HABERLER>POLİTİKA
29 Ocak 2019 Salı - 14:52

Erdoğan'dan Tunç Soyer göndermesi!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde "Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı"na katıldı. Erdoğan konuşmasında CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer'e göndermede bulundu. Erdoğan, "CHP, sandıktan çıkan rahmetli Türkeş'i ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak, idamla yargılayanların mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkartmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor" dedi.

Erdoğan dan Tunç Soyer göndermesi!

Erdoğan'ın şu sıralar burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

"CHP'yi tanımak için Arslanköy'ü iyi bilmek gerekir. CHP, 1946 seçimlerini açık oy gizli tasnif usulüyle kazandıktan sonra yetinmemiş gözünü 1947 yılında yapılan muhtarlık seçimlerine dikmiştir. Arslanköy ahalisi Demokrat Partili adayı seçmek istemektedir. Sandık gelir Demokrat Parti'ye oy vereceği bilinenler yaklaştırılmaz. Sandık görevlisi CHP adayının kazanamayacağını görünce hastalandım diyip sandığı karakola götürmek ister. Arslanköy kadınları sandığın başka yere götürülmesine izin vermez. Bu kadınlar Torosların soğuğunda sabaha kadar sandığı bekler. 

Ertesi gün yapılan sayımda 10 kat farkla Demokrat Parti adayı kazanır. CHP'li yöneticilerin itirazıyla seçimlerin yenilenmesine karar verilir. Köye gelen ve başlarında sarhış bir zabitin bulunduğu jandarma ile sandığa ve tecelli eden iradelerine sahip çıkan köylüler arasında nahoş hadiseler yaşanır. Aralarında bebekli kadınların da olduğu çok sayıda Arslanköylü hapse atılır. Sanıklar hakkında idam cezası istenir. CHP bu. Yargılananlar arasında bulunan Elif isminde kahraman bir kadın, hakime 'Rey demek ırz demektir. Reyimizi teslim edek oyumuzu mu teslim edek parmağıyla idama kadar yolu var' diyerek meydan okur. Arslanköylüler 1 yılın üzerindeki yargılamanın ardından beraat eder veya küçük cezalar alır. Ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum, CHP'yi tanımak istiyorsanız CHP budur. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. 

CHP hiçbir zaman milli iradeye saygı duymamıştır. CHP açık oy, gizli tasnifle seçim yapma yoluna gitmiştir. Bunları yapamıyorlar şimdi ama fırsatını bulsalar... Milletimiz hiçbir hakkı gibi iradesini sandığa özgürce yansıtma hakkını öyle kolay almamıştır. CHP 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor. Biz anayasa değiştirecek güce sahipken partimizi kapatma noktasına geldiler. Bu CHP'nin yöneticileri Ankara'da hakim ve savcılar var dedi.

"CHP GİDEREK MARJİNALLEŞECEK"
Millet sana bu yetkiyi verecek bu CHP partimizi kapatma adımını atacak. CHP yandaşlarıyla yoldaşlarıyla birlikte Cumhur İttifakı'na karşı bir ittifak oluşturdular. Başarılı olamayacaklar. Biz sandığımızı koruduğumuz sürece CHP'nin o sandıktan çıkma şansı yok. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak milletimizle gönül bağını güçlendirdikçe CHP'nin giderek marjinalleşeceğine ve siyasetin denkleminden çıkacağına inanıyorum. İnşallah önümüzeki seçimler CHP'nin devre dışı kalmasının miladı olacak. 

"MİRASÇILARINI BUGÜNLERDE VİTRİNE ÇIKARIYOR"
Rahmetli Menderes sandıktan çıktığı halde arkasında CHP'lilerin olduğu darbecilerin urganından kendini kurtaramamıştır. Yine aynı CHP, sandıktan çıkan rahmetli Türkeş'i ve arkadaşlarını 12 Eylül'de en ağır işkencelere maruz bırakarak, idamla yargılayanların mirasçılarını bugünlerde yeniden vitrine çıkartmak suretiyle 60 yıldır hiç değişmediğini gösteriyor. 

"BİR GECE SİZİ DE ARAYABİLİRİM"
Arkadaşlarımız oy verme işleminden en az bir saat önce görev yerinde bulunmalı ve asla görev yerlerini terk etmemeli. Hİçbir sandığı boş bırakmamalıyız. AK Parti tüm sandıklarda üye bulundurma hakkına sahiptir. İstanbul'da il başkanımız bütün sandıklarda sandık kurulu üyelerini belirlediklerini söyledi. Getirdi önüme, rastgele 10-15 tane sandık kurulu üyesini gece 01.00 gibi aradım. Birkaç tanesi hangi sandıkta görevli olduğunu bilmiyordu. Bilenler vardı. Bir de henüz tebliğ edilmedi diyenler var. Bir gece sizi de arayabilirim. Bu işi sıkı tutacağız. Hafife almayacağız.

Oy verilen okullarda ayrı ayrı sorumlularımız olacak. İlçe teşkilatlarımız hukuki yardımdan lojistik desteğe kadar seçim hazırlıklarını yapmış olarak faaliyet gösterecektir. Mİlletimizin sandıktan çıkan iradesinin başımızın üzerinde yeri vardır. Orada bir sıkıntı varsa sorumlusunun sandık değil kendimiz olduğunu kabul etmemiz lazım. Milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur. Sandıkta sıkıntı yaşamışsak milletimizle olan gönül bağımızı sorgulamalıyız.

Burada nişasta bazlı şeker kotalarıyla ilgil imüjdeyi açıklamak istiyorum. Geçen yıl yüzde 5'e düşürdüğümüz nişasta bazlı şeker kotasını yüzde yüzde 2,5'a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını oldukça düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız. 

KÖMÜR İŞÇİLERİNE MÜJDE
Bir başka müjdemiz kömür üretimiyle ilgili. Ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Hedefimiz rezervin tamamını ülkemize kazandırmak. 7 sahayı daha işletmeye açarak üretimi 18.5 milyon ton artırdık. Manisa Soma'daki kömür madeninde çalışan kardeşlerimize müjde vermek istiyorum. Işıklar'da sözleşmeler sona ermek üzere. Bu madenler önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na ait bir şirket tarafından yönetilecek. 2 bin 400 işçinin tamamı kadrolu olark aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir."  (NTV)

 
Set yıkıldı! Ege'nin tarım ambarı sular altında kaldı
 
Özgür Özel'den Devlet Bahçeli'ye 'Tunç Soyer' yanıtı
YORUMLAR
Toplam 35 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Burhan 30 Ocak 2019 Çarşamba 11:43

AKP DEVRİNİN 12 EYLÜL YÖNETİMİNDEN DAHA BETER OLDUĞU KONUSUNDA -YANDAŞLARIN DIŞINDAKİ- TÜM HUKUKÇULAR HEMFİKİR: SEN KENDİNE BAK EFENDİ, 12 EYLÜLE RAHMET OKUTUYORSUN!

Yorumu oyla      9      6  
Lombak 30 Ocak 2019 Çarşamba 11:25

Tunç Soyer''in babası dögru yapmış fetöyü zamanında yargılamış. Keşke Tunç Soyer de yargılasaydi. O Suruç daki teröristlere destek olmayı seçti. Babası üzerinden yürütülen tartışma hedef saptırma. Hdpyle gönül ve fikir bağını açıklasın Tunç Soyer.

Yorumu oyla      10      5  
abuzer 30 Ocak 2019 Çarşamba 01:26

her şeyi bilen adam yine bildi....

Yorumu oyla      9      6  
Sinan 29 Ocak 2019 Salı 23:05

Ülke batmış ülke, istismar edecek başka şey kalmadı sanki

Yorumu oyla      13      6  
ayşe 29 Ocak 2019 Salı 21:10

babadan oğuLA SUÇ GEÇMEZ

Yorumu oyla      12      6  
Karşıyakalı 29 Ocak 2019 Salı 21:01

Benim tartışmasız İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayım Tunç Soyer Hk 1959 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğundan itibaren İzmir’de yaşadı. Bornova Anadolu Lisesi’ni ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni iyi dereceyle bitirdi. Biri İsviçre Webster Kolej’de “Uluslararası İlişkiler” diğeri Dokuz Eylül Üniversitesi’nde “Avrupa Birliği” alanlarında olmak iki yüksek lisans yaptı. Üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı. Aynı yıllarda İngela Bendt ve James Downing’in mülteci kamplarında Filistin’li kadınların dramını anlatan “Geri Döneceğiz” isimli kitabını Türkçe ‘ye çevirdi. Eğitimini tamamladıktan sonra turizm sektöründe çalışmaya başladı. Beş yıl boyunca turizm sektöründe görev aldı ve sektörün önde gelen tesislerinde genel müdürlük yaptı. 1991 yılında ile şirketiyle Seferihisar’da bir tatil köyü kurarak dokuz yıl boyunca yönetti. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nda yedi yıl boyunca yönetim kurulu üyeliği, ardından üç yıl boyunca Başkanlık görevi yürüttü. 2003 yılında Avrupa Birliği’nden İzmir’e temin edilebilecek mali kaynaklar konusunda hazırladığı raporunu dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’ya sundu ve teklifini kabul ederek Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak çalışmaya başladı. 2004-2006 yılları arasında İzmir Ticaret Odası’nda Dış İlişkiler Müdürlüğü ve Genel Sekreter Yardımcılığı yaptı. 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı tarafından EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevi verildi. 2009 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Seferihisar Belediye Başkanı seçildi. Belediye başkanlığının ilk yılında uluslararası yerel kalkınma modeli Cittaslow (Sakin Şehir) hareketini Türkiye’ye taşıdı ve ülkeye yayılmasını sağladı. 2013 yılında merkezi İtalya’da bulunan Cittaslow Birliğinin Genel Başkan Yardımcılığı’na getirildi. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden ikinci kez Seferihisar Belediye Başkanı seçildi. Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’na getirildi. Evli ve iki kız çocuk babası olan Tunç Soyer çok iyi derecede İngilizce ve Fransızca biliyor. Destekleyenlerin paylaşması rica./İzmir liler için genel bilgi. Hayırlı olsun

Yorumu oyla      13      5  
terazinin kefesi 29 Ocak 2019 Salı 20:59

Yaşamak için gerekli olan herşey ateş pahası fiyatlara yetişemiyoruz, doğalgazın vanasını açamıyoruz, elektrik faturaları gözümüzü yerinden çıkartıyor, gerçeği yansıtmayan enflasyon rakamları, işsizlik daha uzun bir liste devam ediyor. Kısaca mutfağımızda yangın sönmüyor. Terazinin diğer kefesine bakalım külliyenin harcaması Sayıştay raporlarında varken 2019 bütçesi %233 arttı, vıp jumbo jet alındı, Marmarise yazlık külliye yapılıyor. Yap işlet devret modeli ile yapılan köprülerden ve boğaz alt geçitinden pahalı diye geçemiyoruz ama verilen devlet garantisi yüzünden biz ödüyoruz. İstanbul-İzmir arası 3.5 saate iniyormuş o kadar otoban parasını nasıl vereceğiz? Allahın bize bahşettiği İstanbul Boğazı var, olmasaydı atalarımız kazma kürekle oraya su yolu açarlardı. Madem vergiyi millet veriyor Kanal İstanbul için ülkede referandum yapılsın. Kısacası sizin olduğunuz terazinin kefesi dibe kadar oturmuş bizim olduğumuz kefe havada asılı sallanıyor. Mutfakta yangın var söndürebilecek itfaiye yok.

Yorumu oyla      12      5  
işinize bakın 29 Ocak 2019 Salı 20:23

CHP ile uğraşacağınıza fiyatlara bakın, kurları dizginleyin, zamları toparlayın! Yani işinize bakın!

Yorumu oyla      21      9  
TC misafir 29 Ocak 2019 Salı 19:45

Acizliğin en büyük kanıtı çamura bulanmış öfkeli siyasettir.

Yorumu oyla      19      10  
öteki 29 Ocak 2019 Salı 19:33

yeni uçağınız da hayırlı olsun. rahat mı bari?

Yorumu oyla      28      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel Merkez'den Tunç Soyer yorumu: Tarihin yükü diye bir şey vardır!
AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP'nin Tunç Soyer'i İzmir Büyükşehir Belediye ...
CHP Urla Adayı Oğuz’dan mesaj seli: Gözyaşlarını tutamadı
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Urla Belediye Başkan Adayı Burak Oğuz,  Urla’nın ...
CHP’nin İzmir adayından net mesaj: İyi bir Tunç Soyer dönemi olacak!
Kocaoğlu görüşmesinin ardından konuşan Soyer, “Gerçekten Aziz Başkan son ...
 
Bakan Akar: TSK her türlü hazırlığı yaptı!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kendisine ...
İzmir’de tarihi an… Kocaoğlu-Soyer zirvesinde neler konuşuldu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, partisinin 31 Mart yerel seçimleri ...
Akşener'den Soyer mesajı: Babadan oğula suç geçmez ama...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye ...
 
MHP Lideri Bahçeli'den Tunç Soyer tepkisi: Ne ülkücülerin ne devrimcilerin...
CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Tunç Soyer'i aday göstermesine ...
CHP’li Yücel: İzmir sevdalısı adaylarımızla yola çıktık
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Merkez Yönetim ...
Çalkaya heyecanla başladı
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva