HABERLER>POLİTİKA
18 Ocak 2021 Pazartesi - 10:54

Erdoğan'dan Selçuk Özdağ'a geçmiş olsun telefonu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, evinin önünde silahlı ve sopalı bir grubun saldırısı sonucu yaralanan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ı telefonla arayarak olayla ilgili bilgi aldı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Erdoğan dan Selçuk Özdağ a geçmiş olsun telefonu

GELECEK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Hürriyet’e, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini olayın yaşandığı akşam tedavi gördüğü hastaneden telefonla aradığını belirterek şunları söyledi:

“‘Neler oluyor, ne yapıyorsunuz Selçuk Bey’ dedi. Ben de olayı kendisine anlattım. Devlet Bahçeli bir şeyler söylemişti, ben de ‘üslubu dairesinde cevaplar verdim’ dedim. Sonra evimin önünde ikisi silahlı, ikisi sopalı dört kişinin saldırısına uğradığımı anlattım. Birinin şoförüme silah çektiğini, bir diğerinin elindeki sopayla arkamdan ayaklarıma vurup beni düşürmeye çalıştığını, sonra uzun süre dövüştüğümüzü, şoförüm silah çekince de kaçtıklarını söyledim. Bana, silahı kimin kullandığını sordu, ben de şoförümün arabamdaki ruhsatlı silahımı kullandığını anlattım. Geçmiş olsun dediler. Ben de duyarlılıkları için kendilerine teşekkür ettim.”

‘MHP’DEN ARANMADIM’
Olayın ardından eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski TBMM Başkanları Cemil Çiçek, Bülent Arınç ve Mehmet Ali Şahin, AK Partili bazı yeni ve eski bakanlar ile milletvekilleri, CHP, İYİ Parti, HDP, SP, BBP, DP ve Yeniden Refah Partisi’den genel başkan ve parti yöneticilerinin kendisini arayıp geçmiş olsun dediklerini söyleyen Özdağ şöyle devam etti:

“Olaydan sonra bütün partilerden hem ziyaretçilerim oldu, hem de geçmiş olsun telefonları aldım. MHP’den ise aranmadığım gibi olaya ilişkin bir açıklama da duymadım. Ben Sayın Bahçeli’yi hoşgörülü bilirdim. Geçmişten de hukukumuz var. İnsan bir aramaz mı? En azından, kendileriyle bir alakası yoksa ‘Bunun bizimle bir alakası yok’ ya da ‘Bizden yapılmışsa gerekeni yapacağız’ denmesi gerekmez mi? Bu olay demokrasiye, milli iradeye, siyaset kurumuna yapılan bir saldırıdır. Bunu herkesin kınaması gerekmez mi? Kaldı ki ben kendisine hakaret etmedim. Eleştiri bile değildi, sadece bir soru sordum. Ben geçmişte yıllarca ülkü ocaklarında görev yaptım, 7 yıl cezaevinde yattım, karşılığı bu mu olmalıydı?” 

İKİSİ YAKALANDI
SELÇUK Özdağ’a saldıranlardan iki kişi dün öğleden sonra gözaltına alındı. Ankara Emniyeti’nden yapılan yazılı açıklamada, “Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın 15 Ocak 2021 günü ikametinin önünde uğradığı fiziki saldırı ile ilgili olarak 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Diğer şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir” denildi.

SİLAHIM ÇALINDI YENİ RUHSAT ALAMADIM
İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu’nun da kendisini arayıp olaya ilişkin bilgi aldığını belirten Özdağ, şunları söyledi: “İçişleri Bakanı Soylu bana ‘Orhan Uğuroğlu’na (Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi) saldıranları nasıl yakaladıysak size saldıranları da yakalayacağız’ dedi. Ben de ‘onları yakalamak yetmez, arkasına da bakmak lazım’ dedim. Yine kendisine, bir yıl önce Manisa’daki evimden ruhsatlı silahımın çalındığını, bugüne kadar yaptığım bütün başvurulara rağmen bana yeni ruhsat verilmediğini söyledim. Kendisi de ilgileneceğini söyledi. Benim biri Manisa’daki, biri Ankara’daki evlerimde, biri de arabamda olmak üzere üç ruhsatlı silahım var. Manisa’daki silahım bir yıl önce çalındı. Evim, kentin en hareketli bölgesinde yer alıyor. İkinci kattaki evime kameraların görmediği kör noktadan girip sadece silahımı almışlar. Bugüne kadar da ne silahım bulundu ne de hırsızlar yakalandı. Silah ruhsatı bizim tabii hakkımız. Ama yeni ruhsat başvuruma o günden beri bir türlü cevap verilmedi, telefonlarıma bile çıkılmadı.” (Hürriyet)

 
İtalya'da Orta Çağ'dan kalma pati izleri bulundu
 
Zeugma Müzesi'nin kayıp eserleri tarifle aranıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İşten çıkarmalar meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Pandeminin başlamasıyla birlikte ...
Bergama'da kesilen ağaçlar için soru önergesi
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Orman İşletmesi tarafında gençleştirme ...
CHP'nin Menemen için yol haritası belli oldu!
Başkan Vekilliği AK Partiye geçen Menemen Belediyesi'ndeki seçim süreci ...
 
DEVA İzmir'de 10 ilçe başkanı görevine başladı
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir’de Konak, Bergama ve Menemen’de ...
CHP'li Sertel'den İzmir'deki 'ölüm yolu' bütçesine eleştiri!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, ölüm yolu ...
CHP’li Bakan’dan AK Partili Dağ’a: Halkapınar-Otogar Metrosu ‘makul’ proje değil mi?”
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ...
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da aşı oldu
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs aşısı oldu.
AK Partili Dağ’dan İzmir belediyeleri raporu: Ankara’da bekleyen projeleri yok!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin performanslarını ...
AK Partili Dağ’dan ‘Menemen’ yorumu: Zafer olarak görmüyoruz!
Menemen Belediyesi Başkanvekili Seçimi’ni AK Partili Aydın Pehlivan’ın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva