnsanlar o esnafların haksız işgalleri nedeniyle kamuya ait yerde dilediğince dolaşamıyor. Siz daha fazla para kazanma hırsıyla hareket ediyorsunuz. Fakat sizin basitmiş gibi gördüğünüz o masa sandalyeler vatandaşlar için büyük öneme haiz.

Yorumu oyla      11      5  
24 Haziran 2016 Cuma 09:36

"İZMİR’DE HER ŞEY TAMAM ESNAFIN MASA SANDALYESİ Mİ KALDI?" İyi o zaman kaldırımları işgal etmeye devam etsinler. Sadece sahil içinde değil. Bir çok bölgede esnaf kendi kaldırım işgaline son versin. Kaldırımlar masa sandalye, meyve sebze konulması için yapılmıyor, insanlar yürüsün diye yapılıyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 14 yıllık direnişin zaferi: Taş ocağına yargı freni!
İzmir'in Urla İlçesi'nde, bölgenin birinci derece doğal SİT alanı olarak ...
'Kazı kazan'dan 100 bin TL kazandı ama...
İzmir’in Konak İlçesi'nde, iddiaya göre kazı kazandan 100 bin lira kazanan ...
Mardin ve Hakkari'den kahreden haberler: 6 şehit
Mardin ve Hakkari'den kahreden haberler art arda geldi. Genelkurmay Başkanlığı ...
 
Alsancak'ta korkutan yangın
İzmir'in Konak İlçesi'nde, daha önce seramik deposu olarak kullanılan ...
TEOG sınavında önemli gelişme
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime ...
Jandarma karakoluna saldırı: 2 sivil hayatını kaybetti
Mardin'in Ömer İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Komutanlığı’na ...
 
Aile faciası: Bir evde 3 ceset bulundu
Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 1 aydır ayrı yaşadığı ve boşanma davası açtığı ...
Hrant Dink davasında flaş gelişme!
Kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı davada, ...
'Tombala makinesiyle kumar'a 3 gözaltı
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, iki işyerine düzenlenen operasyonda, tombala ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva