HABERLER>POLİTİKA
4 Şubat 2019 Pazartesi - 08:26

Eski yönetici mecliste partisini, başkanlıkta CHP’yi destekleyecek!

İYİ Parti Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu eski Başkan Yardımcısı Rasim Ateş, partisinden belediye meclis üyesi olmak için aday adaylığı başvurusu yaparken başkanlık noktasında ise CHP’nin adayı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’u destekleyeceğini açıkladı. Millet İttifakı kapsamında uzlaşmanın sağlanamadığı Konak, İYİ Parti ve CHP’nin birbirinden bağımsız aday çıkaracağı 5 ilçe arasında bulunuyor.

Eski yönetici mecliste partisini, başkanlıkta CHP’yi destekleyecek!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Konak İlçe Teşkilatı’nda yöneticilik yaptığı sırada meclis üyesi aday adayı olmak için istifa eden Rasim Ateş, başkanlık noktasında Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) destekleyeceğini açıkladı.

Millet İttifakı kapsamında Büyükşehir Belediyesi yarışında CHP’nin adayının arkasında duracaklarını aylar öncesinden açıklayan İYİ Parti’de ilçeler noktasındaki yol haritası da netleşmişti. Gerçekleşen görüşmeler neticesinde parti Tire ve Kiraz’da adayını sahaya sürecek ve CHP’nin desteğini alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 23 ilçede ise aday çıkarmayacak olan İYİ Parti, CHP’ye katkı sunacak. Ancak iki parti Karşıyaka, Konak, Torbalı, Selçuk ve Urla’da yapılan görüşmelerden sonuç alamadı ve birbirilerinden bağımsız olarak adaylarını çıkarma kararı aldı.

İşte bu ilçelerden olan Konak’ta İYİ Partili Ateş’ten dikkat çeken bir çıkış geldi. Partisinin kendi adayını çıkaracağı ve yarışta var olacağı Konak’ta CHP’nin mevcut Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yerine aday gösterdiği Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’un arkasında duracağını söyleyen Ateş, İYİ Parti’den de meclis üyesi adayı olmak istediğini aktardı. İYİ Parti’den aday adaylığı bulunan Ateş, partisinin Konak Belediye Başkan Adayı olarak ilan edeceği kişiye destek vermemiş olacak. İYİ Parti’nin Konak’tan aday göstereceği kişinin İlçe eski Başkanı Şenol Alpat olması bekleniyor.

MECLİS ÜYELİĞİ İÇİN İLK ADIMI ATTIM
Kararıyla ilgili açıklama yapan İYİ Partili Ateş, “1993 yılında siyasete ilk olarak Konak ilçe DYP gençlik kollarında başladım. İl gençlik kollarında çeşitli kademelerde de görev aldım. Bir süre siyasete ara verdikten sonra 25 Ekim 2017 yılında kurulan İYİ Parti’de kurucu üye ve Konak İlçe Siyasi İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev aldım. İYİ Parti Genel Başkanımız Meral Akşener’in siyasette heyecan yaratması ve yeni bir yol haritası çizmesi beni tekrar heyecanlandırmıştır.  Bizlere geçmiş dönemde yaşadığımız millete hizmet aşkını tekrar aşılamış olup, siyasete tekrar başlamama sebep olmuştur. Bu aşkla ve heyecanla yola çıkarak kurucu üyesi olduğum partimden, meclis üyesi aday adayı olarak ilk adımı atmış bulunmaktayım. Görev verilmesi halinde tek amacım günümüz koşullarında yapılan siyasetin yarattığı ayrıştırma ve ötekileştirmenin değil kucaklama siyasetinin baz alındığı, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in söylediği gibi, ‘Biz herkesi seviyoruz birbirinize sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde devam etmelisiniz. Bizler ayrıştırıcı değil birleştirici güç olacağız’ sözünü örnek alarak siyasete devam edeceğim. Ayrımcılık yapmadan, vatandaşlarımızın refahı ve huzuru için, Konak halkımıza Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti temeli olan laiklik ve halkçılık değerlerine,  geleceğimiz olan çocuklarımız için sahip çıkmak daha yaşanabilir hale getirmek için meclis üyeliği görevine talibim” diye konuştu.

BATUR KONAK İÇİN İYİ BİR FIRSATTIR!
Konak’ın benim gönlümde başka bir yeri vardır. Mimar Abdül Batur’un belediyecilik anlayışını takdir ediyorum ve Konak için iyi bir aday olduğunu düşünüyorum.  Çünkü bugüne kadar Konak’ta gazeteci ve avukat belediye başkanları görev yapmıştır. Konağın imar ve yerleşim durumu ortadadır. Diğer ilçelerle karşılaştırdığımızda Buca, Karşıyaka, Gaziemir ve Narlıdere’nin gelişimi ortadadır. İzmir in kalbi olan Konak ilçemiz kentsel dönüşüm projesinin hız kazandığı bu dönemde tecrübeli şehir uzmanı, deneyimli bir belediye başkan adayı olarak Sayın Abdül Batur’la şahlanacaktır. Batur’un Konak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kazanan Konak ilçemiz olacaktır” dedi.        

 
O partinin İzmir İl Başkanı bağımsız aday oldu!
 
Dolar haftaya nasıl başladı? İlk veriler
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dursun OCAK 5 Şubat 2019 Salı 12:54

Konak için verilen yerinde bir karar Başarılı olacağından emin olarak şimdiden kutluyorum

Yorumu oyla      9      5  
Oğuz Kaan 4 Şubat 2019 Pazartesi 12:57

Eski yönetici arkadaşımız CHP'den aday olsun.

Yorumu oyla      9      6  
Ayse yesilay 4 Şubat 2019 Pazartesi 11:09

Helal olsun kardeşim sana açık yureklilikle Bunu anlatman takdiri kazandin

Yorumu oyla      10      5  
Serpil 4 Şubat 2019 Pazartesi 09:31

Rasim Ateş kesinlikle dogru bir karar vermistir. Abdul Batur gibi belediyeciligi bilen tecrubeli çalışkan biri Konak ilcesi için en iyisi olacaktır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O partinin İzmir İl Başkanı bağımsız aday oldu!
Kadın Partisi İzmir İl Başkanı Denizaslanı, Tire Belediye Başkanlığına ...
2014’teki DSP rüzgarı 31 Mart için esmeye başladı: İki CHP’li Başkan ilçelerinde nabız yokluyor!
Menemen Belediyesi’nin 20 yıllık Başkanı Tahir Şahin ve Tire Belediyesi’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa CHP 'fetret devri' mi yaşıyor?
Mehmet KARABEL yazdı... Yoksa CHP 'fetret devri' mi yaşıyor?
 
CHP Buca Gençlik'ten aday Nezir'e tam destek
Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları yönetimi Buca adayının belli olması üzerine biraraya geldi.
Erdoğan'dan yeni askerlik sistemi hakkında açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 14 Şubat'ta Soçi'de ...
Soyer'in örgütle buluşmasına rötar: Yeni tarih belli oldu
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in, yarın (pazartesi) ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ürdün Kralı'nı ağırladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile akşam ...
WhatsApp’tan çağırmıştı... Zeybekci'den 'çay var dediler geldik' ziyareti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, WhatsApp’ta “0552 ...
Doğu Perinçek'ten Binali Yıldırım'a ziyaret
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Türkiye bu zorlukları, çetin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva