HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2017 Çarşamba - 13:28

Erdoğan: İtirafçı çıkıp aldatmacayı oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de konuştu.

Erdoğan: İtirafçı çıkıp aldatmacayı oynuyorlar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Yargıda Birlik Dernegi üyelerini kabul etti. 

Burada bir konuşma yapan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ülkemize milletimize ve şahsıma kurulan tuzakları oyunları fark etmekte zaman zaman geç kaldığımızı görüyorum. Yargıda yaşanan sıkıntılar da bunlar arasındadır. 

Biz hayatımızın hiçbir döneminde insanları peşin hükümle kategorize etmedik. Hiç bir gruba ne yargıyı ne de başka bir kurumu peşinen teslim etmiş değiliz. Türkiye'nin darbecilerle mücadelesi için yargıya verdiğimiz desteği bu örgüt kendi militanlarına yol açmak için kullandı. 

Bu durum kadroların istilasına yol açmadı sadece yaptığımız mücadeleye de çok büyük zararlar verdi. Suçlu ile suçsuzu aynı çuvala koyan anlayışın adalet tesis etmesi mümkün değildir. Bir davada tekbir masum dahi mağdur ediliyorsa orada adaletten söz edilemez. 

Bir takım tutuklamalarla şahsımın o dönemde verdiği beyanatlar ortadadır. Yargıya o dönemde müdahale edemedik, edemezdik. Kritik görevde olanların örgüt emriyle bu işleri rayından çıkardığı daha sonradan ortaya çıkmıştır.

Hakim ve savcılar görevlerinde bağımsızdır, talimat alamazlar. FETÖ mensubu hakim ve savcılar görevlerini bu kriterlere uygun olarak mı yapıyorlardı? 17-25 Aaralık operasyonunu birileri şahsi meselem olarak göstermeye çalıştı. 17-25 Aralık'ta "takke düştü kel göründü" olmuştur. 17-25 Aralık da bir darbe girişimidir. Hükümet olarak gösterdiğimiz sağlam duruş bu darbe teşebbüsünü boşa çıkardı.

Bunu başaramayınca 15 Temmuz'da TSK'da yandaşlarıyla gerçekleştirmeye çalıştılar. Mİlletimizin kahramanlığı sayesinde neticeye ulaşamamıştır. 

Hala Pensilvanya'daki zat utanmadan sıkılmadan bütün bunlar senaryo diyor. Biz neyin senaryo olduğunu görüyoruz. Gelecek bunu açık ve net ortaya koyacaktır. Çünkü ben ilahi adaletin tecellisinden zerre kadar şüphe etmiyorum. Yargıda Birlik Derneği böyle bir örgütün adalet teşkilatımızda açacağı zararları engellemek için kurulmuştur. 

HSYK'yı tamamen ele geçirerek yargıyı ele geçirmek isteyenlere karşı bu dernek kurulmuştur, iyi ki de kuruldu. Aksi takdirde meydan bunlara kalacaktı. Meydanı boş bırakırsanız birileri gelir o meydanı doldurur. 

Ülkemize yönelik saldırı ne kadar alçakça olsun bizim verdiğimiz mücadele hukuk devleti sınırlarında yürütülmüştür. İçeride olanlardan çok iyi tanıdıklarım var. İtirafçı olarak ortaya çıkıyorlar ama bunlar doğru konuşmuyorlar. Açıkça söylüyorum. İtirafçı diye çıkıp aldatmacayı oynuyorlar. Bunlarla başa baş görüşmelerim olmuştur. Başbakan olduğum zaman bana söyledikleriyle itirafçı olarak söyledikleri tamamen aykırı şeyler.

Darbe girişimi sonrası harekete geçen ve mekanizmalarını harekete geçiren kurum yargımızdır. Tüm savcı ve hakimlerimizi milletim ve şahsım adına tebrik ediyorum. 15 Temmuz sonrası iş yükleri artan savcı ve hakimlerimiz gece gündüz çalışarak adalet sisteminin işlemesini sağlamışlardır. Yargı ve emniyet başta olmak üzere 15 temmuz sonrası yapılan tasfiyeler işleri zorlaştırmamış kolaylaştırmıştır. FETÖ tasfiyesi nedeniyle oluşan bir mağduriyet görmedim. 

Ortaköy'deki saldırıyı gerçekleştiren teröristin 17 günde yakalanmasının polis teşkilatımızın ne denli güçlü olması açısından önemsiyorum. Yoklukları işleri zorlaştırmadı, kolaylaştırdı. 

PKK ile müşterek çalışıyorlar. Bunlar terör örgütlerinin işlerini kolaylaştırıyorlar. Her geçen gün eriyorlar. Daha da eriyecekler. 

Anayasa teklifi yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri yeniden düzenliyor. Demokratik bir algıyla yeniden düzenlenmesi bir kayıp değil kazançtır.Bu yöndeki tüm gayretlerimize rağmen mevcut sistemde bir netice alamadık. Cumhurbaşkanını halkın doğrudan seçmesi bu yönde köklü bir değişimin ilk adımı olmuştur. Gücünü halktan alan bir cumhurbaşkanının milli iradenin temsilcisi olması kadar doğal bir şey yoktur. 

Patinaj ifadesini hep kullandım. Devletin işlerliğinde bir patinaj var. Çift başlılık bunu getiriyor. MHP'nin bu gerçeği görmesiyle bu değişimin önü açılmıştır. Milletim adına MHP liderine ve ekibine teşekkür ediyorum. Her şeyi Türkiye için düşünmek durumundayız. Yeni yönetim modelinin ülkemiz için hayırlı olacağına inanıyorum." (NTV)

 
İzmir Barosu'ndan 'tenfiz, tanıma ve yurtdışı tebligat' konferansı 
 
Manisa'da 4 bin 219 kişi şiddet mağduru
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Barosu'ndan 'tenfiz, tanıma ve yurtdışı tebligat' konferansı 
İZMİR Barosu tarafından 'Tenfiz, tanıma ve yurtdışı tebligat' başlıklı bir konferans düzenlendi.
İzmir'de emek örgütlerinden vekillere çağrı
İZMİR Emek ve Demokrasi Güçleri, anayasa değişikliğine ilişkin oylamayla ...
İzmir'de kaçak diş malzemesi operasyonu!
İzmir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, gümrük kaçağı diş malzemeleri ...
 
'Fuat Avni' için istenen ceza belli oldu!
Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) medya yapılanması iddialarına yönelik ...
Tire Emniyeti dolandırıcılara karşı seferberlik başlattı
Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılara karşı "Polis para istemez" ...
Muhalefet liderlerinden görüşme sonrası açıklama
Meclis'te anayasa görüşmelerinin ikinci turu bugün başlıyor. Bu görüşme ...
 
Katliamcı hakkında yeni gelişme: 197 bin doların...
Reina'ya saldıran Maşaripov'un Vatan Caddesi'nde bulunan TEM’deki gözaltı ...
İzmir’de 5.ceset: 4 kişiyi öldürdükten sonra intihar etmiş!
Aynı aileden 4 kişinin öldürülmesinin, eczacı Hakan Kılıç'ın, emekli öğretmen ...
Reina soruşturması büyüyor: O kentte baskın!
Bursa'da, Reina terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddia edilen şüphelilere ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva