HABERLER>POLİTİKA
8 Kasım 2018 Perşembe - 15:13

Erdoğan'dan şehircilik mesajı: En büyük kaybımız...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenecek AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'na konuştu. Erdoğan, yatay mimariye dikkat çekerek Bakan Kurum'a seslendi, "Murat, buna dikkat et! Dikey mimari yok, yatay mimari..." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Sahip olduğumuz kadim mirasın hala tam anlamıyla farkında olamadığımızı düşünüyorum" dedi

Erdoğan dan şehircilik mesajı: En büyük kaybımız...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenecek AK Parti Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Sahip olduğumuz kadim mirasın hala tam anlamıyla farkında olamadığımızı düşünüyorum. Binalar yükseldikçe yollar büyüdü. Fakat gönüller çoraklaştı, karardı, çölleşti" dedi. Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı'na seslenerek, "

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"81 vilayetimizden gelen siz Sayın arkadaşlarım ile bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Bu toplantıları çok ama çok faydalı görüyorum. Buradaki istişarelerin, soru, cevapların dalga dalga il, ilçe, beldelere yayılacağını umuyorum. 'Sıfır Atık' projesini bir vakıfa dönüştürerek ülke genelinde böyle güçlü bir sivil toplum kuruluşuna da sahip olalım diyorum. "Murat, buna dikkat et! Dikey mimari yok, yatay mimari..." diye konuştu

"Kendini AK Partili gören her arkadaşım benim olmadığım yerde kimse yoktur anlayışıyla çalışmalarını sürdürmelidir. 2023, 2053, 2071 vizyonlarını böyle gerçekleştirebiliriz. AK Partililer 7/24 çalışacak ki Türkiye, üretmeye, kalkınmaya devam etsin. Sizlere düşen ülkemizin kalkınması için çalışmak, milletimizle bağımızı güçlendirmektir. 31 Mart yerel seçimlerinden de alnımızın akı ile çıkacağımıza inanıyorum."

 

 

"Biz, bir coğrafyadan bir başkasına gitmekle kalmamış, gittiğimiz yerleri abad etmişizdir. Gidin Kafkasya'ya, Balkanlara, Orta Asya'ya ecdadımızın bıraktığı izlere rastlarsınız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmiştir."

"Murat, buna dikkat et! Dikey mimari yok, yatay mimari... Milyonlarca ağaç diktik. Biz ağaç kesen değil, ağaç diken iktidar olduk. Geldiğimizde 70-75 kişilik sınıflar vardı, ortalama şimdi 30'lara düşürdük Bay Kemal. Ya bunu ona anlatmıyorlar ya da anlatıyorlar işine gelmiyor. Yalan bunun en büyük sermayesi. Bundan büyük sermayesi yok. Yalanı en güzel kim söyler dediklerinde düşünmeden cevap verin; Bay Kemal deyin."

"Mimarinin ihtişamı ile manevi derinliğin aynı anda buluştuğu şehirlere yeterince sahip çıkamamış olmamız en büyük kaybımızdır. Sahip olduğumuz kadim mirasın hala tam anlamıyla farkında olamadığımızı düşünüyorum. Binalar yükseldikçe yollar büyüdü. Fakat gönüller çoraklaştı, karardı, çölleşti. Bu ekip genciyle, kadınıyla, yaşlısıyla daha çok çalışacak."

"TOKİ vasıtasıyla 837 bin konut inşa ederek özel sektöre de örnek olan bir şehircilik hamlesi başlattık. İmar barışı ile 13 milyon kişinin devlet ile olan ihtilafını çözmeye çalışıyoruz. Sıkıntılı yerlerin yarısı imar barışından faydalanacak gibi görünüyor. Bu süreçte birilerinin bunu fırsata çevirmesine de göz yummuyoruz."

"4 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Sıfır Atık projesi hızla yaygınlaşıyor. Doğalgaz kullanımı ile hava kirliliği oranı azaldı. AK Parti'nin icraat listesi gerçekten çok uzun. Bu icraatlarımızı milletimizin zihnine nakış nakış işlemeliyiz. Millet bahçelerini, millet kıraathanelerini yapalım. Biz millet kıraathanesi dedik, onlar kumarhane anladı Milletimize, kendimizi doğru anlatırsak tercihini bizden yana kullanacaktır."

 
Karşıyaka'ya kötü haber!
 
İspanya Başbakanı'na suikast girişimi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Murat Demir 8 Kasım 2018 Perşembe 23:20

16 yıldır Türkiyeyi , 26 yıldır İstanbul’u yönetiyorsun Recep bey, İstanbul’da ve Türkiyede dikilen gökdelenler senin zamanında dikildi. Yani sen insanların gözlerinin içine baka baka “biz bu ülkenin içine ettik “ diyeceğine “nedir bu yüksek binalar” diye şikayet ediyorsun. Valla Recep bu durum için bir kaç laf ederim ama korkuyorum beni hapse attırırsın diye sesimi kesiyorum. Ve seni Rabbime havale ediyorum. Hakkım varsa sana zehir zıkkım olsun inşallah.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İYİ Parti İzmir'de yeni yönetim belirlendi
İzmir'de 17 Ekim'de göreve atanan İYİ Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, ...
CHP’li Çumçum’dan Karaburun'a ‘Ovacık modeli’ vaadi!
Karaburun Belediyesi Başkan Aday Adayı Bülent Çumçum, aday gösterildiği ...
İYİ Parti'den İzmir iddiası için yalanlama! İki isim gündemde
İYİ Parti'de İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığı için Şengül Hablemitoğlu'nun ...
 
Ve AK Parti İzmir’de ilk resmi açıklama: Kaymak aday adaylığını ilan etti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Özcan Kaymak, Kiraz Belediye ...
CHP Aliağa aday adayı Devran: Hizmetin inancı, dili, partisi olmaz!
CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Ümit Devran; hizmet makamlarının, ...
CHP Aday Adayı Öztürk: Menderes'in üç nimeti var!
Menderes'i CHP'ye yeniden kazandırma vaadiyle belediye başkanlığı için ...
 
CHP'li Serter'den Tarış işçilerine destek  
İzmir CHP Milletvekili Bedri Serter, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ...
İzmir'in AK kadınları Atatürk sergisini gezdi       
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve yönetim ...
Topuklu Efe'nin gözü İzmir'de mi?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerel seçimlerde aday ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva