HABERLER>GÜNCEL
5 Haziran 2020 Cuma - 18:09

Eski eşinin 30 yerinden bıçakladığı hemşire dehşet anlarını anlattı

Tire ilçesinde, eski eşi hemşire Fatma Tüfenkçi'yi (39), 30 yerinden bıçaklayarak yaralayan Günay Alkan'ın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Alkan'ın saldırıyı hatırlamadığını söylediği duruşmada, hemşire Tüfenkçi, "Boynumdan bıçaklamaya çalışıyordu ancak darbe alırsam öleceğimi düşündüğüm için bıçağı elimle tuttum. Olay sırasında birçok kez ölmek istemediğimi söyledim" dedi.

Eski eşinin 30 yerinden bıçakladığı hemşire dehşet anlarını anlattı

Tire Devlet Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde çalışan hemşire Fatma Tüfenkçi, geçen 22 Eylül günü, mesai bitiminde evine doğru yürümeye başladı.  Adnan Menderes Mahallesi Çobanyıldızı Sokak'a geldiğinde ise Tüfenkçi'nin yolunu bir süre önce boşandığı Günay Alkan kesti. İddiaya göre, Alkan, 2 çocuğunun annesi olan Tüfenkçi'ye yeniden bir araya gelmek istediğini söyledi. Tüfenkçi ise olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine çıkan tartışmada, Alkan cebinden çıkardığı bıçakla Tüfenkçi'yi karnından 30 bıçak darbesiyle yaraladı. Tüfenkçi kanlar içinde birkaç metre yürüdükten sonra yere yığılırken, Alkan kaçtı. İhbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Tüfenkçi, Tire Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Alkan ise kısa süre sonra yakalandı. Tutuklanan Alkan hakkında Ödemiş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'tasarlayarak öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Tüfenkçi, tedavi ile sağlığına kavuştu.

YARGILANMASINA BAŞLANDI
Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmada Fatma Tüfenkçi ve avukatları ile Alkan'ın avukatları hazır bulundu. Duruşmaya tutuklu sanık Alkan ise SEGBİS ile katıldı.  Alkan, savunmasında Tire'ye intihar etmek için gittiğini öne sürerek, "2018 yılında Fatma'nın evinin önünde cam şişeyle intihar girişiminde bulundum. Fatma bana 'geçmiş olsun' bile demedi. Olaydan iki gün önce Tire'ye geldim, intihar etmek için bir bıçak aldım. Kızımın arkadaşının çalıştığı pastaneden intihar mektubu yazmak için kağıt aldım ve parka gittim. Mektupları yazdıktan sonra parkta uyumuşum. Sabah uyandığımda cep telefonumun ve paramın çalındığını fark ettim. Aç ve susuzdum" dedi. 

'ARAMIZDA GEÇENLERİ HATIRLAMIYORUM'
Fatma Tüfenkçi'nin nasıl yaralandığını hatırlamadığını iddia eden Alkan, "İntihar etmek için Fatma'nın evine doğru yöneldim. Onu gördüğümde elinde poşetlerle eve gidiyordu. Konuşmak için yanına gittiğimde beni artık istemediğini ve başka birini sevdiğini söyledi. Fatma'nın yanından uzaklaştığımda elimdeki bıçağı göğsüme sapladım, bıçak çakmağa denk geldiği için yaralanmadım. Fatma'nın ne şekilde yaralandığını hatırlamıyorum. Herhangi bir suretle hedef gözetmemiştim, intihar etmeyi düşünmüştüm. Fatma'yı öldürme düşüncem yoktu. Takibe de almadım ve kendisiyle tesadüfen karşılaştık. Aramızda geçenlerin ayrıntısını hatırlamıyorum. Olaydan sonra ne şekilde uzaklaştığımı da bilmiyorum. Üzerimdeki gömleği ve yamulmuş bıçağı bir çöp konteynerine attım" diye konuştu.

'ÖLMEK İSTEMİYORUM'
Fatma Tüfenkçi ise eski eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, saldırı anında birçok kez 'Ölmek istemiyorum' dediğini söyledi. Alkan'dan tehdit mesajları aldığını belirten Tüfenkçi, "Oldukça çekişmeli bir boşanma süreci geçirmiştik. Bu süre zarfında hakkımda koruma kararları da verilmişti. Sosyal medyadan, '10 gün kaldı, 9 gün kaldı, ya tamam ya devam, final günü' gibi tehdit içerikli mesajlar atıyordu. Olay günü nöbetten çıkmıştım, evime gidiyordum. Arkamdan Günay'ın, 'Beni neden engelledin?' dediğini duydum. Göğsüme doğru hamle yaptıktan sonra, elini çektiğinde yaralandığımı anladım. Bu aşamadan sonra ekmek bıçağıyla bana saldırdı. Kendimi korumaya çalışırken yere düştüm. Kalkmaya çalışırken Günay tekrar üzerime geldi ve bıçakla saldırmaya devam etti. Boynumdan bıçaklamaya çalışıyordu ancak darbe alırsam öleceğimi bildiğim için bıçağı elimle tuttum. Kendisine birçok kez ölmek istemediğimi söyledim. Kendisine yalvarırcasına ölmek istemediğimi söylüyordum. Sonrasında kendimi kaybettim ve düştüğümü hatırlıyorum. Farklı insanların sesi geliyordu. Kendimi toparlayıp, bir süre yürüdüm. Çevremdekilere, ambulans beklemeyip beni hastaneye götürmelerini söyledim" dedi.

TANIK: BIÇAĞI BİRÇOK KEZ SALLADI
Duruşmada tanık olarak dinlenen Ali Yılmaz ise, yaşanan olayı balkonundan gördüğünü anlatarak, "Günay Alkan'ın, Fatma Tüfenkçi'nin arkasından gelip, göğsüne bıçağı vurduğunıu gördüm. Adam elindeki bıçağı, kadına birçok kez salladı. Kadın eliyle şahsı engellemeye çalışıyordu. Yaralandıktan sonra birkaç adım yürüyüp, düştü" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. (DHA)

 
İngiliz ilaç devi virüs aşısı üretimine başlıyor
 
İş insanı evlerine gittiği 2 kadın arkadaşı tarafından öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akıntıya kapılan genç kadının kahreden ölümü!
Kahramanmaraş'ta, Aksu Çayı'ndan karşıya geçmek isterken suya düşen Emine ...
AKUT 'üç kağıt var' demişti... Kızılay'dan suç duyurusu!
Türk Kızılayı giysi toplama projesi kapsamında sözleşmesini feshettiği ...
Kısıtlamanın ardından İzmir'de yolcu ve sefer sayılarında büyük artış
İzmir'de seyehat kısıtlamasının kaldırılmasının ardından birçok yolcu ...
 
İzmirli avcının oltasına 3 kiloluk balon balığı takıldı
İzmir'in Karaburun ilçesinde amatör bir balıkçı, 3 kilogram ağırlığında balon balığı yakaladı.
Bakanlık paylaştı: Polis ve bekçinin yetki farkları
İçişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından "Polis - Bekçi Yetki Karşılaştırması" ...
İzmir'de çocuklar güneşli havanın tadını çıkardı
18 yaş altı çocuklar, kısıtlamadan muaf tutuldukları saatlerde güneşli havanın tadını çıkardı.
 
Konak Meydanı'na cuma namazı akını!
İzmir'de kılınan ikinci cuma namazında vatandaşlar Konak Meydanı'na akın etti.
Karaburun'da denizden 3 kiloluk balon balığı çıktı
İzmir'in Karaburun ilçesinde amatör bir balıkçı, 3 kilogram ağırlığında balon balığı yakaladı.
Kalfanın testi pozitif çıktı, tüm berber ve kuaförler testten geçti
Kayseri'de kadın kuaförün yanında çalışan kalfanın koronavirüs testinin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva