HABERLER>EKONOMİ
11 Ocak 2017 Çarşamba - 12:33

Eskiyörük: İzmir yerelde kalkınmayla Türkiye’ye örnek oluyor

İzmir Tarım Grubu ve Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflerle iş birliğinin sonucunda İzmir’in ekonomik ve sosyal yapısının iyileşmesinde Türkiye’ye yol gösteren örnek bir model oluşturduğunu açıkladı.

Eskiyörük: İzmir yerelde kalkınmayla Türkiye’ye örnek oluyor

İzmir’deki tarımsal gelişmenin istatistiki rakamlarla somut olarak ortaya konulduğunu belirten Eskiyörük, “İzmir Modelinin sonucunda Türkiye’de tarımsal büyüme % 2.1 gerçekleşirken İzmir’de tarımsal büyüme % 5.5 olmuştur. Kooperatifleşme oranı Türkiye genelinde %13 seviyesindeyken İzmir’de % 28 oranındadır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 10 yılı aşkın süredir kooperatiflerden doğrudan alım yöntemiyle kırsalda büyük gelişim sağladığını ve bu sayede Türkiye’de bir çok ilkin gerçekleştirildiğini sözlerine ekleyen Eskiyörük şunları söyledi:  “Ödemiş’ten fidan alımlarıyla güçlenen Bademli Kooperatifi şuan Dünyanın bir çok ülkesine ihracat yapıyor. Bayındır ilçesi köy görünümündeydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alımlarıyla güçlendi, Türkiye’de çiçekçilik konusunda önemli bir merkez haline geldi. Tire Süt Kooperatifi, Birleşmiş Milletler tarafından 2 kez örnek gösterilerek Türkiye’nin en güvenilir markalarından biri haline geldi. Diğer ilçelerde de kooperatifçilik alanında olumlu gelişmeler başladı”

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve kooperatiflerin omuz omuza çalışması T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da desteğiyle İzmir’in gıda ve tarımsal ürün İhracat Merkezi haline geleceğini bildiren Eskiyörük, “Kentimiz son 15 yılda büyük bir ivme yakaladı ve Türkiye’nin tarımsal üretim merkezi haline geldi. Bu dayanışma ruhu sayesinde önümüzdeki süreçte İzmir’i yolcu uçakları kadar kargo uçaklarının kalktığı bir ihracat merkezi haline getireceğiz” diye konuştu.

İZMİR'İN ÇOCUKLARI SÜT İLE BÜYÜYOR
Süt Kuzusu Projesi için 2017 yılı protokolünün imzalandığını belirten Eskiyörük, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Projenin anlaşmasını yaptık. İlk 6 ay içerisinde 125.000 aileye 5 milyon 800 bin litre süt dağıtımı yapılacak. Aziz Başkan çocukları yine sütsüz bırakmadı. Hem çocuklarımız hem de bölge süt üreticilerimiz adına Aziz Başkan'a teşekkür ediyorum. Köylümüzün kooperatifler kanalıyla yerinde üretmeleri ve yaşamalarını hedefleyen İzmir Modeliyle olumlu sonuçlar alınmıştır. Umarım ülkemizin tüm belediye başkanları da bu modeli uygular ve şirketleşme yerine kooperatifleşme öncelikli Devlet Politikası olur. İşte o zaman Tarımımız gelişir, ülkemiz zenginleşir ve göç önlenerek Türkiye daha da yaşanır olur” şeklinde konuştu.

Süt Kuzusu Projesinin sağlıklı nesiller yetiştirilmesi için çok önemli olduğunun altını çizen Eskiyörük, Türkiye’deki tüm belediyelerin projeyi uygulaması gerektiğini vurgulayarak “Tüm Belediye Başkanlarımızı, süt üreticilerinin emeğini ve çocuklarımızın geleceğini düşünen Aziz Kocaoğlu’nu örnek almaya davet ediyorum. Çünkü bu proje gerek Milli Ekonomimiz gerekse gelecek nesillerimiz için büyük önem arz ediyor. Süt içen çocukların daha güçlü ve daha zeki oldukları bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir. İzmir'in çocukları süt ile büyüyor. Bu demektir ki İzmir’den çok Bilim adamları, çok Atatürk'ler yetişecek” dedi.

 
İzmir'de gevrek ve boyoza zam kapıda!
 
İzmir Barosu’ndan o paylaşıma suç duyurusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de gevrek ve boyoza zam kapıda!
İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Odası gevrek, boyoz ve kumru için zam teklifi ...
İzmir’de sevgililer günü çiçekleri buz tuttu!
Türkiye'de kesme çiçek üretiminin yüzde 60'ının karşılandığı İzmir'in ...
İzmir'de özel günlerin yeni adresi DoubleTree by Hilton İzmir Airport
DoubleTree by Hilton İzmir Airport’ta, düğün ve nişan gibi özel günler ...
 
Dolardan yeni rekor: İlk kez 3,90 TL'yi aştı!
Yükselişini sürdüren dolar/TL, 3,90'ı aşarak tarihi zirveyi gördü. Euro ...
İzmir’e ayakkabı lisesi açılıyor!
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ayakkabı lisesi açılması için hareketi geçti. ...
Ve Volkswagen ABD ile 4.3 milyar dolara anlaştı
Alman otomobil üreticisi Volkswagen, ABD'de dizel konusuyla bağlantılı ...
 
Merkez Bankası'ndan kritik likidite hamlesi
Bankaların borç alabilme limitlerini düşüren Merkez Bankası, yabancı para ...
Mistral GYO halka arz oluyor
Mistral GYO, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası liderliği ve Yatırım Finansman ...
EGEV’de yeni dönem: Susam başkan, Soyoğul yönetimde
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı’nın olağan genel kurulunda yeni yönetimini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva