HABERLER>DÜNYADAN
26 Eylül 2014 Cuma - 18:06

Erdoğan IŞİD’e karşı çözüm formülünü açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, IŞİD'e karşı Türkiye'nin bundan sonra atacağı adımlarla ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, bu konuda 3 başlığın önemine işaret etti.

Erdoğan IŞİD’e karşı çözüm formülünü açıkladı

İSTANBUL - ABD'deki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.
 
Erdoğan, ''BM Zirvesi'nin başarılı geçtiğini düşünüyorum. Toplam 17 liderle ikili görüşme gerçekleştirdim. BM Güvenlik Konseyi adaylığımız konusunu da görüştüm'' diye konuştu.
 
'ATMAMIZ GEREKEN ADIMLARDA 3 BAŞLIK ÇOK ÖNEMLİ'
IŞİD'le mücadeleye ilişkin konuşan Erdoğan, "Bölgede kritik bir dönemi yaşıyoruz. 4 yıldır seslendirdik ama hep yalnız kaldık. Atmamız gereken adımlarda 3 başlık çok önemli. Biri malum uçuşa yasaklı bölgenin ilan edilmesi ve bu uçuşa yasaklı bölgenin güvence altına alınması. İki, güvenli bir bölgenin Suriye tarafından tesis edilmesi ve bu güvenli bölgede artık yapılanmanın nasıl olacağı konusunda nihai adımları atmak, üçüncüsü de eğit-donat anlayışıyla bu süreci kimlerle nasıl yöneteceğiz, bütün bunların içeriklerini görüşmek'' dedi.
 
'BUNDAN SONRAKİ SÜREÇ DAHA FARKLI OLACAK'
Erdoğan, Musul'da IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk personelinin kurtarılması sonrası pozisyonun değiştiğini ve bundan sonraki sürecin daha farklı olacağını söyledi.
 
Cumhurbaşkanı, ''ABD Başkanı Obama ve yardımcısı ile görüştünüz. Neler ele alındı? IŞİD'le mücadelede Türkiye'nin rolü gündeme geldi mi?'' sorusuna şu yanıtı verdi:
 
''Bölgede kritik bir dönemi yaşıyoruz. Kritik diyorum çünkü bin 250 km yaklaşık sınırımız olan Kuzey Irak'ta mevcut terör girişimleri bizi ilgilendirme deme lüksümüz yok. Yaklaşık 1,5 milyon sığınmacı ülkemizde. Kaldı ki atılan bu adımlarda başta Suriye rejimi olmak üzere bu zalim rejimden kaçanların sığındıkları bir başka zalim olmamalı.
 
'BİZİM DİNİMİZ BİRLİĞİN DİNİ'
Orada mazlum mağdurların savunucusu olan örgütler var başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere. 4 yıldır biz bunları hep seslendirdik hep yalnız kaldık. Şimdi durumun ne büyük felaket olduğu özellikle IŞİD'in Irak'a geçişi Irak'ın üçte birini ele geçirmesi bunlar görünen gerçekler. Dinimiz İslam'la uzaktan yakından alakası olmayan durumları kabullenmek mümkün değil. Bizim dinimiz birliğin dinidir. Acımasızca yapılan bu eylemler bizler derinden yaralamıştır. Bu durum İslam'a gölge düşürmektedir. Müslüman olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekmektedir.
 
'AYIN İKİSİNDE TEZKERE PARLAMENTOYA GELİYOR'
Atmamız gereken adımlarda 3 başlık çok önemli. Biri malum uçuşa yasaklı bölgenin ilan edilmesi ve bu uçuşa yasaklı bölgenin güvence altına alınması. İki, güvenli bir bölgenin Suriye tarafından tesis edilmesi ve bu güvenli bölgede artık yapılanmanın nasıl olacağı konusunda nihai adımları atmak, üçüncüsü de eğit-donat anlayışıyla bu süreci kimlerle nasıl yöneteceğiz, bütün bunların içeriklerini görüşmek.
 
Ayın ikisinde tezkere parlamentoya geliyor, parlamentoda görüşülecek ve tezkere temenni ederim ki parlamentodan geçtikten sonra atılması gereken adımlar ona göre atılacaktır. Bu tezkere tabi Silahlı Kuvvetlerimizi yetkilendirme tezkeresidir.''
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! IŞİD Türkiye sınırında: O tepe için saldırıyor
Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de çatışmalar yeniden şiddetlendi. IŞİD ...
Dünya bu iddiayı konuşuyor: Kuzey Kore Lideri...
Güney Kore medyası, uzun süredir toplantılara katılmayan Kuzey Kore liderinin ...
Taliban da kafa kesti!
Afganistan'da Taliban militanları başkent Kabil yakınlarındaki bir yerleşim ...
 
Şincan'da patlama: 50 ölü
Çin'in Şincan Uygur Özerk bölgesinde pazar günü meydana gelen patlamalarda ...
İlkokulda dehşet: 4 öğrenciyi öldürdü
Çin'in güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesi'nde bıçaklı saldırgan dört ...
İngiltere’yi karıştıran idam şakası
İngiliz komedyenin katıldığı bir radyo programında Kraliçe Elizabeth hakkında ...
 
IŞİD infazcısının kimliği belirlendi ama...
FBI, iki Amerikalı gazeteci ve bir İngiliz insani yardım görevlisini, ...
ABD'den Türkiye'ye ilk somut IŞİD talebi!
IŞİD’e yönelik küresel koalisyon oluşturma çabalarının devam ettiği sırada ...
İngiltere'de 'terör' gözaltısı
İngiltere'nin başkenti Londra'da, "terörle mücadele" kapsamında düzenlenen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva