HABERLER>GÜNCEL
24 Temmuz 2016 Pazar - 21:00

Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı itirafçı oldu

Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, İstihbarat Dairesindeki onlarca FETÖ'cünün isimlerini verdi.

Eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı itirafçı oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı Gürsel Aktepe, "Emniyet imamı" olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir'in, 2006-2007'ye kadar emniyet sorumlusu olduğunu belirterek, "Özdemir, Emniyet sorumluluğundan ayrıldığında kendisiyle bir kısım Emniyet görevlileri de bizden ayrıldılar ve Özdemir ile birlikte hareket etmeye başladılar. Bunlar hatırladığım kadarıyla Sabri Dilmaç, Fikret Salmaner (Adıyaman Emniyet Müdürü), Hanefi Avcı'dır." dedi.

17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle meslekten atılan ve darbe girişimi gecesi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığını ele geçirmek üzere buraya geldiği iddia edilen Aktepe, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığının giriş kapısı yakınlarında gözaltına alınmıştı.

FETÖ'nün İstihbarat Daire Başkanlığındaki yapılanmasına ilişkin bilgi vermek ve bu konuda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini belirten Aktepe, şunları anlattı:

"İstihbarat Daire Başkanlığında ve bağlı birimlerde görev yapanlardan daire başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın, başkan yardımcıları Recep Güven, Coşkun Çakar, Hüseyin Özbilgin ve Ayhan Falakalı ile diğer görevliler Tamer Özbek, Ahmet Koçak, Yunus Yazar, Sadetin Akgüç, Ahmet Ümit Seçgin, Sadık Akpınarlı, Ali Ağıllı, Emre Baykal, İbrahim Tuka, Lokman Kırcılı, Sedat Zavar, Hami Güney, Enes Çiğci, İlker Usta, Ali Özdoğan, Okan Aytekin, Ahmet Koçak, Ali Arslantaş, Özgür Türker, Erol Doğan, Salih Keskinkılıç, Teymur Çirak, Hasan Ali Okan, Muarrem Durmaz, Veli Özdemir, Tamer Bülent Demirel, örgütle bağlantılı olduklarını bildiğim isimler. Şu an nerede görev yaptığını bilmediğim kendi devrelerimden Alpaslan Çalışkan ile Basri Aktepe, Hasan Hüseyin Gerçek de bu örgütle bağlantılı olduğunu bildiğim arkadaşlarımdır." 

"Emniyet imamı" olduğu iddia edilen Kemalettin Özdemir'in 2006-2007 yıllarında, FETÖ'nün Emniyet'e bakan kısmının sorumluluğundan ayrıldığını belirten Aktepe, Özdemir'in yerine ise "Kozanlı Ömer" lakaplı Osman Hilmi Özdil'in bu göreve getirildiğini kaydetti. 

Özdil ile iki defa görüştüğünü anlatan Aktepe, şu ifadeleri verdi: 

"İlkinde daireye geldiğimde kendisiyle tanışma görüşmesi yaptım. İkincisinde de bir think tank tarzı görüşme yaptık. Bu görüşmede kendisine 'Herkesi kendimize düşman yapmayalım.' demiştim. Ondan sonra bir daha görüşme fırsatı bulamadım. Kemalettin Özdemir'in örgütten ayrılma nedenini bilmiyorum ancak Özdemir, Emniyet sorumluluğundan ayrıldığında kendisiyle biri kısım Emniyet görevlileri de bizden ayrıldılar ve Özdemir ile birlikte hareket etmeye başladılar. Bunlar hatırladığım kadarıyla Sabri Dilmaç, Fikret Salmaner, Hanefi Avcı'dır.

İstihbarat Daire Başkanlığının loglarının silinmesinde ben daire başkanıydım. Daha doğrusu, İRİS programının kurulma aşamasında ben bu görevdeydim. Bu konuda herhangi bir talimat vermedim. Bu, teknik bir konudur. Fazla detaylı bilgiye sahip değilim." (a.a)

 
İstanbul Emniyeti'nde kritik değişiklik
 
Tatil cennetinde askeri hareketlilik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul Emniyeti'nde kritik değişiklik
İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hasan Ali Sekkin görevinden ...
Tutuklu kadın pilotın ilk ifadesi
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma ...
Buca'da dehşet gecesi: Büyük yangın kontrol altında!
İzmir'in Buca ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle ...
 
Kurtulmuş 4 konuda uyardı: Risk devam ediyor mu?
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeniden topyekün bir darbe tehdidi ...
Bursa dehşeti yaşadı: Yangın kontrol altında!
Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, bir uçan balon imalathanesinde ...
Büyük şüphe: 3 ay önce prova mı yaptılar?
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Ankara'da ...
 
TRT'de bildiri okutan yarbay tutuklandı
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında TRT'de sözde darbe bildirisini okutan ...
Org. Huduti o cezaevine götürüldü
Darbe girişimde görev aldıkları tespit edilen aralarında 2’nci Ordu Komutanı ...
'15 Temmuz' sonrası kritik zirve
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva