HABERLER>POLİTİKA
27 Kasım 2020 Cuma - 16:47

Eski başkan Şahin, ‘görevden alma’ için ne dedi?

Hakkındaki çeşitli suçlamalardan ötürü tutuklu bulunan ve bugün İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy için CHP Genel Merkezi'ne, bu kişiyle olmayacağını ilettiğini anlatan Menemen'in Belediye eski Başkanı Tahir Şahin, "İşin garibi, bu adamın şikayeti üzerine partim beni ihraç etti. Keşke ben yanılsaydım, keşke ben haksız çıksaydım. 20 yıl sonra belediyemizin bu hale gelmesinden çok büyük bir üzüntü duyuyorum" dedi.

Eski başkan Şahin, ‘görevden alma’ için ne dedi?

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un, hakkındaki suçlamalar nedeniyle cezaevine girmesi ve bugün itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılması, ilçede büyük yankı uyandırdı. Menemen'de 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan Tahir Şahin, bu konuda zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

20 YIL SONRA BELEDİYEMİZİN BU HALE GELMESİNE ÇOK ÜZÜLÜYORUM
Başkanı hapse giren, görevden uzaklaştırılan Menemen Belediyesi'nin, 20 yıl sonra bu şekilde anılmasından çok büyük üzüntü duyduğunu belirten Tahir Şahin, şu yorumları yaptı:

"20 yıl görev yaptığım, çok büyük saygınlık kazandırdığım bir belediyenin bu hale gelmesine inanılmaz bir şekilde üzülüyorum. Birlik beraberlikle, hizmetlerle, güzelliklerle, başarılarla anılırken, 20 yıl sonra belediyemizin bu hale gelmesine, getirilmesine kahroluyorum. 2019 seçimlerinde aday belirleme sırasında, bu kişiyle olmayacağını, açık ve net bir şekilde belirtmiştim. Ama beni dinlemediler. Tabii ki Genel merkezin bu kararına saygı duydum. Toplumun kararına saygıyla baktık. Bugünkü duruma da üzülmemek için elde değil, Menemen ve Cumhuriyet Halk Partisi adına... Keşke ben yanılsaydım, keşke ben haksız çıksaydım."

ONUN ŞİKAYETİYLE BENİ PARTİMDEN İHRAÇ ETTİLER
Yasa gereği 10 gün içinde Meclisin yeni bir belediye başkanını seçeceğini, kim gelirse gelsin, işinin çok zor olacağını öne süren Tahir Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten, bu saatten sonra gelecek olan başkanın işi çok zor, bayağı zor olacak. Kim seçilirse seçilsin, zor bir başkanlık yapacağı ortada. Menemen büyük bir ilçe. Eğer aklıselim davranılırsa, Menemen bu yarayı çabucak sarar. A parti, b parti fark etmez. Hasan, Ali, Ahmet, demeden söylüyorum. Bize sorumlu bir eski yönetici olarak bir şey sorulduğunda, Menemen'in menfaatleri doğrultusunda her türlü yardımı yapmaya hazırım. Şu anda partili değilim zaten. Neden? Çünkü cezaevindeki arkadaşın şikayeti üzerine partim beni ihraç etti.Umarım tüm bu yanlışlıklar zaman içinde düzeltilir. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum; seçim öncesinde de söylediğim gibi, mevzu Menemen ise, benim için gerisi teferruattır."

 
Düğününden 4 gün sonra korona kurbanı oldu
 
Ahmet Davutoğlu'nun testi pozitif çıktı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gokhan 27 Kasım 2020 Cuma 22:19

Hepiniz o koltuğa geldiğiniz zaman burnumuzdan kıl aldirmiyirsunuz küçük dağları yaratmış gibisiniz bir kaç kişinin emrine girip örgütünü tanımayan üsten bakan birileri olursunuz kapıdan içeri girmeye partilileriniz yerine nerde çakal nerde berduş soytarı ve partili olmayanlar girdi o kapılarda işe onlar girdi onlar iş aldılar ihaleyi onlar aldılar hiç olmasa çürükler böyle partiden açıklanmış olurlar size gelince 20 sene bu partinin ekmeğini yediniz 1 kere sizi aday gösterilmediniz hep akp nin adayın yanında soluk aldınız yerinizde kalsaydın gelecek seçimlerde miletvekili adayi olurdunuz şimdi konuşmanın bir faydası yoktur

Yorumu oyla      4      3  
mesele 27 Kasım 2020 Cuma 18:14

Asıl sorun genel merkezde bu herifleri seçenler, ben onu merak ediyorum. Gel de arama Aziz Başkanı! Onun döneminde neden fire veren başkan yoktu? Soru bu!

Yorumu oyla      3      4  
saim geylani 27 Kasım 2020 Cuma 17:48

aranızdaki fark sen daha profesyonelsın

Yorumu oyla      4      3  
Mustafa CAN 27 Kasım 2020 Cuma 17:28

Sayın Tahir Şahin başkanlığınız süresince sizi izledim ve takdir ettim. Yalnız partimiz CHP tam bir değirmene döndü. Önüne geleni (pardon Muharrem İNCE'ye destek verenleri) bir bir öğüttü. Sizin dışınızda örneğin Manisa'dan Mazlum Nurlu ve bunun gibi değerli bir çok şahsiyet partiden uzaklaştırıldı. Yerinize başkan adayı olan Serdar Aksoy'u hiç bilmiyorum.Belki de hiç bir suçu olmayabilir,buna Mahkeme karar verecek . Ama tüm suç CHP yi bu hale getirenlerdedir. Sen beni destekle Başkan olayım. Daha sonra Milletvekilliğinde de ben seni desteklerim Milletvekili olursun zihniyetti. Yani kısaca ideoloji değil sen , ben , bizim oğlan. Saygılar

Yorumu oyla      3      3  
yetkin 27 Kasım 2020 Cuma 17:08

sanki sen çok iyidin de. giderayak bile heryeri mahfettin. gölparkın bu hale gelmesi sayende oldu tahir efendi. keşke ALİ KEMAL ELİTAŞ ı aday yapsaydı genel merkez

Yorumu oyla      3      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Sındır: Kanal İstanbul devlet değil, bir hükümet projesidir
TBMM Plan Bütçe Komisyonunda devam eden bütçe görüşmelerinde dün İçişleri ...
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Büyükşehir belediye binasını yıkın gitsin!
Serdar DEĞİRMENCİ yazdı... Büyükşehir belediye binasını yıkın gitsin!
Evinde koronavirüs tedavisi gören milletvekili hastaneye kaldırıldı
Mersin'de evinde koronavirüs tedavisi gören AK Parti Milletvekili Hacı ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'Menemen operasyonu' yorumu: Yolsuzluk yapanın gözünün yaşına bakmayız!
Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa etmesinin arından 'İhaleye fesat karıştırma ...
DEVA Partisi İzmir sahaya indi: 'Kadın kotası' ve 'erken seçim' mesajı!
DEVA (Demokrasi ve Atılım Partisi) İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, İzmir’de ...
Mehmet KARABEL yazdı... Partiyi kurmadan ‘yüzde 16.1’ heyecanı!
Mehmet KARABEL yazdı... Partiyi kurmadan ‘yüzde 16.1’ heyecanı!
 
CHP'den Bakan Kurum'a deprem ziyareti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat ...
CHP İzmir'de İl Yönetimi toplandı: Neler konuşuldu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, haftalık olağan yönetim toplantısını ...
HDP'li milletvekiline 6 yıl hapis cezası
HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül'e, Diyarbakır'da yargılandığı davada ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva