HABERLER>TURİZM
11 Ağustos 2017 Cuma - 17:26

Erdoğan tatil için konuştu: Turizmciler bayram etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olmasının turizm açısından olumlu olacağı ve hükümetin bu konuda çalıştığı yönündeki açıklamaları turizm sektörünü sevindirdi.

Erdoğan tatil için konuştu: Turizmciler bayram etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın, bir süredir herkesin merak ettiği Kurban Bayramı tatiliyle ilgili tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda önemli açıklamalarda bulunmasını, turizm sektörü yakından takip etti. Bayram tatili için üç senaryo üzerinde duran hem turizm sektörü hem de tatile çıkacak milyonlarca vatandaş, Salı günü Bakanlar Kurulu’ndan çıkacak kararı umutla bekliyor.

3 SENARYO VAR

Bayram tatili için ilk olarak mevcut durum yani 31 Ağustos arife günü öğleden sonra başlayıp 4 Eylül Pazartesi günü sona erecek şekilde 4.5 gün. İkinci senaryo ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ile yarım günlük arife gününün birleştirilmesi şeklinde toplam 6 gün tatil. Üçüncü senaryoda bayramdan önceki Pazartesi ve Salı günlerinin de tatil ilan edilmesiyle 26 Ağustos- 4 Eylül şeklinde 10 günlük tatil.

Bu üç seçenekten birine Salı günü karar verilecek ancak öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şu anda tabii Hükümet bu 10 günü programına aldı çalışıyor. Hakikaten müsaitse turizm açısından olumlu olur. Turizm sektöründeki açığımızı suretle kapama fırsatı verir. Salı günü Bakanlar Kurulu var. Hayırlı bir adım olur diye umuyorum" şeklindeki sözleri 10 günlük tatili işaret ettiği şeklinde yorumladı.

ÇOK OLUMLU OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 10 günlük tatil ilan edilmesi yönündeki değerlendirmeleri için teşekkür eden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Bence çok olumlu olur, iç pazar hareketlenmesine çok ciddi katkı yapar. Bizim zaten 10 gün olmasına dönük beyanatlarımız da vardı. Şimdi bu sene birleştirilen günler öne gelecek, insanlar gidip tatillerini yapacaklar ve sonra istiyorlarsa da dini vecibelerini yerine getirebilecekleri fırsatları olacak. Bayram tatilini daha rahat geçirebilecekler" dedi.

İÇ PİYASA CANLANIR

İç piyasanın canlanması açısından 10 gün ilan edilmesinin çok önemli olduğunu belirten TÜROFED Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise özellikle Antalya ve Ege bölgesi başta olmak üzere diğer tüm tatil yörelerinde okullar açılmadan önce insanların tatile gitmesi için önemli bir fırsat oluşturulacağını kaydetti. Memurlar ve işçiler için bu dönemin son tatil fırsatı olduğuna dikkat çeken Çorabatır,ÿ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının da çok önemli olduğu ve teşekkür ettiklerini söyledi.

2018’DE ŞİMDİDEN PLANLAMALI

Turizm sektörü temsilcileri hemen her sene yaşanan bu konuda 2018 yılı için ise bu yıldan planlamaların yapılarak, kararların verilip vatandaşa duyurulmasının hem tüketici hem de turizm sektörü açısından büyük yarar sağlayacağına da dikkat çektiler. Çorabatır, Şimdiden gelecek yıl takvimine bakılarak, insanların erken rezervasyon imkanlarından yararlanabilmeleri için 2018 için daha önceden planlanması ve açıklanması, hem tüketiciye hem de bize önümüzü görmek açısından büyük avantaj sağlayacaktır" dedi.

SEVİNDİREN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın turizmi gündemine almasını son derece önemli ve olumlu bulduklarını belirten Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Erdoğan’ın tatil süresi için 10 günü işaret eden açıklamalarının da çok olumlu ve sevindirici olduğunu söyledi. Sektör olarak bayram tatilinin 10 gün ilan edilmesini istediklerini belirten Yağcı, "Vatandaşlarımız için okullar açılmadan önceki son tatil fırsatı" diye konuştu. (DHA)

 
Bakan Çavuşoğlu: Ziyaretin önerisini biz yaptık
 
Beyaz et sektöründe büyük soruşturma!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
10 gün 11 Ağustos 2017 Cuma 20:07

10 gün tatil tek kelime ile çok. Turizmciler ve kamu personeli hariç kimse sevinmez bizim ekonominin düzelmesine yardımcı olmaz

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Turizmciler hükümetin kararını bekliyor!
Kurban Bayramı'nı sahillerde geçireceklerin, hükümetin arife gününü resmi ...
Açık alkollü içki satışına "rekabet" ayarı
Açık alkollü içki piyasasında rekabet ortamının güçlendirilmesi için, ...
İKÇÜ Turizm Fakültesi Dekanı: İzmir tarihi zenginliklerini kullanamıyor!
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Atilla ...
 
Apollon Tapınağı'na ziyaretçi akını!
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Apollon Tapınağı'na ziyaretçilerin ...
Sıcaktan bunalan İzmirliler su parkına koştu
İzmir'de aşırı sıcaklar, nemin de etkisiyle herkesi bunalttı. Sahil beldelerine ...
Çeşme bayramda patlama yaptı: Plajlar doldu taştı!
Ege'nin önemli turistik ilçelerinden Çeşme, Ramazan Bayramı'nı dolu geçirdi. 
 
Kuşadası'na 400 milyon liralık yatırım
Deniz turizminin önemli destinasyonlarından Kuşadası'nda, 400 milyon liralık ...
SunExpress’ten İzmir turizmine can suyu
Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Antalya ...
Türkiye ile gerilim onlara yaradı
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında son dönemde yaşanan gerginlik Avrupa ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva