HABERLER>POLİTİKA
21 Nisan 2021 Çarşamba - 12:19

Erdoğan'ndan '128 milyar dolar' açıklaması

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin açıklamada bulunarak yeni atanan 3 isme başarılar diledi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın kendisine yönelik 'Adnan Menderes' benzetmesine sert tepki gösteren Erdoğan, ''Biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık'' dedi. Erdoğan'ın gündeminde 128 milyar dolar tartışması da vardı. Ortaya atılan rakam ve anlamın yanlış olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Baştan sona yanlış, baştan sona cehalet'' sözlerini kaydetti.

Erdoğan ndan  128 milyar dolar  açıklaması

AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, dün gece gerçekleşen kabine revizyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulunarak başladı. Erdoğan, atanan 3 yeni isme başarılar diledi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

''Dün gece hem bir bakanlığımızı 2'ye böldük, 3 yeni bakan ataması yaptık. Kabinemizinde birlikte mesai yürüteceğimiz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a başarılar diliyorum.

Artık genel merkezimizde, Meclis grubumuzla, kabinimizle tüm teşkilatımızla 2023'e odaklanmamız gereken bir döneme girdik. Bundan sonrasının daha kolay olacağını biliyoruz. 

Kuruluş döneminden sonra Cumhuriyet döneminin en üretken ve verimli 20 yılını yaşadık. Türkiye büyüdükçe karşısına çıkan tuzakların, saldırıların çağının da büyüdüğünü görüyoruz. 

Partimize yönelik kapatma davasından gece yarısı bildirisne pekçok haksız, hukuksuz çirkin tezgaha maruz kaldık. Her saldırıya cevabı geriye çekilerek değil, daima ileri atılarak verdik. 

MENDERES BENZETMESİNE TEPKİ
Çıkmış bir ahlaksız benim akıbetimi de Menderes'in akıbeti gibi olabileceğini söylüyor. Be ahlaksız be edepsiz, biz bu yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Biz ölümden korkmadık. Siz ölüm dendiği zaman kaçacak delik arayanlardansınız. Yani Menderes'in akıbetinden memnun mu oluyorsunuz? O akıbeti de arayanlar da sizdiniz. Boşuna uğraşmayın. 

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ
Bu ülkede bu adkıl hocalarına yer ve yol kalmayacak. Gerekirse baş verip baş eğmeyen bir millet olarak bugün de önceliğimiz istiklalimizdir. 

128 MİLYAR DOLAR TARTIŞMASI
Ortada gerçekten 128 milyar doların akıbetini anlama arayışı olmadığı için söylenen sözlerde doğru olan hiçbir şey yoktur. Ne rakam doğru ne de rakama yüklenen anlam doğru. Baştan sonra yanlış, tam anlamıyla cehalet. Bırakınız 128 milyar doların ne olduğunu, nasıl yönetildiğini, 128 tuğlayı üst üste koymuşluğu dahi yok olan Kılıçdaroğlu, kalkmış bunları konuşuyor.

Aslına bakarsanız ortada 128 milyar dolar diye bir rakam, gerçekle ilişkisi olan bir rakam yok. Merkez Bankası işlemleriyle ilgili analizi hangi tarihten başlattığınıza ve hangi tarihte sona erdirdiğinize bağlı olarak pek çok farklı rakamla karşılaşabilirsiniz. Piyasa dediğimiz bu dinamik sistemde yüz milyonlarca dolar el değiştirdi. Bunların önemli kısmı da MB üzerinden değiştiği için de rakam her zaman yenilenip büyüyor.

Bu soruyu soranların amacı gerçekten Merkez Bankası rezervlerindeki değişimi öğrenmekse, bunun yolu çok kolay. CHP'nin içinde, az buçuk bilanço okumayı bilenler varsa, Merkez Bankası, BDDK ve Strateji Bütçe Başkanlığımızın herkese açık olan internet sitelerindeki verilere bakarak, bu hesabı kolaylıkla çıkartabilirler. CHP'ye bir uzman gönderelim açıklasınlar. 

Meselenin aslı şudur,  Merkez Bankası 2019 ve 2020 yılllarında küresel ekonomide yaşanan gelişmeleri ve salgının yol açtığı zorlu süreci yönetmek için ciddi döviz işlemlerini yürütmek zorunda kaldı.

 
Altay'da play-off için son üç puan!
 
Yeni bakandan ilk değerlendirme
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
21 Nisan 2021 Çarşamba 15:25

Doğrusunu anlat o zaman? Onu da anlatamıyorsun ki?

Yorumu oyla      2      3  
Alice 21 Nisan 2021 Çarşamba 14:43

Alice harikalar diyarında ama ne yazık ki insanlar açılıktan, yokluk ve yoksulluktan intihar ediyor! Birileri hala masal anlatmaya devam ediyor :(

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener: 128 ayrı masal anlatıyorlar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşuyor.
CHP’li Polat: Kaliteli maskeler yurt dışına ihraç edildi!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, maske ihracatı için ön ...
Erdoğan'a yönelik Menderes benzetmesine tepkiler
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ...
 
Resmi Gazete'de yayımlandı! Kabine değişikliği açıklandı
Uzun zamandır beklenen kabine revizyonu gerçekleşti. Ticaret Bakanı Ruhsar ...
Bakan Selçuk'tan sınav açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, lise öğrencilerinin sınavlarına ilişkin, ...
İsveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağırıldı
İsveç’in Ankara Büyükelçisi Herrström Dışişleri Bakanlığına çağrılarak ...
 
CHP Menemen'e atanan isim belli oldu
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, Torbalı Belediye Başkanı İsmail ...
İzmirli siyasetçilere Genel Merkez'de önemli görev
AK Parti Genel Merkezi’nde başkanlıklara yeni yardımcıları göreve getirildi. ...
Torbalı'da seçim tarihi belli oldu
Torbalı Belediye Başkanı iken hayatını kaybeden İsmail Uygur'un yerine ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva