HABERLER>POLİTİKA
7 Kasım 2018 Çarşamba - 13:02

Eski Başkan Türsen’den yeni süreç mesajı: Sadece bir dönem yapacağım

Karşıyaka eski Belediye Başkanı ve CHP Aday Adayı Cihan Türsen, “Göreve gelirsem sadece bir dönem belediye başkanlığı yapacağım. Bunun sözünü veriyorum. Karşıyaka’da şu anda işler iyi gitmiyor” dedi.

Eski Başkan Türsen’den yeni süreç mesajı: Sadece bir dönem yapacağım

EGEDESONSÖZ- Karşıyaka’da 1989-1994 yılları arasında SHP’den belediye başkanlığı yapan CHP’li Cihan Türsen 2019 yerel seçimleri için yeniden aday adaylığı başvurusu yaptı. Türsen, göreve yeniden talip olduğunu belirtirken seçilmesi halinde asıl işinin seçimi kazandıktan sonra başlayacağını söyledi.

Türsen, “Bu göreve talip olurken deneyim ve olgunluk dönemini önemsiyorum. Görev yaptığım genç yaşta vazoyu kırmadığımı düşünüyorum. Karşıyaka’ya final hizmet vermek istiyorum. Görev sürem beş yıldır. İkinci dönemi istemiyorum.  Sadece bir dönem bu görevi yapacağım. Çünkü geçmişten gelen deneyimim var. Belediye başkanı olarak bir dönem daha devam etmeyi düşünürseniz işgali önleyemezsiniz, kaçak yapılara müdahale edemezsiniz, pazar yerlerindeki karışıklığı gideremezsiniz. Karşıyaka benim evim, evladım. Ne yazık ki Karşıyakalılık kültüründe gerileme var. Buna tahammül edemem, seyredemem. Benim bu konuda canım açıyor. Artık 35 buçuk ruhu dediğimiz olgunun iyice eridiğini görüyorum. Karşıyaka bizim dönemimizde Rönesans dönemini yaşayacak ” dedi.

ORTAK AKILDAN UZAK
Yeni döneme ilişkin önemli çalışmalar yaptıklarını ve göreve hazır olduğunu belirten Türsen, “İmar, çevre, kültür, sanat, gençlik politikalarımız var. Üniversite ve meslek odalarıyla birlikte çalışıyoruz. Hizmetlerde dijitalleşme var. Karşıyaka’nın dünkü kültürü ile bugünün çağının gereklerini yapacağız. Kadroları adamlara göre değil, adamları kadrolara göre bulacağız. Şahsi ve kişiselleşmiş yönetim anlayışına karşıyız. Birlikte yönetmek temel ilkemiz olacak.  Ne yazık ki Karşıyaka’da şu anda ortak akla uzak bir yönetim anlayışı var. Çok daha kolay çözümleri birlikte alabiliriz. Sosyal demokrat, denetime açık yerel yönetimlerin katılımcılık ilkesini geliştireceğiz. Vatandaş, toplum ne yazık ki siyasete güvenmiyor. Belediye başkanından meclis üyesine, çalışanına kadar herkes bu ilkeyle hareket etmelidir.  Karşıyaka’da göreve gelirsem taşınır ve taşınmaz mal alımlarını da grup toplantılarında gündeme getireceğim. Daha önce bunu yaptım. Her yıl meclis üyelerimizle birlikte partimize ve yetkili kurullara mal beyanında bulunacağım” diye konuştu.

İŞLER İYİ GİTMİYOR
Türsen, belediyede mali problemlerin iyice arttığını anlatırken, “Gelinen noktada yeniden yapılandırma zorlaşıyor. Sadece Kent A.Ş’nin borcu 26 milyon TL’ye çıkmış durumda. Kent-Koop projesi de ne yazık ki iflas etti ve çalışamaz hale geldi. Karşıyaka’da işler iyi gitmiyor. Oylarımızın düştüğünü kabul etmemiz gerekiyor. 24 Haziran seçimleri mutlaka mercek altına alınmalıdır. İYİ Parti ve HDP’ye giden oylar geri geliyor olsa da parti heyecanını kaybetmiştir. Parti örgütünde ne yazık ki ‘pasiflik’ tercih ediliyor. Karşıyaka’da ciddi bir hazırlık yapılmalıdır.  1 Nisan’ın ilk üç ayı kolay geçmeyecek. Daha sonrası için projelerimiz, kent yönetim biçimimiz kadro anlayışımız, finansman ve teknik projelerimizi yapacağız. Mali gerçeklik olmadan belediyeyi yönetemezsiniz. Sadece İller Bankası’ndan gelen gelir değil mali düzenleme yapılması gerekiyor. Personel ve kadro kalitesinde de düzenlemelidir” dedi.

ÖDÜL ALMAK İSTİYORUM
Türsen, göreve gelmesi halinde Karşıyaka’da çevre ve temizlik ile katılımcılık konusunda örnek gösterilen belediyecilik yapmak istediğini söyledi. Türsen, “Özellikle Karşıyaka Çarşısı’nı tanıyamaz hale geldik. Artık araçlar park ediyor. Karşıyaka İskelesi amacı dışında kullanılıyor ve çok kirli bir hale geldi. En prestijli yerde mobilyacı, bankacı olmaz. 1950’li yıllarda nostaljik iskeleyi Büyükşehir ve Bakanlıkla ortak çalışarak yapmak zorundayız. Karşıyaka bir sakin şehir olamaz. Hizmetleri talep eden olmalıyız. Binaların dış cepheleri için bir düzenleme yapmak zorundayız. Yine İstasyon Meydanı’nda da ciddi bir düzenleme yapılmalıdır. Dolmuşların ve minibüslerin dağınık olduğu, rast gele ağaçların dikildiği bir meydan hepimizin ayıbıdır. Bu kirli görüntü gözden geçirilmelidir. Belediye başkanı olduğumda hayal projelerim var. Kentin kalıcı yatırımları belediye başkanlarının iradesine bırakılamaz. Çöp, temizlik, kültür ve yürüyen işler bunun dışındadır. Uluslararası yarışmalarla biz ortak kararlar almalıyız. Belediye meclislerinde ve birimlerde yüzde 50’şer kadın erkek dengesi olmalıdır. Bunların yine yüzde 50’si de ortalamada gençlerden oluşsun istiyorum” ifadelerini kullandı.

 
Öğrenci servisi çocuklara çarpıp kaçtı: 1 ölü
 
Barselona ve Madrid'de bomba alarmı!
YORUMLAR
Toplam 17 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Barış An 8 Kasım 2018 Perşembe 12:06

Sy Cihan Türsen, her zaman ki nezaketi ,duruşu toplumsal olaylara bakış açısıyla .Halkın yanında olmaya devam edecektir.Karşıyaka İçin en doğru seçim olacağını düşünüyorum .Kendisine başarılar diliyorum .

Yorumu oyla      9      8  
8 Kasım 2018 Perşembe 09:33

bu adam değilmiydi, kendisine bağlı Çiğli'ye çivi çakmayacağım diyen. Tarihte kayboldun artık

Yorumu oyla      14      6  
Başak 8 Kasım 2018 Perşembe 01:03

Değerli başkanımız gerek tecrübeniz gerek dürüstlüğünüz gerek çalışkanlığınızla Karşıyaka''yı mevcut durumundan çok daha iyi yerlere taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.Ve eminim ki tüm Karşıyakalılar aynı özlem içerisindeyiz.Dürüst,çalışkan,yenilikçi bir başkan.. Seçim sürecinde başarılar diliyorum.

Yorumu oyla      10      7  
VATANDAŞ 7 Kasım 2018 Çarşamba 21:51

Güzel KARŞIYAKA Denetimsizlik nedeniyle Ap.altlarında ruhsatsız çalışıp,yol ve kadırımları işgal eden oto tamircisi ve araç kiralama vs.esnaf cenneti .

Yorumu oyla      11      5  
Seda 7 Kasım 2018 Çarşamba 21:24

Başarıyla bu görevi yerine getirmiş birinin aynı göreve olgunlaşmış, farklı tecrübelerle donanmış olarak tekrar talip olması çok normal bir durum ve ümit verici.Bilgisine ve bakış açısına güveniyoruz,destekliyoruz

Yorumu oyla      11      7  
Ali Can Özenç 7 Kasım 2018 Çarşamba 20:44

Karşıyaka’ya vizyonel inovatif başkan gerekli Cihan Türsen gibi.

Yorumu oyla      11      7  
Alaybeyli Erdal 7 Kasım 2018 Çarşamba 20:40

Başkana başarılar. Karşıyaka''lı başkan olması yeter de artar bile????

Yorumu oyla      11      7  
Gercek kaf kaf 7 Kasım 2018 Çarşamba 20:35

Yorum yapan ismi kaf sin kaf arkadaş sen Ksk tarihinde cihan türsen ismnine bir bak Başkanim başarilar dilerim

Yorumu oyla      11      7  
Gökhan 7 Kasım 2018 Çarşamba 19:21

Cihan bey umarım seçilir ve vaatlerinizi yerine getirirsiniz, tespitleriniz çok yerinde ve önemli hususlar. Adaylık sürecinde başarılar diliyorum

Yorumu oyla      11      7  
Hakan dikmen 7 Kasım 2018 Çarşamba 18:19

32 yaşında yaptığınız belediye başkanlığı hala dillerde. biz karşıyakalılar sizi reisimiz olarak istiyoruz!

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doç. Dr. Özdağ’dan yerel seçim mesajı: 500 bin oyla seçimi alacağım
Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege programına konuk olan AK Parti 26. ...
Kocaoğlu’nun MHP ziyaretinde ilginç diyalog: Ben sayacağıma sen şafak sayıyorsun!
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, MHP İl Başkanı Şahin’i ziyaret etti. ...
İl Başkanı Şahin'den sandık mesajı: İddialıyız ve kazanacağız!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin teşkilat ...
 
O madde komisyonu bu hale getirdi!
Meclis Sağlık Komisyonu'nda, görüşmesi 12 saat süren 5'inci maddenin oylamasına ...
Mehmet KARABEL yazdı... Unutursan Aziz Bey’i, işte bunlar gelir başa!
Mehmet KARABEL yazdı... Unutursan Aziz Bey’i, işte bunlar gelir başa!
AK Parti'den İzmir Büyükşehir için kulisleri sallayan iddia!
CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Mehmet Özhaseki'nin Ankara, Süleyman ...
 
CHP’li Kılıç’tan lösemi için çağrı: Tüm vekilleri 30 saniyeliğine…
Milletvekili Kılıç, lösemili çocuklarla empati yapılması için TBMM'deki ...
MHP'den Gaziemir'de iddialı seçim startı!
Milliyetçi Hareket Partisi Gaziemir İlçe Başkanlığı İzmir İl Başkanı Veysel ...
Kılıçdaroğlu'ndan AK Partili seçmene çağrı!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, " AK Parti'ye oy veren kardeşlerime 4. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva