HABERLER>POLİTİKA
8 Ağustos 2013 Perşembe - 17:17

Erdoğan partiyle bayramlaştı: Eyyy Nobel...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada "Barış ödülü almış olan Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel’e sesleniyorum. Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyor" dedi.

Erdoğan partiyle bayramlaştı: Eyyy Nobel...

İşte Erdoğan’ın konuşmalarından satırbaşları:

Kimsenin diğerine üstünlük taslamadığı bir ortak zemini inşa etmeyi sürdüreceğiz. 76 milyonun değerleri özellikle de yaşam tarzları bizim teminatımız altında oldu. Belediye başkanlığımdan bugüne kadar hiç kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmesine göz yummadık. Demokrasiyi özgürlükleri savunduk. Biz kendimizi başkalarına göre farklı bir konumda görmedik. Bize zulmettiler, ama biz sabrettik. Bir grubunda kendini üstün görmesine müsaade göstermedik.
 
Biri çıkar da ben üstünüm, ben hukukun üzerindeyim, ben seçkinim. Eğer böyle bir yanlışın içine girecek olursa, hatta hatta ben elitim derse, dayatma girişimine girerse orada özgürlük ortadan kalkar. Orada saygı ortadan kalkar.

“YENİ BİR TAVIR BEKLİYORUZ”
Bu güzel bayram gününde vatandaşlarımdan bir kez daha birbirlerine karşı hoşgörüyü yüceltmeyi rica ediyorum. Siyasi partilerimizden STK’lardan kanaat önderlerimizden artık farklı bir dille üslupla bu ülkede kardeşliği daha da yüceltecek, birliğimizi daha da güçlendirecek yeni bir tavır beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

“KİMSEYE ÜÇ ÇOCUK İÇİN SİLAH DAYATMIYORUZ”
Hani “Bizim yaşam tarzımıza karışıyor. Nereden çıktı bu üç çocuk meselesi” diyorlar. Böyle bir yasa yok. Ben sadece bir başbakan olarak en az üç çocuğu tavsiye ediyorum. Bu benim en doğal hakkımdır. Kimseye kalkıp da silah dayatmıyoruz. Yasal bir mecburiyette yok. Ben hanım kardeşlerimize gelin bu millete üç çocuk hibe edin, lütfedin diyorum. Bu milletin güçlü olması lazım. O da nereden geçiyor, insan denilen şerefli mahluktan geçiyor. Bu insanı işte bu anneler yetiştirecek. Ha yapmayacak, yapmasın.

“PUTİN SÖYLEYİNCE OLUYOR DA…”
Öyle bir derdimiz yok. Ama biz AK Parti olarak böyle bir teklifi yapıyoruz. Yasa da getirmedik. Bu isteğe bağlı. Bunu da müsaade edin de söyleyeyim bari. Yani bunu Rusya’da Putin söylediği zaman oluyor da, Türkiye’de Tayyip Erdoğan söylediği zaman niye rahatsız oluyorsunuz?Avrupa ülkelerinde çok ciddi parasal yardım yapılıyor. Biz daha bu tür desteklere girmedik. Niye rahatsız oluyorsunuz? İnşallah ben annelerimize güveniyorum. AK Parti’ye gönül veren annelere güveniyorum.Tabi babalara da ciddi manada destek olması gerektiğini hatırlatıyorum. Parti olarak bugüne kadar yaptığımız gibi bizler her attığımız adımda ülkemizin geleceğini inşallah onun imarını yapıcı adımlarla tesis etmeye çalışacağız. Kibiri, hoşgörüsüzlüğü, kırıcılığı biz yanımıza yaklaştırmadık.Bayrama burukluklarla giren dostlarımız var. Biz dünyanın tüm mazlumlarının acı ve kederini yüreklerimizde hisseden bir milletiz. Aynı şekilde bayram coşkumuzu bayram sevincimizi o insanlara hissettirmek, bayramda onları özellikle hatırlamak bizim boynumuzun borcudur. Hatırlatmak bizim ayrıca asli görevimiz.Somali’deki kardeşlerimiz bayrama yokluk içinde girdiler, Myanmar’daki kardeşlerimiz bu bayramı buruk karşıladılar. Gazze’de kardeşlerimiz boyunları bükük girdiler. Suriye’deki kardeşlerimiz, yüz bini aşkın ölüm var Suriye’de. Suriye’de ramazanın kutsiyetini bile ayaklar altına alan zihniyet, evinde orucu, sahuru bekleyenleri katletmeyi ramazan boyunca sürdürdü.

"BUNUN ADI BAL GİBİ DARBE"
Birileri bana haber gönderiyor. "Niye askeri darbe diyor, niye askeri darbe" diyor. Uluslararası siyasi literatürde bunun adı bal gibi de darbedir. Bunu kimse başka yere çekmesin. Onlar hak mücadelesine imza attılar. Ben onları şahsen milletim adına kutluyorum. Mısır halkı asla yalnız değildir. Birileri Mısır’daki haksızlığı görmeyebilir. Zulmü katliamı görmezden gelebilir. Biz Mısır’daki kardeşlerimizi görüyor, onların haklı mücadelesini gönülden destekliyorum.

“ÇOK ENTERESAN BİR ÖRNEK VERECEĞİM”
Size çok enteresan örnek vereceğim. Baradey Nobel Barış Ödülü almış. Bayan Kerman da barış ödülü almış bir gazetecidir. Çok ilginç bir örnek bu.

“EYYY NOBEL SEN NASIL BARIŞ ÖDÜLÜ DAĞITIYORSUN”
Barış ödülü almış olan Baradey, şu anda askeri darbeyi gerçekleştiren hükümetin cumhurbaşkanı birinci yardımcısıdır. Ben şimdi Nobel’e sesleniyorum. Eyyy Nobel, sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki bu kişiler askeri darbe yapanların yanında yer alıyoruz.
 
Sen nasıl barış ödülleri dağıtıyorsun ki işte Kerman Mısır’a girmek istedi, bak Mısır’a sokmadılar. Hani? İki yerde iki ayrı tuzak. O da Nobel barış ödülü almış, o da almış. Şu ana kadar ortaya koyduğunuz tavır nedir? Niye? Adamına göre muamele.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günay yine sert çıktı: Böyle Ramazan görmedim
Ertğrul Günay, "Ben bu yaşa geldim, ilk defa böyle gergin bir Ramazan, ...
CHP Ergenekon kararı sonrası 'içeridekiler'le konuştu!
CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu, Ergenekon tutuklularıyla karar ...
CHP'li Güven bayramda adalet istedi
CHP Balçova ilçe örgütünün bayramlaşmasına katılan İzmir Milletvekili ...
 
Gül'den Ergenekon yorumu: Sayın Genelkurmay...
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı ...
Bayram namazını cenazesine gidemediği babasının..
Ergenekon davasında 12 yıl 6 ay hapis cezası alan ve 4 yıl 4 ay sonda ...
Erdoğan'dan namaz sonrası flaş açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bayram namazı sonrası soruları cevapladı. ...
 
Akdoğan: Ergenekon'da süreç tamamlanmadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Ergenekon'da ...
İmam: Şimdi hizmet şimdi proje zamanıdır
CHP Buca İlçe Örgütü`nde partinin her kademesinde görev yapan ve CHP`nin ...
Bahçeli’den ‘Ergenekon’ soruları: Silivri zulümhane!
“Ergenekon” davası kararlarına tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli, ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva