HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2017 Salı - 15:09

Eski Başkan Ülgür’den Selçuk krizi çıkışı: Ben başkan olsaydım…

Selçuk eski Belediye Başkanı Vefa Ülgür, 8 Eylül’deki törende yaşanan kriz hakkında, “Aziz Bey’in oradaki tavrı bir birikimin sonucu. Ben yerinde buluyorum” dedi. Ülgür ayrıca, “Benim olduğum yerde bunlar olmaz. Ben başkan olsaydım ona izin vermezdim” diye konuştu.

Eski Başkan Ülgür’den Selçuk krizi çıkışı: Ben başkan olsaydım…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldığı İZBAN’ın uzatılması töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisi aleyhindeki sloganlara kürsüden sert cevap vermesi ve alanı terk etmesi sadece İzmir’in değil Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü.

Selçuk Belediyesi eski Başkanı, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Vefa Ülgür ilçenin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül’de İstasyon Meydanı’nda düzenlenen programda yaşanan ve yansımaları hala devam eden kriz hakkında konuştu.

Eski Başkan Ülgür tören alanında olduğunu belirtirken, Başkan Kocaoğlu’nun tavrı hakkındaki düşüncelerini de sözlerine ekledi. İZBAN Projesi’nin geçmişine ve görevde olduğu döneme ilişkin açıklamalarda bulunan Ülgür ayrıca partisine yönelik eleştirilere de cevap verdi.

EMEK HIRSIZLIĞI YAPIYORLAR
Yaşanan kriz sonrasında Egedesonsöz’e durum değerlendirmesi yapan eski Başkan Ülgür, önemli açıklamalarda bulundu. Ülgür, “İktidarın yönetim anlayışı bu. Yok sayarak emek hırsızlığı yapıyorlar. Devlet Demir Yoları ile Büyükşehir Belediyesi yüzde 50’şer sermayeli bir şirket kurmuş. Ayrıca Devlet Demir Yolları kira ödüyor. Yapılan yatırımlar şirket tarafından yapılıyor. Hiçbir şey yapmadan yapıyor gibi görünüyorlar. Nasıl İstanbul’a boğaz köprüsü yapıldı, yabancı bir şirket geldi yaptı. Gelir garantisi verildi. Vatandaş olarak hazineden ödüyoruz. Bunlar yapmış gibi davranıyorlar ama özünde ürettikleri bir şey yok” dedi.

BİRİKİM SONUCU, YERİNDE BULUYORUM!
Başkan Kocaoğlu’nun tavrına ilişkin konuşan Ülgür, “Aziz Bey’in oradaki tavrı bir birikimin sonucu. Orada yaşananlar bardağı taşıran son damla diye düşünüyorum. Ben yerinde de buluyorum” açıklamasını yaptı.  

BEN BAŞKAN OLSAYDIM…
Protestolara kendi başkanlığı döneminde izin vermeyeceğini ifade eden Ülgür, “Benim olduğum yerde bunlar olmaz. Ben başkan olsaydım ona izin vermezdim. İlk açılış konuşmalarında bunun gereği yapılırdı. Zaten buraya yığılan güçler de Selçuklu değil. Dışarıdan taşınmış güçler. Orada bir çalışma var. Ödemiş Kaymakçı’dan gelen bir ekip. Kimlerin olduğunu biz biliyoruz” dedi.

BÖYLE ORTAKLIK OLMAZ!
İZBAN projesinin geçmişine ilişkin konuşan Ülgür, “Benim dönemimde bu işin yapılması noktasında karar aldık. Sonra projelendirme çalışmaları benim dönemimde başladı ve bugüne kadar da getirildi. Hem belediye başkanı hem yurttaş olarak Aziz Bey’e teşekkür ediyorum.  Emeği geçen herkese de teşekkür ederim ama bu iş böyle şık olmadı. Böyle ortaklık olmaz. Bunun açılışı da beraber planlanmalıydı ama o konuda bilerek itibarsızlaştırmak gibi bir tavrı var iktidarın” açıklamasını yaptı.  

BENZER SORUNLARIMIZ VAR AMA BU KONU ÖZELİNDE DOĞRU DEĞİL
Ülgür kamuoyunda il örgütü ve milletvekilleri tarafından Başkan Kocaoğlu’nun yalnız bırakıldığının da iddia edilmesi üzerine konuşan Ülgür, “Genel olarak böyle bir sorunumuz var. Bunun çözülmesi gerekiyor. İnsanlar böyle süreçlerde karşılıklı suçlanıyorlar ama bana göre böyle bir sorun olduğu net görünüyor. Ben Selçuk ilçe örgütünün görevini yaptığını düşünüyorum. Yeteri kadar kalabalıkla Aziz Bey’e sahip çıktılar zaten. İl örgütü ve milletvekillerine olan eleştirilere katılmıyorum. Bu açılışa davetli değiller. Gelmemeleri de normal. Programı örgütleyen büyükşehir belediyesi değil. Bunlar CHP içinde tartışma çıkarmaya dönük eleştiriler. O sorunlarımızın olduğunu söyledim ama bu konu özelinde katılmıyorum. Çünkü Aziz Bey bile davetli değildi. İl başkanı milletvekillerini ne diye davet edecekti? Haberleri var ama çağrılmadığı bir yere nasıl davet gönderecek? Programı büyükşehir yapmadığı için böyle bir suçlamayı yersiz buluyorum. Ama buna benzer sorunlarımız var. O eleştiriler burası için doğru değil” ifadelerini kullandı.

İZBAN VE İZMİR GÜNDEMİ…

Türkiye Cumhuriyet Devlet Demiryolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında hayat bulan İZBAN projenin gerçekleştiği ilk günden itibaren zaman zaman merkezi hükümet ve yerel iktidarı karşı karşıya getiriyordu.

Uzun yıllar Başkan Kocaoğlu ile beraber çalışan dönemin Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür de projeyi ilçesi adına yürüten yerel kanatta yer alıyordu.

 
'Mutlu son masajı' mutlu bitmedi
 
Esad ve YPG Deyrizor'u ele geçirmek için yarışıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
vatandaş 13 Eylül 2017 Çarşamba 11:28

Eğer siz aday olacaksanız ben asla size oy vermem.Selçuk da sizden başka kimse yok mu tek becerikli yada bu işin erbabı sen misin çekil artık geriye başkaları gelsin yoksa yine kaybedicez.

Yorumu oyla      11      5  
Kaymakçılı 12 Eylül 2017 Salı 22:49

Sayın Ülgür Kaymakçı üzerinden prim yapmaya kalkışıyorsun Siyasetini Selçuk''ta bitirdin Kaymakçi ile kazanamazsın Kaymakçı nın Aziz Başkan a karşı nasıl saygılı olduğunu başkan dahil herkes bilir Şov yapacaksan Kaymakçı üzerinden yapma Seni tüm Ödemişli ve Kaymakçı lılardan özür dilemeye davet ediyorum

Yorumu oyla      11      5  
Selçuklu 12 Eylül 2017 Salı 16:42

Görünen eski belediye başkanı tekrar sahalara inmeye hazırlanıyor. Ben partimizin sizi aday göstereceğine inanmıyorum. Çünkü sizin EGO''larınız yüzünden kaybettik. Eğer tekrardan aday gösterirlerse sizi aynı yenilgiyi yaşaçagımıza inanıyorum. Çünkü halk sizi istemiyor oy sonuçlarında da bu ortada. Umarım sizi aday göstermez partimiz.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Uğur'dan sert çıkışı: Kendi kalemize gol atmayalım!
AK Parti Altıeylül İlçe kongresinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye ...
Kavacık, İzmir’i festivale bekliyor
Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl büyük ilgi gören ...
Konak’ta Meksika rüzgarı esecek
İzmir’in kalbi Konak’ta Eylül ayı ile birlikte kültür-sanat etkinlikleri ...
 
Kınık'ta Hasat Festivali coşkusu tam gaz!
İzmir'in Kınık ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Hasat Festivalinin 2. ...
Başkan Kocaoğlu 13 yılı böyle özetledi... Hep engelli koşusu yaptım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Harita ve Kadastro Mühendisleri ...
Gaziemir'den Bulgaristan'da Zeybek gösterisi!
Gaziemir Belediyesi’nin şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı yarışmada Türkiye ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan 'Midilli seferi' açıklaması: Ne zaman başlayacak?
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir-Midilli arasında bu yaz yapması ...
Çiğli'de sanat kursları başlıyor
Çiğli Belediyesi tarafından verilen görsel sanatlar kursları kış dönemi ...
İzmir'in o ilçesine 37 milyonluk tarihi yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme’de eskiyen ve kaçaklara neden olan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva