HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Ekim 2018 Cumartesi - 12:11

Eski Başkan Solak seçim yarışına hazır: Çiğli için hodri meydan!

Ege’de Sonsöz’ün sorularını yanıtlayan Metin Solak, projelerinin yarım kaldığından yakındı, “Neden yeniden Çiğli?” konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı…

Eski Başkan Solak seçim yarışına hazır: Çiğli için hodri meydan!

EGEDESONSÖZ- CHP Çiğli eski Belediye Başkanı Metin Solak, 2019 yerel seçimleri için kolları sıvadı. Çiğli’de 2009 – 2014 yıllarında Belediye Başkanlığı görevi yapan Solak, yaklaşan seçimlerde aday adayı olduğunu açıkladı. 2014 yılında aday gösterilmeyen Metin Solak, Çiğli’ye gönlünü kaptırdığını söyledi, “Çiğli’den uzak kalmam mümkün değil” dedi. Ege’de Sonsöz’ün sorularını yanıtlayan Metin Solak, projelerinin yarım kaldığını anlattı. Rakiplerine hodri meydan çıkışı yapan CHP’li Metin Solak “Neden yeniden Çiğli” konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

GÖNLÜMÜ KAPTIRDIM
Çiğli gönlümü kaptırdığım, yaşadığım ve çocuklarımı büyüttüğüm ilçe. Çiğli’ye evladım gibi bağlandım. Çiğli halkıyla da bir gönül bağım oluştu. Birçok hizmet ve proje getirmeyi vaat ettim. O yüzden de Çiğli’den uzak kalmak pek mümkün değil artık. Ve o yüzden yeniden Çiğli diyorum. Doğduğum yer değil ama umarım hayatımı noktaladığım yer olur Çiğli, o kadar seviyorum.

2014 yılında partinin içerisinde değişiklikler olmuştu. Özellikle de üst kademesinde değişiklik olmuştu. Bizler bu değişiklikleri hem yerelde, hem genelde dile getirdik. Partide herkes kendine yakın isimlerin görev almasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız da böyle düşündü. Bana göre 2014’te performansa dayalı bir görevlendirme olmadı, aday gösterilmedim. Eğer öyle olsaydı ben iddia ediyorum ki İzmir’de 8 ilçeyi kaybetmezdik. Parti içi mücadeleler başarıdan çok ekipçiliğe yönelik olduğu için böyle şeyler yaşandı. Keşke olmasaydı, yarım kalmasaydı.

SOLAK’TAN ELEŞTİRİ YAĞMURU
Başkanlığım döneminde bizden önce olmayan birçok projeyi hayata geçirdik. Belediye hizmet binası, şantiye ve spor tesisleri, Pelikan Kafe, bazı parklar, yollar, sosyal projeler… Ama içlerinden bazıları 3.5 yıl önce bitmesi gereken bazı projeler, örneğin 75. Yıl Demokrasi Parkı, seçimlere 5 ay gibi kısa süre kalmasına rağmen hala bitmedi. Yine büyük bir tesis olan Pelikan Kafe gibi, birçok proje yarım kaldı. Onları devam ettirmek ve yeni projeler hayata geçirmek yerine kişilerle uğraşıldı, fikirlerle uğraşmak yerine insanlarla çalışanlarla uğraşıldı. Sokakta halkla uğraşıldı, parti içi çekişmelerle uğraşıldı.

Dolayısıyla Çiğli hizmette geriledi. Kent içi yenileme çalışmalarımız kaldı. Çiğli’nin vizyonunu değiştirecek çalışmalar başlatmıştım, hepsi de yarım kaldı. Bunu sadece ben söylemiyorum bunu halkımız söylüyor. İddia ediyorum bugün gösterilen Çiğli Belediyesi’nin tanıtımında kullandığı projelerin %99’u benimle başlayan ama maalesef hala bitirilmemiş projeler. Bunu ben defalarca mevcut başkanımıza hatırlattım ‘‘Başkanım insanlarla çalışanlarla uğraşmak yerine projeleri tamamlamaya uğraşın’’ diye. İnşallah yarım kalan projeleri devam ettireceğiz, bitireceğiz.

PROJELERİM YARIM KALDI
Önseçim konusunu kesinlikle destekliyorum. Önseçime girmeden atanacak bir adayın büyük handikabı olacaktır. Hele hele Çiğli’ye dışarıdan gelen, düne kadar

Çiğli’nin yolunu bilmeyen birinin aday olmasının büyük bir hata olacağını düşünüyorum. Ben 4.5 yıldır Çiğli’de halkla beraberim, hiç kopmadım. En önemlisi sözünü tutan biri oldum, olacak olanı da olamayacak olanı hep net olarak ifade ettim. Bir de adamcılık yapmadım. Ben bunu mevcut başkana da seçimlerden önce ve atandıktan sonra dile getirdim. Çiğli’de çalışanlar kimsenin adamı değildir, onlar ekmeğinin peşindedir diye söyledim. Neden söyledim çünkü rahmetli Ensari başkanım bu öğütleri bana tamamlayamadan vefat etti. Ben hep halkla iç içeydim. Şoförüm yoktu, Kendi aracımı kendim kullanıyordum, sabah çöpümü kendim atıyordum. Bakkaldan ekmek, manavdan alışveriş hep kendim yaptım. İnsanlar bundan büyük haz duyuyor.

Yol yapabilirsiniz ama yol bekleyebilir, insan ilişkileri beklemez, çocukların eğitimi beklemez, hasta ziyaretleri beklemez. İnsana yönelik çalışmalar beklemez. Çiğli’de spor ve sosyal projeler anlamında çok güzel çalışmalar yaptık. Mesela bir nostalji turnuvası düzenlemiştik. Bu turnuvaya 40 yaşın üzerinde bin 200’den fazla spor geçmişi olan insan katılmıştı. Bu projem de yarım kaldı. İnşallah spor bilincini yeniden hayata geçireceğiz.

HODRİ MEYDAN
Çiğli’nin demokrat bir profili var. 30’a yakın aday ismi var. Ancak demokratik yarış sandıkta ön seçimle olursa daha kazandırıcı olur. Söz verip yapamadığım eksiklerim var eğitim alanında kent yenileme konusunda. Onları tamamlamak istiyorum. Talepler hep bu yönde oldu. Bir de vatandaş, onları dinleyecek, onları ciddiye alacak birini istiyorlar. Çiğli benim dönemimde çok şey kazandı, bunu zaten ben değil vatandaş söylüyor. Yapılan hizmetler ortada…Eleştiri de var elbette, ben onları da biliyorum ama eleştiriye açık biriyim. Hatta adaylar çıksın mevcut başkanımız da çıksın yüz yüze konuşalım. Ben buradayım hodri meydan. Ben önseçim olsa da, olmasa da kesin adayım. Bunun dışında ben olurum ya da olmam, Çiğli için üretecek çalışacak herkesle çalışmaya varım. İnşallah 2014’teki hatalar tekrarlanmaz. Şu şunun adamı, bu bunun adamı olmaz inşallah. Olmazsa zaten kaybettiğimiz ilçeleri de geri alırız

 
İzmirliler kahve festivalinde coştu!
 
Rahip Brunson'ın oturduğu sokak sessizliğe büründü!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Atila ASİL 13 Ekim 2018 Cumartesi 18:11

Metin başkanım sözlerinize aynen katlıyorum,hala sizin projelerinizle övünen adamlar şu anda koltukta maalesef

Yorumu oyla      9      5  
ST 13 Ekim 2018 Cumartesi 15:03

Çiğli'ye ve her yere, belediyenin yaptığı işlere kendi resmini asmayacak, kendi ismini koymayacak başkanlar lazım.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da kadınlar duvarları süslüyor!
ucalı kadınlar Buca’nın lavanta kokan köyü Doğancılar’ı rengarenk duvar ...
Bornova'da bilim kursları kayıtları başlıyor!
Bornova Belediyesi’nin çocuklar için açtığı ücretsiz bilim kursları güz ...
Bornova'da köy turizmine yoğun ilgi!!
Bornova Belediyesi Nisan 2014 sonrası mahalle statüsü verilen eski köy ...
 
İzmirli 4 başkana büyük onur!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Başkanı olduğu Sosyal Demokrat ...
Kıtalararası heyecanın 4. Etabı Selçuk’ta sonuçlandı
54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 4. Etabı olan Marmaris Selçuk Meryem ...
Foça film günlerinde buluşacak!
Foça Belediyesi ve Foça TUDER (Foça Turizmciler Esnaf ve Yatırımcılar ...
 
İzmir'den sınırları aşan dostluk
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Berlin’de engelliler konusunda faaliyet gösteren ...
Karşıyaka eğlenceye doyacak: MilyonFest'e geri sayım!
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla, Milyon Yapım tarafından düzenlenen ...
Karabağlar Belediyesi'nin 2019 yılı bütçesi onaylandı
Karabağlar Belediyesi 2019 yılı mali bütçesi ve performans raporu görüşmeleri ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Gülayşe’den doğma ben ‘Öksüz Cüneyd’!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Çağlardan 324’e İzmir Tarihi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva