HABERLER>POLİTİKA
22 Şubat 2021 Pazartesi - 17:00

Erdoğan, Soyer'e döndü ve o ilçe için konuştu: Güzel İzmirimize hiç yakışmıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de Deprem Konutları Temel Atma ve Göztepe Stadı Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Toplantıda yer alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e dönerek konuşan Erdoğan, "Sayın Başkan da burada ona da söylüyorum. Şu Karabağlar’ı biz ne zaman farklı bir hale getireceğiz? Karabağlar acaba nasıl modern bir şehir haline getireceğiz. Bunun hasreti içerisindeyiz. Bu güzel İzmirimize bu haliye hiç yakışmıyor" dedi.

Erdoğan, Soyer e döndü ve o ilçe için konuştu: Güzel İzmirimize hiç yakışmıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de önce deprem konutları temel atma töreninde, ardından Göztepe Stadı'nın açılışında konuştu.

AÇILIŞTA GÖZTEPE-FENERBAHÇE MAÇI YORUMU: AKŞAM BİZE GÜZEL BİR SÜRPRİZ YAPTILAR!

ERDOĞAN'DAN KONGRE MESAJLARI: BÜYÜKŞEHİR VE CHP'YE ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ GÖÇ KONFERANSINDA MESAJ SELİ

ERDOĞAN ÇİFTİ, AYDA BEBEK VE AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ

İlk olarak deprem konutları temel atma töreninde konuşan Erdoğan, "Afetlere hazırlık amacıyla TOKİ eliyle İzmir'de 27 bin 170 bin adet konut ve sosyal donatı yaptık. 50 bin ve 100 bin konut kampanyaları ülke genelinde İzmir'de 6 bin 470 konut inşa ediyoruz. 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefimizin bahçesi olarak İzmir'e iki adet millet bahçesi yapıyoruz" bilgisini verdi.

Çiğli ve Bergama'da harekete geçirilecek millet bahçelerinin deprem toplanma alanı olarak kullanılacağını ifade eden Erdoğan, son 18 yılda 80 milyar lirayla en çok yatırım yaptıkları illerden birinin İzmir olduğunu ifade etti.

"İzmir'e 4 yeni üniversite kazandırdık. 69 spor tesisi inşa ettik. 20 bin seyirci kapasiteli Göztepe Stadyumu da bunlar arasındadır. Eski rakamla 7 katrilyon şimdi ise 7 milyar lirayı aşan yardım yaptık. Sağlıkta toplam 120 sağlık tesisi inşa ettik. Bayraklı Şehir Hastanemizle birlikte 8 hastanemizin yapımları şu anda devam ediyor" ifadesini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Demiryollarında İZBAN'ı şehrimize kazandırdık. Halkapınar-Otogar metro hattının yakında ihalesine çıkıyoruz. İzmir Körfez geçişi projemizin etüdleri bitti, imar planı çalışmaları ise sürüyor. Adnan Menderes Havalimanı'nın baştan aşağı yeniledik, şu anda hizmette. 29 baraj, 8 gölet inşa ettik, 12 baraj daha inşa ediyoruz. İzmirli çiftçilerimize 5.5 milyar tutarında tarımsal destek verdik. 3 yeni organize sanayi, 3 yeni teknopark, 29 tasarım merkezini kurduk.

'İZMİR'DEKİ 26 İLÇEMİZE DOĞALGAZ GETİRDİK'
İzmir'deki 26 ilçemize doğalgaz getirdik. İnşallah deprem yaralarını sararak kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla tamamlayarak şehrimizin geleceğine daha güvenle bakmasını da sağlayacağız. Önümüzdeki dönemde İzmir'i tarihine ve potansiyeline uygun çok daha büyük projelerle tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz.

2021 yılında büyük bir kentsel dönüşüm seferberliği başlattık. 81 ilimizi ve 922 ilçemizin tamamındaki riskli binaları dönüşüm kapsamına aldık. 1.5 milyon konutun dönüşümünü de tamamladık. Acil dönüşmesi gereken 1.5 milyon konutu her yıl 300 bin yeni inşaatla 5 yıl içinde bitirmekte kararlıyız."

Erdoğan, devamında Türkiye genelinde TOKİ tarafından 1 milyon adet depreme dayanıklı sosyal konutun üretiminin gerçekleştiğini söyledi.

"5 milyon kardeşimizin sıcak yuvalarına, onbinlerce kardeşimizin yeni işyerlerine kavuşmasını temin ettik" ifadesini kullanan Erdoğan, "1 milyonuncu konutun anahtarını inşallah hak sahibi kardeşimize de bizzat takdim edeceğiz. Ülkemizin her yerinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıran, vatandaşlarımıza mali kolaylık sağlayan düzenlemeleri harekete geçirdik" diye konuştu. Erdoğan, şu açıklamaları yaptı:

"Yerinde gerçekleşen deprem dönüşümü 75 bin metrekarelik alanda yürütülüyor. Yatırım değeri 800 milyon lira. Depremin üzerinden 91 saat geçtikten sonra sağ olarak ulaşılan Ayda bebeğimizin sevinciyle 84 milyon hep birlikte kucaklaştığımız yer burası. Bu alanı hem depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın hatıralarını yaşatacak, hem de deprem bilincinin hafızalarda sağlayacak bir yer olacak.

KARABAĞLAR'I NASIL FARKLI BİR HALE GETİRECEĞİZ
Sayın Başkan da burada ona da söylüyorum. Şu Karabağlar’ı biz ne zaman farklı bir hale getireceğiz? Karabağlar acaba nasıl modern bir şehir haline getireceğiz? Bunun hasreti içerisindeyiz. Bu güzel İzmirimize bu haliye hiç yakışmıyor.

'İZMİR'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZI DA HIZLANDIRDIK'
Depremin ardından sadece yaraları sarmakla kalmayıp İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmalarımızı da hızlandırdık. Son 8 yıldır İzmir'de 20 bine yakın binadan 18 bine yakınının yıkımını gerçekleştirdik. Kentsel dönüşüm sürecini vatandaşlarımızın rızası alınarak mümkün olduğu kadar yerinde ve hızlı bir şekilde yürütmeyi hedefliyoruz.

Üzmeyeyim, kırmayayım ama şahsen ben güçlendirmekten değil yenilemekten yanayım. Tüm vatandaşlarıma yenilemeyi tercih ederim. Hem proje bazında hem de yenilemeyle çok daha farklı ve güçlü imkana sahip olacağımızı inanıyorum. Hiçbir hesap afette karşılaşabileceğimiz yıkımlardan, acılardan daha değerli olamaz. Çok geç olmadan her vatandaşımızın kurumlarla işbirliği içinde bu dönüşümü hızla tamamlayacağına inanıyorum."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret etti. Erdoğan, valilik özel defterini imzaladı.

 
Aşılar hastaneye yatış oranını azalttı
 
Erdoğan çifti, Ayda bebek ve ailesiyle bir araya geldi
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KARABAGLAR HALKI 23 Şubat 2021 Salı 09:03

valla şimdi muhittin başkanı daha iyi anlıyorum karabagları ranta kurban etmiyecegim derken tamda bunu kastediyormyuş...ismini bile söyleyemeyenler karabagların nerde oldugunu bilmeyenler o kadar ilçe varken ??????neden karabaglar konusuldu ????ünüversite alanı ne olacak poligon deresi(yeşil vadi)cok güzel bir doga limontepe izmirin en güzel manzarası karabglarda direk körfezi gören izmire kuş bakışı gören yer karabgların gece kondu bölgesi tam kupon arazilerin oldugu yerler umarım kimsenin hakkı yenilmeden bir cözüm olur

Yorumu oyla      4      4  
CHPLİ 23 Şubat 2021 Salı 08:47

Karabağlar ilçesinin acınası halini taa Ankaralardan Cumhurbaşkanı bile gördü ama burnumuzun dibindeki Tunç Soyer yıllardır göremedi keza Aziz Kocaoğlu da öyle! Yıllar boyunca hep Buca'ya hep Karşıyaka'ya hep Mavişehir'e milyonları döktüler milyonları! Ama karabağlara gelince YOK!

Yorumu oyla      3      5  
YORUMCU 23 Şubat 2021 Salı 08:38

yahu yemin ediyorum Tayyip Erdoğan'ın ağzından Karabağların halini duyacağım hiç aklıma gelmezdi! Nihayet biri çıkıp Karabağlar gerçeğini dillendirdi. Yıllardır bir Nasreddin Hoca ve bi Dostluk Bulvarı haricinde adam gibi yatırım yok. Varsa yoksa hep Buca Mavişehir Karşıyaka ne bu kardeşim ya! 35-40 yıldır Karabağlara bir halt yapılmıyor!

Yorumu oyla      3      6  
23 Şubat 2021 Salı 08:35

Zaten açık stadı açmak harika oldu gerçekten :))))

Yorumu oyla      3      4  
KSKLİ 23 Şubat 2021 Salı 07:18

Belediye imar planı yapsa da K.bağlar Buca Bayraklı Çiğli için tren kaçtı. İnşaat yapacak Müteahhit bulamazlar. Darısı KSK stadına.

Yorumu oyla      2      3  
masallar 22 Şubat 2021 Pazartesi 23:39

128 milyar dolar nereye gitti? Deprem paraları nereye gitti? Millet kan ağlıyor, yasak yasak üstüne, akp kmongreleri ne iş? Altunun evine 8 maaş giriyor, millet pazardan çöp yiyecek topluyor. Kime neyin hesabını soruyorsun, önce bu sorulara yanıt verin! Belediyelerinizin yıkımı ortada, otogar metro yok, kalkmış konuşuyorlar!

Yorumu oyla      3      4  
Valiye bakın 22 Şubat 2021 Pazartesi 22:19

Bu nasıl duruş yahu?

Yorumu oyla      2      3  
masal dınledık 22 Şubat 2021 Pazartesi 19:40

otogar metro hayal oldu ..izmir ankara hızlı tren noldu? geldin trafık rezil oldu.. masal anlattı sadece

Yorumu oyla      2      3  
VfV 22 Şubat 2021 Pazartesi 19:06

Göztepe Stadı açıldı hayırlı olsun.Zaten 1 yıldır Mars'ta oynuyorlardı iyi oldu.

Yorumu oyla      20      7  
SOKAK 22 Şubat 2021 Pazartesi 18:46

Karabağlar için çözüm çok basit bence. Karabağlar ismindeki KARA kısmı silinir ve AK eklenerek AKBAĞLAR diye isimlendirilirse sorun çözülür(!)... ne dersiniz?

Yorumu oyla      20      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'nin listesi belli oldu: Kim/ne kadar oy aldı?
AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda kongre heyecanı sürüyor. Mevcut başkan ...
Erdoğan'dan İzmir mesajları: İzmir bize oy vermese de suyu biz getirdik!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti 7. Olağan İl Kongresi'nde konuşuyor. Konuşmasında ...
AK Partili Sürekli’den kongrede iddialı mesaj: İzmir’de 2023 ve 2024 seçimlerini kazanacağız!
AK Parti İzmir’de kongre heyecanı yaşanıyor. Seçime tek aday olarak giren ...
 
İntegral Araştırma Koordinatörü Ümit Yaldız: Soyer'in üstünde ilçe belediye başkanı yok!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yüzde 58'le seçim kazandığını ...
Partinin disiplini Kalkan’a emanet!
AK Parti’de önceki dönem İzmir Milletvekili görevinde bulunan Necip Kalkan, ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu sahaya iniyor
Partisinin ‘düşük oy aldığı ancak oyunu artırma potansiyeli olduğu’ değerlendirilen ...
 
AK Parti İstanbul İl Başkanı adayı belli oldu!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, ...
CHP’li Sertel’den 'asgari ücretlinin maaşına haciz konulmasın' teklifi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, asgari ...
Hakkında fezleke hazırlanan 9 HDP'li açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li 9 milletvekiliyle ilgili hazırlanan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva