HABERLER>EGE
11 Ağustos 2018 Cumartesi - 21:55

Eşme'de festival zamanı

23. Eşme Uluslararası Kilim Kültür ve Sanat Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Eşme de festival zamanı

 23. Eşme Uluslararası Kilim Kültür ve Sanat Festivali, yerli ve yabancı ekiplerin katılımıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin'in Atatürk Anıtı'na çelenk koyması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan festivalin ilk gününde kortej yürüyüşü yapıldı.

Romanya, Sırbistan, Makedonya ve Bosna Hersek'ten gelen yabancı ekipler ile yerli ekiplerin halk oyunları gösterilerinin ardından kilim sergisinin açılışı ardından Eşme Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği sergi açıldı.

Törende konuşan Uşak Valisi Salim Demir, Türkiye Cumhuriyetinin yüzlerce yıllık tarihi boyunca eşsiz zaferlere imza attığını belirterek, ülkenin çok ciddi mesafeler aldığını söyledi.

Türkiye'nin koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru ilerlediğini aktaran Vali Demir, "Artık Türkiye Cumhuriyeti dünya sathında kendinden söz ettirir, tarih yazar ve gündem oluşturur hale geldi. Devletler büyüdükçe sorunları da büyümekte ve çetinleşmekte. Büyük fotoğrafa baktığımız zaman artık tarihimizdeki eşsiz zaferimizden aldığımız destekle Türkiye Cumhuriyeti dolarla, dövizle hiç bir zaman sarsılamayacak. Kilim el emeği göz nuru bir eser onu ve kültürümüzü yaşatmalıyız, özümüze sahip çıkmalıyız. Kilim Yörük kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Kilim festivalimizin bugün 23'üncüsünü düzenliyoruz. Oradaki motifler, nakışlar bizim milletimizin ve geçmişimizin zenginliğini güzelliğini gösteriyor." diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay ise, Türkiye'nin çok büyük badirelerle karşı karşıya geldiğini aktararak, şöyle konuştu:

"Ülkemizin kazanmış olduğu özgüven ile kendi jeopolitik konumunun kendisine vermiş olduğu gücün dünya üzerindeki mazlum ve mağdurların hakkını savunma ve dünyanın 5'ten büyük olduğunu ibaresini hayata geçirmeye ilişkin almış olduğu kararlı tutumları hazmedemeyen küresel güçlerin ülkemizin tam bağımsızlığını hazmedemeyen güçlerin ülkemiz üzerinde her gün farklı şekilde ortaya çıkan senaryoları ve oyunlarıyla karşı karşıya kaldık. 2 yıl önce yaşamış olduğumuz 15 Temmuz darbe değil bir işgal girişimi karşısında aziz milletimiz tek yürek olarak bu ülkenin bekası bu ülkenin demokrasisi için canını feda etmekten kaçınmadı. 15 Temmuz sonrasında hayata geçiremedikleri emeller çerçevesinde ülkemiz üzerinde farklı organizasyonların hali hazırda devam ettiğini yaşıyor ve görüyoruz. Ülkemizde bugün dolar ve döviz kuru üzerinden yapılmaya çalışılan organizasyonlar insanların genelini aşağıya çekmek insanları kaygıya düşürmek ve Türk lirasına olan güveni sarsarak aslında geleceğimize ilişkin güveni sarsmaya yönelik önemli bir projedir."

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de, bayrak ve inanç değerlerinin önemine değinerek, Türkiye'ye yönelik bir takım projelerin devam ettiğini söyledi.15 Temmuz'da Türkiye'yi dize getiremeyenlerin ekonomik oyunlarla ülkeyi dize getirmeye çalıştıklarını vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"Bunlara asla geçit vermeyeceğiz. 1974 yılında rahmetli Ecevit ve rahmetli Erbakan bu ülkeye boyun eğdirmek isteyenlere o günün şartlarında dahi geçit vermemiş. Biz bugün bunlara geçit vermeyeceğiz. Ülkemizi diz çöktürmeyeceğiz. Onlara asla boyun eğdirmeyeceğiz. Bizler için kültürümüz, geleneklerimiz, göreneklerimiz çok önemli. Bizler Yörük milletiz ve hayvancılıkla geçinen milletiz. Hayvanın etinden, sütünden, tüyünden faydalanan milletiz. İnsan sevdiğine kilim dokur kilimin halinden ancak bilen okur."

Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, festivalde vatandaşları en seçkin sanatçılarla ve folklor ekipleriyle buluşturmak için çalıştıklarını söyledi.

Festival kapsamında akşam sahne gösterileri yapılacak, sanatçı Hadise konser verecek.(AA)

 
Irak'tan sürpriz İran kararı: Durdurdu!
 
Cinnet geçirdi: Kızı ve eşini öldürdü intihar etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''LÖSEV İyilik Tırı'' Ege Bölgesi'nde
Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) İyilik Tırı, Muğla'nın Fethiye ilçesine geldi.
Burası neresi diye merak edenlere...İğne atsan yere düşmez!
Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim ilçelerinde ...
ABD'ye yaptırım o Ege ilinden başladı
Türkiye ile ABD arasında yaşanan ve her geçen gün giderek büyüyen siyasi ...
 
Aydın'da 37 göçmen kurtarıldı!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına geçmeye çalıştıkları ...
Manisa'da can pazarı: 26 Yaralı
Manisa'nın Kula ilçesinden Alaşehir ilçesine tarım işçisi götüren servis ...
Didim'de korkutan yangın
 Aydın'nın Didim ilçesinde çıkan orman yangınında 2 dekarlık alan zarar gördü.
 
Silah çekip ölüme göndermişlerdi... Kuşadası onları arıyor!
Kuşadası ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Samos Adası'na gitmeye ...
Manisa'da üniversiteli gencin korkunç sonu!
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, üniversite öğrencisi Halil B. (21), bağ ...
Denizli'de tehlikeli gerginlik!
Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde oturan gençler, 12 yaşındaki çocuğu ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva