HABERLER>POLİTİKA
10 Şubat 2019 Pazar - 10:44

Eski Başkan Ülgür'den 'yöntem' tepkisi!

İzmir'de Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür, partisinin belediye meclis üyesi adaylarının belirlenme yöntemine tepki gösterdi. CHP'de belediye meclis üyelerinin belirlenmesinin, partisinin il başkanlığı ile genel merkezin denetimine tabi tutulduğunu ileri süren Ülgür, bu hamlenin yerel demokrasinin gelişimine saldırı olduğunu savundu. Ülgür, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin davranışı, yerel demokrasinin gelişimine saldırıdır."

Eski Başkan Ülgür den  yöntem  tepkisi!

İzmir'de CHP Selçuk eski İlçe Başkanı Merve Çalışkan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ilçe kadın ve gençlik kolları yönetimlerini istifaya götüren belediye meclis üyesi adaylarının belirlenme yönetimine bir tepki de Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür'den geldi.

Belediye meclis üyelerinin belirlenmesinin, CHP  İzmir İl Başkanlığı ve genel merkezin denetimine tabi tutulduğunu savunan Vefa Ülgür, partisinin ilk defa böyle bir yöntem ile adaylarını belirlendiğini ileri sürdü. Ülgür, "Türkiye'de ilk defa özellikle CHP'de belediye meclis üyeleri, il ve genel merkezin denetimine tabi tutuluyor. Yani 'Biz seçeriz, biz veto edebiliriz, değiştirebiliriz, onaylarız' gibi davranışlar sergileniyor. Aylar öncesinden belediye meclis üyeliği için aday adayları başvurularını yaptı. Meclis üyelerinin kimlerin içinden seçileceği belli zaten. Sadece kontenjan adaylar onlar dışından seçilecek. Biz bu süreçte bütün aday adayları bir araya geldik. Centilmenlik anlaşması yaptık. Buna göre, kim belediye başkan adayı olursa olsun, kontenjanları kendisi atayacak, diğer seçilebilecek sıralara gelecek arkadaşları da partinin üyeleri belirleyecekti. Bu yerinde yönetim için çok temel bir kural. Yerel demokrasinin gelişmesi için çok temel bir kural" dedi.

'ADAY OLMAYANLAR ADAY YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR'
Belediye meclis adaylarını, partinin üyelerinin belirlemesinin doğru olduğunu söyleyen Ülgür, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat bu şimdi sabote edildi. Bana göre bunun mimarı il başkanı. Genel merkez de il başkanına güç taşıyor. 'Ben atayacağım, bana listeyi göndereceksiniz. Ben de bunların içerisinden onay vermediklerimi değiştireceğim' diyor. CHP bir taraftan da milletvekilleri aracılığı ile ilçede birilerini 'meclis üyesi talebin var mı' diye kışkırtıyor. Meclis üyesi adayı olmayanlar, aday yapılmaya çalışılıyor. Ben iyi bir partiliyim ve 30 yıldır da bu partide siyaset yapıyorum. Bu ideolojik bir davranıştır, yerel demokrasiyi yok eden bir adımdır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin davranışı, yerel demokrasinin gelişimine saldırıdır."

Partisinin, yerel bir direnç oluşmasının önüne geçmek için örgütlenmenin ayağını kestiğini savunan Ülgür, "Bu olsa olsa hukuk dışı rejimlerde olur. Bu AKP'de olabilir, lider partisidir ama CHP lider partisi değil. Tüzük partisidir, programı vardı. Meclis üyelerini kimlerinin seçeceği programda yazar ve herkesin buradaki yetkisi bellidir. Meclis üyesi seçiminden öte, parti tabanına karşı ideolojik bir saldırı olarak görüyorum. Bu öyle görünüyor ki sanki AKP'nin iki partili rejime Türkiye'yi taşımasında, CHP sanki ön süpürüyor. Sanki AKP'nin yedeği gibi davranıyor" diye konuştu.(DHA)

 
Askerlikte yeni dönem: Bedelli kalıcı olacak
 
Turizmciler dört günlüğüne turist oldu
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selcuklu 10 Mart 2019 Pazar 15:36

Lafla peynir gemisi yürümez biz sana kizdigimiz halde 4 kez oy verdik hep yaninda olduk sen nerdesin şimdi neden Aday olan arkadaşa güç vermiyorsun konu makammi partimi bu sureçte onuda göreceğiz. yıllarca o kizla birlikte siyaset yapmadinmi sen biz hiç senin gibi yapmadik o yuzden kendimle partililigimle gurur duyuyorum.

Yorumu oyla      4      5  
Mustafa Avcı 8 Mart 2019 Cuma 20:27

Martın sonu bahar olsun diyorsan sevgili Ülgür lütfen çık meydana bu hanım kızımıza destek ver eğer bu suçlayıcı tutumunuz devam ederse tarih sizi farklı yazacaktır. Haydi yol yakınken martın sonu gelmeden birlik ve beraberliğe el uzat uzatki baharda sana uzanan eller olsun.. ...

Yorumu oyla      4      5  
Hüseyin Kulaksız 11 Şubat 2019 Pazartesi 00:34

Vefa Bey Adaletli olmadığını bile bile sana 4 dönem oy verdim Sebebi CHP nin hatırı için.Ben hep davam dedim.Siz ve ekibiniz hep kaçak gurrstiniz sonuç minder dışı.Siz ve ekibiniz gelseydi ben gene sizi desteklerdim sebeb Davamiz.Drmekki Sizin ve ekibinizin amacı Selçuk değil dava değil ayrılmayı uygun gördünüz ve bu çok doğru bir karar.Yolunuz açık olsun.Baskalarinin yolunu açmak büyük bir erdemliktir.Degisim demek gelişim demektir.Saygilar.

Yorumu oyla      7      6  
Merkez 10 Şubat 2019 Pazar 21:15

Yiyin birbirinizi ha ha ha

Yorumu oyla      5      7  
devrimhan 10 Şubat 2019 Pazar 18:43

ne koltukmus be arkadaş bi adaylık heyecanı yasatmadiniz filiz hanıma bırakın şu ben olmazsam chp de olmaz anlayışını. kaybettirmek için her şeyi yaptınız. destek olmuyorsanız bari köstek olmayın. adaylığı aciklandigindan beri ilçe başkanıyla birlikte her türlü fesatligi yaptiniz

Yorumu oyla      6      6  
Ayasuluklu 10 Şubat 2019 Pazar 17:40

Hiç tepki verme sende yıllarca aynısını yaptin tek fark busefer aday gösterilmedin.

Yorumu oyla      6      10  
selcuklu 10 Şubat 2019 Pazar 15:55

Herkesin bir donemi vardir senin donemin bitti. Genclerin önunu aç. bu zamanakadar sen nezaman sandik koydun ki şimdi sandiktan bahsediyorsun. Atansaydin sen sandik diye diretecekmiydin. Diretecektim diyorsan neden sen baskanken 15 yil diretmedin diye sorarlar.

Yorumu oyla      7      10  
Efesli 10 Şubat 2019 Pazar 15:53

Sayin Vefa bey 15 yil bu partinin catisi altinda istediklerinizi yaptiniz bu donemler boyunca biz ne olmasin dediysek oldurdunuz ama biz yinede sizinle yuriduk...Simdi sira sizde partiye zarar veroyorusnuz...Bari bu partinin size yasattigi guzellikler hatirina susun

Yorumu oyla      7      8  
ahmet barca 10 Şubat 2019 Pazar 15:44

vefa baskan biz sana 4 donem oy verdik hemde istemedigimiz halde yani parti seni aday yapti gikimiz cikmadi tipis tipis gittik ellerimiz titremeden oy verdik ve 3 donem baskanlik yaptin 4 uncu donemide seni aday yaptilar senin bireysel hatalarindan dolayi kaybettik yani senin simdi elestirdigin genel merkez yapti kime nasip olmus bu hic kimseye filizde senin gibi oz be oz selcuklu daha ne istiyoruz biz seni taniyoruz vefa baskan ben senin CHPliliginden kuskum yok ama zaman birlik zamani su anda sana dusen partimizin gosterdigi adayla guc birligi yapip emaneti geri almaktir sanada bu yakisir cunku sen selcuklusun ve sen CHPlisin delege secimleri geldiginde demokratik haklarini ararsin ama su anda belediye baskanligi secimi var delege secimi degil FILIZ BASKAN MARTIN SONU BAHAR

Yorumu oyla      7      9  
mehmet doğru 10 Şubat 2019 Pazar 15:14

siz 4 defa aday olduğunuzda hiç sesiniz çıkmıyordu. Selçuk da chp sizden büyüktür başkan. başkan iken odana almıyordun kimseyi. şimdi demokrat oldun. keşke aday olduğundada demokrasi ön seçim deseydin.

Yorumu oyla      8      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’de kritik zirve: Yol haritası belli oldu
Yerel seçimlerin tarihi yaklaştıkça Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığının  ...
CHP’li İduğ’a Pınarbaşı’nda coşkulu karşılama
Cumhuriyet Halk Partisi  Bornova Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa İduğ, ...
CHP'li sındır kırık ayakla sahalarda
Merdivenlerden inerken talihsiz bir kaza geçirerek ayağının tarak kemiğini ...
 
CHP Karşıyaka adayı Tugay: Engelli ve yaşlılar hassas noktamız
Karşıyaka'da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen CHP'li Belediye Başkan ...
Vatan Partisi İzmir'de 27 ilçede adaylarını açıkladı
Vatan Partisi, İzmir'in 30 ilçesinden 27'sindeki belediye başkan adaylarını ...
CHP’nin Bayraklı Adayı Sandal’dan ‘Lider’li paylaşım!
Bayraklı Belediye Başkan Adaylığı kesinleştikten sonra Genel Başkan Kemal ...
 
Kurtulmuş’tan “TBMM Başkanı” sorusuna yanıt
Binali Yıldırım'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı nedeniyle ...
Erdoğan yaralıları ziyaret etti, dönüşüm vurgusu yaptıİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte iktidarımızın kentsel dönüşüm, ...
Flaş iddia: İzmir’de o iki ilçede aday çıkarmaktan vazgeçildi!
İYİ Parti’nin CHP ile kurulan ittifaktan bağımsız olarak aday çıkarmaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva