HABERLER>SAĞLIK
2 Ekim 2016 Pazar - 17:54

Eski Çiğli Devlet Hastanesi sağlık merkezi olacak

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, eski Çiğli Devlet Hastanesi'nin bundan sonraki süreçte Ayaktan Madde Bağımlılığı Polikliniği, Denetimli Serbestlik Hizmetleri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak kullanılacağını açıkladı.

Eski Çiğli Devlet Hastanesi sağlık merkezi olacak

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bazı vatandaşların "Çiğli Devlet Hastanesi'ni geri istiyoruz" çağrısı üzerine yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi: "Çiğli Devlet Hastanesi ve Karşıyaka Devlet Hastanesi’nde 20 Mayıs 2016'da acil dışı sağlık hizmeti durdurularak aynı gün daha konforlu ve kaliteli hizmet vermeye başlayan Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne taşındı. Taşınma sırasında Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin sağlık hizmeti vermeye uygun olmadığı bu sebeple yıkılıp yerine 150 yataklı modern bir hastanenin yapılacağı, Çiğli Devlet Hastanesi’nin ise yıkılmayacağı yataklı kliniklerinin taşınacağı daha sonra mevcut hastanenin yine kararlaştırılacak başka bir sağlık alanında kullanılacağı açıklaması Genel Sekreterliğimizce yapıldı. Çiğli Devlet Hastanesi’nde taşınma sonrasında Eylül ayına kadar beş branşta poliklinik hizmeti devam etti. Hastanenin hangi alanda kullanılabileceği son görüşmeler sonunda karar verilerek yeni hizmet binası hazırlıkları yapılmaya başlandı. Bu sebeple bina boşaltılarak halkımızın çok yakında yenilenmiş hizmet binasına kavuşması için çalışmalara hızla devam ediyoruz. Çiğli Devlet Hastanesi bundan sonraki süreçte Ayaktan Madde Bağımlılığı Polikliniği, Denetimli Serbestlik Hizmetleri ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi olarak kullanılması planlanıyor. Ancak öncelikle hastanenin mevcut hali ile tadilatı yapılması planlanmıştır. Bu tadilat ve iyileştirme çalışmaları sonucunda yeni birimleri ile hizmet vermeye başladı. 30 yataklı Çiğli Devlet Hastanesi’nde çok kısıtlı imkanlardan faydalanan Çiğli halkı artık bölgelerinde yer alan İzmir’in hem en modern hem de Bölge Eğitim hastanesine sahip oldu. Üstelik eski hastaneden 3.5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Çok yakın olmasına rağmen Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne toplu taşıma ulaşım iki vasıta ile gidilebilmektedir. Haber de konu edildiği gibi ticari taksi ile ulaşım 50 TL tutmamaktadır. Tek toplu taşıma aracı ile gelinebilmesi ve yeni ulaşım hizmetlerinin sağlanabilmesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi ile görüşmeler yapılmış olup belediye tarafından basına gerekli açıklamalar daha öncede yapıldı. Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi 112’si yoğun bakım olmak üzere 517 yatak kapasitesiyle, son sistem teknolojik cihazlarıyla, modern ameliyathanesi, yoğun bakımları, sancı-doğum-lohusa (SDL) odaları ayrıca tek ve iki kişilik modern hasta odalarıyla Çiğli ve bölge halkına çok daha kaliteli, konforlu hizmet veriyor."

 
Fiyatı rekor kıran altın Darphane'nin üretimini vurdu
 
Koyun-Keçi Birliği Güldal'a emanet!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
4 Ekim 2016 Salı 17:05

Yeni hastanenin yolunu neden Anadolu caddesine bağlamıyorsunuz? Bağlayacağız dediniz 1 yıl geçti hala daha hastaneye ara sokaklardan gidiliyor. Egekent Devlet hastanesi Poliklinik olarak hizmet vermeye devam etmeli. Burası İzmirin ikinci Hatay semti.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkunç rapor: AIDS'te yüzde 522 artış!
“Türkiye’de AIDS patlayacak” öngörüsü, 2003 yılından itibaren gerçekleşti. ...
Grip aşısı yaptırmanın tam zamanı!
Uzmanlara göre eylül sonundan ekim ortalarına kadar grip aşısının yaptırılması, ...
MHP’den Karşıyaka’daki acil servisi sorununa çözüm önerisi
Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine taşınmasının ardından Karşıyakalıların ...
 
'Çocuklarda enfeksiyon işitme kaybına yol açabilir'
Çocuklarda, kabakulak, menenjit, kızamıkçık, suçiçeği gibi enfeksiyonlar ...
Ablasının bulduğu hapı yutan bebek ölümden döndü
Bursa'da ablasının sokakta bulup eve getirdiği hapı yutan 7 aylık bebek, hastaneye kaldırıldı.
Dikkat: Sağlık Bakanlığı o ilacı geri çekti!
Genellikle çocuklardaki kulak enfeksiyonu ve faranjit gibi rahatsızlıklarda ...
 
Depresyon Alzheimer riskini artırıyor!
Alzheimer riski yaşla birlikte artıyor. 65 yaşında bu hastalığa yakalanma ...
Aktarlarda 38 ürünün satışı yasaklandı!
Sağlık Bakanlığı, bilinçsiz kullanımı şifa vermek yerine damar tıkanıklığına, ...
O şehirde kuduz paniği: 104 kişi hastanede
Osmaniye'de kurban bayramı öncesi kuduz bir köpeğin saldırısına uğrayan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva