HABERLER>POLİTİKA
10 Ocak 2017 Salı - 13:15

Erdoğan: Türkiye çok büyük bir saldırı altındadır!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Türkiye içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor güçlü, güçlünen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar yapılıyor'' dedi.

Erdoğan: Türkiye çok büyük bir saldırı altındadır!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de kaymakamlarla buluşmasında konuştu.

Türkiye'nin, DAEŞ ile mücadelesinin sürdüğünü ifade eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Düne kadar DEAŞ'la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ'ı himayeleri altına alacak hale geldiklerini ibretle takip ediyoruz. Bölgenin tarihi, dini, etnik, kültürel yapısını dikkate almadan, tamamen kağıt üzerindeki planlamalarla yürütülen projeler, birer birer çöküyor. Türkiye, işte tüm bu kaos içerisinde hem kendisi hem de kardeşleri için en iyisini yapmanın çabasını veriyor."

"BAŞARININ BİRİNCİ ŞARTI..."

Uluslararası alanda ve sınırlar dışında verilen mücadelenin başarısının ilk şartının, Türkiye'nin içini sağlam tutmaktan geçtiğini vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Eğer, biz kendi topraklarımızın içinde huzuru, güveni, refahı temin edemezsek, dışarıda ne sözümüzün bir kıymeti kalır ne de tek bir adım atacak zemin bulabiliriz. Terör örgütlerini, adeta vardiya usulü ülkemizde eylem yapmaya teşvik edenler, işte bunu istiyor."

"TÜRKİYE OLARAK GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye'nin, terörle mücadelesinin kendi imkanlarıyla yürütmek mecburiyetinde bulunduğuna dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde tüm operasyonları tek başına, kendi imkanlarıyla ve kendi evlatlarıyla yürütmek mecburiyetindedir. Bu durumu anlamayan veya buna karşı çıkan, hakikatlere gözünü kapatıyor demektir. Dostluk, müttefiklik, iyi ilişkiler, dayanışma, işbirliği gibi hususlar ancak siz güçlüyseniz bir karşılık buluyor, yoksa inanın sözden ibaret kalıyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız, ülke olarak güçlü olmalıyız, hükümet olarak güçlü olmalıyız."

"TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ KADAR ÖNEMLİ"

FETÖ'ye karşı sürdürülen çabalara değinen Erdoğan, "Gerek FETÖ gerekse bölücü örgütlerin devlete sızmış elemanları sebebiyle yaşanın sıkıntılara karşı da dikkatli olmalıyız. Terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin devletten temizlenmesi en az silah kullanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi kadar önemlidir. Çünkü, birinin desteği olmadan ötekinin hareket alanı elde edebilmesi mümkün değildir" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Sizler için mesai saati yoktur olmamalıdır. İdareci değil de memur olacak kişiyi sorumluluk makamına oturtmuşsak biz de yanlış yapmış oluruz. Öyle idarecilerimiz var ki mazeref üretirken gösterdiği mahareti iş üretirken de ortaya koysa zaten mesele bitecek. Yeni Türkiye'yi sizlerle birlikte inşa ediyoruz edeceğiz. Türkiye içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altındadır. Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan kaynaklanmıyor güçlü güçlünen bir ülke olduğumuz için bu saldırılar yapılıyor.

3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı'yı misafir ediyoruz. Bu insanları bir kenara koymak insani değerler açısından ihanet olur. Suriye'de ve Irak'ta her türlü adımı atıyoruz. Bu ülkelerin güvenliği ve huzurunun bizim güvenliğimiz ve huzurumuz anlamına geldiğinin farkındayız.

Düne kadar DEAŞ'la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ'ı himayeleri altına alacak hale geldiklerini ibretle takip ediyoruz. Bölgenin tarihi, dini, etnik, kültürel yapısını dikkate almadan, tamamen kağıt üzerindeki planlamalarla yürütülen projeler, birer birer çöküyor. Türkiye, işte tüm bu kaos içerisinde hem kendisi hem de kardeşleri için en iyisini yapmanın çabasını veriyor.

Türkiye'nin karşısında isimleri farklı harflerden oluşuyor olsa da aslında aynı örgüt var. Biz bunların topuna birden terör örgütü diyoruz mensuplarına da terörist diyoruz. Bölücü örgüt ile DEAŞ FETÖ ile DHKP-C arasında bizim açımızdan hiçbir farkı yoktur.

(Terör örgütleri) Hepsi de ülkemizin ve milletimizin düşmanıdır. Hepsi de gözünü kan bürümüş, ellerine fırsat geçtiğinde devletimizi yok etmeye ant içmiş, zihinlerini ve bedenlerini kiraya vermiş katiller güruhudur. Bu örgütler, yıllardır kullananları, sosyolojik tabanlarını oluşturan kesimleri dahi dehşete düşüren kan dökücülükleriyle çağımızın barbarları durumundadır.

Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı, ülkemizin içini sağlam tutmamızdır. Eğer, biz kendi topraklarımızın içinde huzuru, güveni, refahı temin edemezsek, dışarıda ne sözümüzün bir kıymeti kalır ne de tek bir adım atacak zemin bulabiliriz. Terör örgütlerini, adeta vardiya usulü ülkemizde eylem yapmaya teşvik edenler, işte bunu istiyor.

Gerek FETÖ gerekse bölücü örgütlerin devlete sızmış elemanları sebebiyle yaşanın sıkıntılara karşı da dikkatli olmalıyız. Terör örgütleriyle iltisaklı kişilerin devletten temizlenmesi en az silah kullanan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi kadar önemlidir. Çünkü, birinin desteği olmadan ötekinin hareket alanı elde edebilmesi mümkün değildir.

Türkiye, terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde tüm operasyonları tek başına, kendi imkanlarıyla ve kendi evlatlarıyla yürütmek mecburiyetindedir. Bu durumu anlamayan veya buna karşı çıkan, hakikatlere gözünü kapatıyor demektir. Dostluk, müttefiklik, iyi ilişkiler, dayanışma, işbirliği gibi hususlar ancak siz güçlüyseniz bir karşılık buluyor, yoksa inanın sözden ibaret kalıyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız, ülke olarak güçlü olmalıyız, hükümet olarak güçlü olmalıyız. Bugün Türkiye yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir. Hiçbir terör örgütüne karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Muhtarları asla ihmal etmeyiniz. Muhtarlar sizin için adeta uç beyi gibidir.

Eğer görev yaptığınız yörelerde terör örgütleri taban buluyorsa, öyle veya böyle oradan bir teröristin çıkıp silahını size ve bu ülkedeki herhangi bir masuma doğrultması, unutmayın, kaçınılmazdır. Bu bakımdan işimizi savsaklama, hata yapma, gaflete düşme, rehavete kapılma hakkımız olmadığını çok iyi bilmemiz lazım. Hani 'milli seferberlik' diyorum ya, işte bu çağrımın en başta gelen muhatapları sizlersiniz. Sizler, bu milli seferberliğin en önemli planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak arazidesiniz.

Teröre odaklanıp ekonomiyi ihmal edersek terörün önünü açmış oluruz. Küresel gündemin hercümerçine kapılıp 2023 hedeflerinden saparsak istimaketimizi yitiririz. Sevgili vali yardımcılarımıza kaymakam kardeşlerimize tavsiyede bulunacağım kış mevsimindeyiz yeri geldiği zaman icabından kömür ihtiyacı olanlar mı var? Kömür ihtiyacı olanlara adeta kamyonla kamyonetle kömürü bizzat kendiniz teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyaçlarını bizzat teslim etmelisiniz. Vatandaşlarımızın kendilerini sahipsiz hissetmemeleri çok önemlidir. Tayyip Erdoğan için el göz kulak sizsiniz. Başbakanımız için sizsiniz. Siz varsanız elimiz kulağımız gözümüz var. Siz yoksanız biz de olmayız. Bu adımı çok hassas atmamız lazım. İlçesindeki şehrindeki tek bir aileyi dahi mazlum bırakan idareci diğer konularda ağzıyla kuş tutsa benim nezdimde başarısızdır.''

 
İzmir şehidi Musa Can’ın eşi anlattı, yürekler dağlandı!
 
Flaş! İzmir’deki hain saldırı soruşturmasında 5 gözaltı daha
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İl Başkanı Güven: 10 Ocak hak arama günü olmuştur
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven 10 Ocak Çalışan ...
Meclis’te tarihi maratonda ilk oylama: 338 'evet'le...
Anayasa değişikliği teklifinin maddelerinin görüşmelerine geçilmesi, 338 oy ile ile kabul edildi.
MHP'den 'yeni anayasa' açıklaması
MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, "Bu Anayasa değişikliği ...
 
Başbakan Yıldırım: İki kaptan gemiyi batırır!
Başbakan Binali Yıldırım, anayasa görüşmelerinde konuştu. Yıldırım, "İki ...
Bozdağ: Rejim değişikliği olarak gösterilemez!
Meclis'te yaşanan Anayasa görüşmelerinde Hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ söz aldı.
Milli Savunma Bakanı'ndan 'Başika' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak Savunma Bakan Vekili ve Genelkurmay ...
 
CHP adına Baykal konuştu: Halkın haberi yok!
TBMM'de anayasa değişikliği paketi görüşmelerinde CHP grubu adına Deniz ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çipras ile Kıbrıs'ı görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile telefon görüşmesinde, ...
Meclis'te bir ilk: Canlı yayın sistemi kurdu!
Meclis Genel Kurulu'nda süren anayasa değişikliğine ilişkin görüşmelerinde bir ilk yaşandı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva