HABERLER>EKONOMİ
16 Ekim 2018 Salı - 11:11

Eskiyörük'ten Kılıçdaroğlu'na mesaj: Kocaoğlu'ndan görüş alın!

20 Ekim’de miting değil festival yapacaklarını söyleyen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük, “Köylüler olarak Aziz Başkan’a teşekkür edeceğiz. İzmir modeli devam etmeli. İlla Aziz Başkan olsun demiyorum. Genel başkan İzmir’in geleceğini Aziz Başkan ile konuşmalı, görüş almalı” dedi.

Eskiyörük ten Kılıçdaroğlu na mesaj: Kocaoğlu ndan görüş alın!

EGEDESONSÖZ- İzmir Tarım Grubu ile Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

Başkan Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile kooperatiflerin ev sahipliğinde üretici ve tüketicilerin 20 Ekim Cumartesi Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek tarım festivali özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek etkinlik için yoğun çalışmalar sürdürdüklerini belirten Eskiyörük, programda halk konseri, kooperatiflerin ürün ikramları, buzağı güzellik yarışmaları, dans gösterileri, çeşitli çekilişlerin yapılacağını aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönem için verdiği ‘yokum’ kararını 1 Ekim’de kamuoyuyla paylaşmasından birkaç gün sonra Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek festivalin bilgisini veren Eskiyörük süreçte gelen eleştirilere cevap verdi.

İZMİR’DE DAHA ÇOK MUSTAFA KEMAL’LER YETİŞECEK!
20 Ekim Cumartesi günü yapılacak yoğun programa dair konuşan Eskiyörük, “Biz ne yapmak istiyoruz? İzmir’de Türkiye’ye yol gösteren bir farkındalık yaratıldı. Türkiye tarımını kurtaracak hamleler yapıldı. ‘Tarımda ihracat yapan bir Türkiye nasıl oluşturulabilir?’ noktasında bir yol oluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yerelde kalkınma uygulamaları sonuç aldı. Türkiye’yi İzmir’e benzetmek için seslenelim. Biz bir İzmir Tarım Grubu kurduk. Tarımın tüm aktörlerini bir araya getirdik. İzmir’in tarımını masaya yatırıyoruz. Bizim siyasetle işimiz yok. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. Ben görevimi yapıyorum. Bizim önümüzü açan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne karşı minnet duygumuz var. Bunu devlet İzmir’den aldı. Türkiye’de bu uygulamanın oluşmasını sağlayan İzmir’dir. 130 bin eve süt dağıtıyoruz. Süt nedir? Çocukların zekasını geliştiren ve birçok faydası olan sıvı. İzmir’den çok bilim insanları, zeki çocuklar çıkacak. İzmir’de daha çok Mustafa Kemal’ler yetişecek. Türkiye bizi bekliyor. Türkiye’ye yol gösterecek olan İzmir’dir. İzmir modeli aslında, özünde tarımdır. Biz henüz hedefe ulaşmadık. Biz daha yarısındayız. Bizim hedefimiz çok büyük. Sözleşmelerle her ilçeyi kendine özgü ürünleriyle marka yapmak istiyoruz. Sözleşmeli ürünlerle ihracat yapmak istiyoruz. Daha başındayız. Bunu başaran Aziz Kocaoğlu’dur. Ben kendisine sordum. ‘Türkiye’de başkanlar hep park, bahçeyle ilgileniyor. Siz niye köylerdesiniz, nereden aklına geldi?’ dedim. Kendisi de, ‘Ben 27 yaşına kadar çiftçilik yaptım’ dedi. İş oradan geliyor. Biz Cumartesi günü bu insanlarla buluşacağız. Kadınlarımız ürünlerini sergileyeceğiz” açıklamasında bulundu.

BİZLER "KRAL ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRAL" DİYEN YAPIDA DEĞİLİZ!
Eskiyörük, “Aziz Başkan bakışıyla, köylümüze verdiği değeriyle onların gönlüne girdi. Bizim köylümüz çok vefalıdır. Genelde siyasetçiler seçim öncesi köylere gitmiştir. Aziz Başkan seçimden bir hafta sonra köylere gitmiştir. Seçim kaybettiği yerden peynir almıştır. Orada insanlar Aziz Başkan’a güvendi, sevdi, ilgi duydu. Köylerde Aziz Baba oldu. Köylerde insanlar Aziz Kocağlu’na siyasetçi olarak bakmıyor. A, B, C partisi olarak bakmıyorlar. Aziz Ağabeyi, Aziz Babası olarak bakıyorlar. Tabi bir partisi var ama Aziz Başkan’ın kendisinin aldığı ciddi oylar var. Hepimizin minnet duygusu var. Sütü bizden değil, sanayiciden alabilirdi. Ama onu bizden alması bizde güvence yarattı. Bize para vermedi ama para kazanmamızı sağladı. Bugüne kadar sütümüzü alan çocukların hastalanmaması markamıza güvence yarattı. Bunlardan ötürü tabi biz de Aziz Kocaoğlu’na teşekkür edeceğiz. Bizler kral öldü yaşasın yeni kral diyen yapıda değiliz. Bunlardan niye rahatsız oldular, anlamış değilim. Birisi yazmış; ‘ne işiniz var sizin Gündoğdu Meydanı’nda? Orası bizimdir’ demiş. Ne demek? Biz kimiz? Evet Gündoığdu Meydanı’na geleceğiz. Orası bizim. Sadece apartmanlarda oturanların değildir o Gündoğdu Meydanı. O gün toplanacağız. 4 kooperatifle sözleşme yapacağız. Konser olacak” ifadelerini kullandı.  

BAKAN PAKDEMİRLİ’YE: KISA ZAMANDA SOMUT, DOĞRU ADIMLAR ATAMAZ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli özelinde konuşan Eskiyörük, “Son dönemlerde gelen bakanlar içinde bana en çok umut veren bakanımız. Çok talihsiz bir dönemde geldi. Ekibini de daha yeni oluşturuyor. Kısa zamanda somut, doğru adımlar atamaz. Öyle bir anda geldi ki tarımın en sancılı en tıkandığı nokta. Biz kendisine destek vereceğimizi söyledik” yorumunu yaptı.

POPÜLİZMDEN UZAKLAŞMAK GEREKİYOR
Eskiyörük ayrıca, “Kendime karşı özgüvenim var. Çünkü sonuç aldık. Tire Süt Kooperatifi benim başkanlık süremde yüzde 163 kat büyümüş. Kaynakları doğru kullandık. Doğru politikalar oluşturduk. Popülizmden uzaklaşmak gerekiyor. Türkiye’nin tarım politikasını öyle bir belirlemeliyiz ki bakanlık koltuğuna kim gelirse gelsin onu sürdürmeli. Bakanın kendi tercihleriyle çözülecek sorunlar değil bunlar. Bu değirmenin suyu tarımdan geliyor. Esnafın sorunları tamam da çiftçimiz para kazanırsa herkeste para vardır. Bizi Aziz Kocaoğlu parti içi mücadelesiyle aynı tutmasınlar. O ayrıdır. Ben tüm İzmir’i cumartesi günkü festivale davet ediyorum. İzmir olarak bunu biz yapmalıyız. Anadolu dolaşıyorum. Anadolu çok kötü durumda! Bunu yaparsa İzmir yapar. İzmirliler birbirini sevmeli” dedi.

GENEL BAŞKAN AZİZ BAŞKAN’LA MASAYA OTURUP İZMİR’İN GELECEĞİNİ ONUNLA KONUŞMALI
Eskiyörük, “İddia ediyorum; Türkiye’de en kaliteli süt bizim kooperatifimizin sütüdür. Ben süt tüccarı değilim. Ben bir dava adamıyım. Tire Süt Kooperatifi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yan kuruluşlu değildir. Ben Türkiye’yi dolaşıyorum. Tüm köylüler beni bilir. Köylüleri nasıl birleştiririz diye çalışıyoruz. Ben bu davanın adamıyım. Yaptığımız işlere yanlış diyebilirler mi? Türkiye’de süt projesine yanlış diyen bir kişiyi bulabilir misiniz? Üreticilerin ürünlerine değer kazandırmak kötü mü? Birilerinin önünü kesmek CHP’nin hastalığıdır. Birinin önünü açmak yerine kesmek hastalığından keşke kurtulsa bu parti. Ama bu ayrı bir konudur. Biz Aziz Başkan köylüye verdiği değerden dolayı sahip çıkmaya devam edeceğiz. İnşallah yarın biz nerede hata yaptık demezler. Genel başkan Aziz Başkan’la masaya oturup İzmir’in geleceğini onunla konuşmalı, görüş almalı.  Bu politikaları nasıl sürdürürüz demelidir. Git arkadaş sen torununla ilgilen derse bu partinin de İzmir’in de başını yer. Egolardan dolayı takdir edemiyorlar. Aziz Başkan parti disipline uymuyormuş. Yanlışı var mı? Hırsızlığını yolsuzluğunuz birisi söylesin. Bir şey söylesinler ya! Ben de onlarla birlikte olacağım. Ne bu saldırma? Birileri koltuk kapacak. Beni sakın bu işe alet etmesinler. Biz 20 Ekim’de miting yapmayacağız. Yaptık zamanında. 15 bin kişi geldi. Bir festival ve şölen olacak. Orada İzmir köylüsü olarak Aziz Başkan’a teşekkür edeceğiz” diye konuştu.

İLLA AZİZ BAŞKAN OLSUN DEMİYORUM, BU ANLAYIŞIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR
“İzmir’in geleceğiyle oynamak Türkiye’nin geleceğiyle oynamaktır” diyen Eskiyörük, “Kimsenin böyle bir hakkı yok. Aziz Başkan birilerini nemalandırmamış olabilir. Ona kızmış olabilirler. Kişisel menfaatlerini böyle yansıtmamaları gerekir. Mutlaka Aziz Başkan’ın hataları olabilir. Hakarete vardırmak doğru değil. Bu adam bunları hak etmiyor. Ben Aziz Başkan illa aday olsun demiyorum ama bu anlayışın devam etmesi gerekiyor. İzmir’de müthiş bir zenginlik var. İzmir modelinin kitabı yazılmış. O anlayışı devam ettirecek birini istiyoruz. Bugün üretebildiğimiz ürünlerin ithal edilmesi ayıbımızdır. Benim zoruma gidiyor. Çalışmak üretmekle bunlar olur. Bir de çalmazsak hedefe ulaşırız” ifadelerini kullandı.  

BENDEN KİMSE KORKMASIN!
Eskiyörük kendisi özelinde ise, “Benden kimse korkmasın, siyasete girmeyeceğim. Beni sakın bir yere çekmeye çalışmasınlar. Bu ülkeyi bir yerlere taşımak isteyen ve bu yönde çalışan siyasetçiler görmek istiyorum. Ben umudumu hiç yitirmedim. Herkes umut dolu olsun. Güzel günler göreceğiz” dedi. 

 
CHP Kemalpaşa belediye başkan aday adayı Balyeli: Birlikte yönetmeye talibim
 
Uluslararası jüride bir Hollywood starı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin 16 Ekim 2018 Salı 20:56

Gerek var mı yok artık yeni vizyoner isimlere bırakın

Yorumu oyla      9      5  
Mister No 16 Ekim 2018 Salı 17:26

Haklimi ? Nerede hakli be Kardesim ? Baksana Bayindira, Ödemise. Köylünün cebi para görünce önce kimi satti ? Kocaoglunu. Köylümüz her zaman nankördü ve bu hep böyle devam edecek.

Yorumu oyla      9      6  
haklı 16 Ekim 2018 Salı 14:44

Başkan haklı, burası İzmir, kül yutmaz, boyun eğmez, nankör de değildir başka yerler gibi! Kocaoğlu, kim ne derse desin, bir efsane yazdı, yapılanların önemi bundan sonra daha da iyi anlaşılacak! Sahne, egosu şişkin, şaşkın, ne dediğini bilmeyen soytarılara kaldı. Bakalım ilan edilecek aday, Kocaoğlu'ndan kefalet alabilecek mi? O adaya Kocaoğlu kefil olmazsa köylerden bir tek bile oy alamaz, CHP'nin şaşkın genel merkezi umarız bu gerçeğin farkındadır!

Yorumu oyla      21      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biradan taze fasüleyeye: İşte indirimdeki ürünler!
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) üyelerine, enflasyonla mücadele ...
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL yeni güne 5.78 TL seviyesinden başladı. Dolar, dün 5.7510 TL'ye ...
Mehmet KARABEL yazdı... Mahmut başkanı neden rahat bırakmıyoruz?
Mehmet KARABEL yazdı... Mahmut başkanı neden rahat bırakmıyoruz?
 
Bayraklı'da pazarcılardan belediye önünde eylem!
Bayraklı'da kendilerine gösterilen pazar yerinin 2 belediyenin anlaşmazlığa ...
İzmir’de Defterdarlık’tan satılık ahtapot!
Bugüne kadar daha çok taşınmaz malların satışını yapan İzmir Defterdarlığı ...
Bakan Albayrak: Stokçuluk tarihe karışacak!
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Türkiye 2023' Zirvesi'nde açıklamalara ...
 
Yeniden yapılandırma için bugün son gün!
Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki ...
Kritik işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik oranı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre 0,1 puan artarak yüzde ...
Alaçatı'nın devi konkordato ilan etti
Oyuncu Hülya Koçyiğit’in damadı Ender Alkoçlar’a ait olan ve 1950’li yıllardan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva