HABERLER>POLİTİKA
15 Ocak 2019 Salı - 13:01

Erdoğan Trump ile görüşmesini anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'yi kan ve gözyaşı gölüne çeviren nice güçler bölgede cirit atarken Türkiye'nin elleri kolları bağlı bir şekilde beklemesini isteyenler, aynı krizi bizim topraklarımıza da taşıma hesabı yapanlardır. Hiç kimseye böyle bir fırsatı vermedik, vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan Trump ile görüşmesini anlattı

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Mahalli seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bu hafta sonu Samsun ve Ordu önümüzdeki hafta sonu da Erzurum, Gaziantep, Antalya adaylarımızın tanıtım törenlerine bizzat katılım göstereceğim.

Büyükşehir il adaylarımızdan açıklamadığımız 6 il kalmıştı bunlardan 4’ünde Cumhur ittifakı kapsamında MHP’nin adayını destekleyeceğiz. Geriye kalan iki ilden Aydın adayımızı Mustafa Savaş olarak ilan ettik Muğla il adayımızı da önümüzdeki Pazar günü açıklayacağız.

31 Ocak’ta manifesto tanıtımı yapacağız. Adayımızın açıklandığı anda tüm arkadaşlarımızın teşkilatımızın etrafından kilitlenmesini istiyorum. Kendisi veya istediği birisi aday olmadı diye partisine tavır alan birisi hiçbir zaman AK Partili olmamış olamamış demektir.

“BİZ LAYIK OLANI KENARA KOYMADIK VE KOYMAYIZ DA”
Hizmet yarışında bayrağın kime ne zaman tevdi edileceği nasip işidir. Biz layık olanı kenara koymadık ve koymayız da…

Her seçim döneminde olduğu gibi ülkemizde gerçekten çok garip ve hazin birliktelikler ortaya çıkmaya başladı. CHP baktı FETÖ’cüler tek başına yetmiyor şimdi de PKK’lılarla yan yana gelmeye başladı. CHP asıl yanına alması gereken kesimden yani milletin kendisinden ısrarla uzak duruyor.

“MİLLETSİZ SİYASET BUNLARIN KOLAYINA GELİYOR”
Milletsiz siyaset bunların kolayına geliyor. Tek dertleri Meclis’teki sandalyelerini ideolojik oylarla kazandıkları belediyeleri korumak.

Biz cumhur ittifakını 15 Temmuz’da önce milletin gönlünde kurduk.

Demokrasi içinde iktidara gelmeyi akıllarına bile getirmiyorlar. Milletin önüne koydukları hiçbir projeleri vaatleri yok. Umutlarını Sadece şahsımın ve AK Parti’nin herhangi bir şekilde ayağının tökezlemesine bağlamışlar.

Sıkıntılar elbette var ama aksaklıkların hiç birisi Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştıracak hususlar değildir.

"TÜRKİYE BU ZİHNİYETİ EZİP YOK ETMELİDİR"
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi Türkiye için tarihi bir fırsat oldu. İnşallah el ele vererek Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağız.

Gazi Mustafa Kemal’in bin bir zahmetle kurmaya çalıştığı savunma sanayimizi tek parti zihniyetinin nasıl baltaladığını anlatmayalım mı?

Kendi savaş uçaklarımızı üretmek için harekete geçenlerin önünün bedava uçak bahanesiyle nasıl kesildiğini söylemeyelim mi?

Türkiye bu zihniyetin tek bir zerresi kalmayana kadar ezip yok etmelidir.

Kılıçdaroğlu ve avenesinin referansı işte bu tek parti döneminin zihniyetidir. Biz Türkiye’yi bunlara rağmen büyüttük. Onların yalanları iftiraları varsa bizim de icraatlarımız projelerimiz ve hepsinden önemlisi Allah’ımız var, milletimize olan güvenimiz var.

Yerel seçimler bizim için soluk yenileme vesilesidir.

Suriye meselesinde son dönemlerde önemli kazanımlar elde ediyoruz.

Buradan tüm dünyaya sesleniyorum ülkemize gelen tüm bu mülteciler içerisinde biz Keldanileri, Ezidileri, Kürtleri, Arapları ülkemizde misafir ettik. 500 bine yakın mülteciyi biz ülkemizde misafir ettik. Kobani’den 300 bine yakın Kürt kardeşimizi biz ülkemizde misafir ettik ve ediyoruz. Biz teröristlere kapımızı kapattık onları bu ülkede asla barındırmayacağız. Bunu herkesin bilmesi lazım. PKK- YPG/PYD, DEAŞ bunlar asla bizim yanımıza sokulamazlar. Ülkemizde nasıl bunları açtıkları çukurlara gömdüysek sınırımızın dışında da açtıkları çukurlara gömeriz. İdlib’i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz.

Barış lafla olmaz icraatla olur. Şimdi sırada Münbiç ve Fırat’ın doğusu ile daha derindeki DEAŞ artıkları var.

ABD BAŞKANI TRUMP İLE GÖRÜŞME
ABD ile Suriye konusunda farklı yaklaşımlara sahip olduk. Geçtiğimiz ay harekat için tam hazırlıklarımızı tamamlamışken Sayın Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik.

Başkan ABD askerlerini çekeceğini söyledi. Askeri harekatlarımızı beklemeye aldık. Asıl muhatabımız Trump olduğu için çatlak sesleri dikkate almadık.

Dün Sayın Trump'ın kişisel sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlar beni ve arkadaşlarımız üzdü: Hemen harekete geçip bu meseleleri telefonda görüştük. gayet müspet bir görüşme oldu.

Trump çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Bizim tarafımızdan oluşturulacak güvenli bölge kendisi tarafından da ifade edildi.

Bu terör örgütlerinin yaptıklarından haberi yoktu ki verdiğimiz bilgilerden memnun oldu. Türkiye üzerine düşeni yapmaya devam edecektir. Yeter ki hassasiyetlerimize riayet edildin. Türkiye Cumhuriyeti bu ülkede yaşayan herkesin devletidir. Biz asla ayrımcılıklara müsaade etmedik etmeyiz.

Sayın Trump ile yaptığımız görüşmede tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum.

Türkiye, sınırları içindeki tüm vatandaşlarının sınırları dışındaki tüm kardeşlerinin hamisi değil bizatihi kendi ülkesidir kendi vatanıdır.

 
Vinç kiralayıp hidrolik kırıcıyı çaldı
 
Denizli'de yoğun kar yağışı! Araçlar yolda kaldı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 15 Ocak 2019 Salı 14:54

Suriyenin kan gölüne dönüşmesinin ve o kadar insanın hayatını kaybetmesinin sorumlularından biride sizsiniz.. esadı devirip, Müslüman kardeş iktidarı isteyenlerdensiniz.ne kadar Suriyeli olmayan savaşçı terörist varsa hepsini kolladınız. ama ne zaman kuzey suriye problemi ortaya çıktı, yarattığınız beka sorununu gördünüz.Şİimdi sorununuz suriyenin yönetimimi yoksa ülkenin bekasımıdır? eğer ülkeyi düşünüyorsanız, suriyenin bütünlüğünden ve suriye rejiminden yana olmanız gerekir.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kritik zirve kritik güne kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bugün gerçekleşecek ve İzmir ...
CHP’li Sındır: Kemalpaşa'da afetin mağduriyeti giderilmeli
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, aşırı yağışlar nedeniyle sel ...
Bahçeli: Palu ailesinden çıkmış gibiler
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında ...
 
Akşener: Trump'ın yaptığı terbiyesizlik!
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 6 belediye başkan adayını tanıttı. ...
Kılıçdaroğlu A Takımı’na sordu: Soyer olur mu?
Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı’na ...
Büyükşehir adayı Zeybekci: İzmir kendi hikayesini yazmalı
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, “İzmir ...
 
Erdoğan, Trump'la görüştü: Neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefon ...
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
Mehmet KARABEL yazdı... ‘Kendim ettim kendim buldum‘ dememek için!
AK Partili Zeybekci’den mesaj yağmuru: O zeybek Konak Meydanı’nda oynanacak!
Konak İlçe binasının yenilenmesi sonrasında açılışını yapan Zeybekci, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva