HABERLER>POLİTİKA
4 Eylül 2013 Çarşamba - 12:38

Erdoğan'dan Rusya yolunda kritik Suriye açıklamaları

Rusya ziyareti öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Suriye'ye olası bir operasyonda Türkiye bu operasyonun neresinde olacak" sorusuna yanıt verdi.

Erdoğan dan Rusya yolunda kritik Suriye açıklamaları

ANKARA - Rusya'ya giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyareti öncesinde açıklama yaptı. Erdoğan, Suriye'ye olası bir müdahalede Türkiye'nin her türlü koalisyonun içinde yer almaya hazır olduğunu söyledi.
 
Rusya ve Arjantin ziyaretleri öncesinde açıklama yapan Erdoğan, 'Bildiğiniz gibi Türkiye 2015 yılında G20 Genel Başkanlığı'nı üstlenecek ve Liderler Zirvesi bizim ev sahipliğimizde gerçekleşecek. ST. Petersbourg zirvesi büyük önem arz etmektedir. G20'nin küresel ekonomik işbirliği açısında temel platform haline geldiği hepiniz tarafından malumunuz. St. Petersbourg'taki zirvenin ana konusu büyüme ve istihdam olacak. Türkiye özellikle son yıllarda etkisini gösteren küresel ekonmomik kriz karşısında güçlü bir ekonomi olarak örnek gösterilmekte.
 
2020 olimpiyatlarına İstanbul'da ev sahipliği yapmasını çok önemsiyoruz. Ben ve arkadaşlarım bu amaçla Arjantin'e gidiyoruz. En son Mersin AKdeniz oyunlarını başarıyla gerçekleştirdik. 2020 olimpiyatlarını da en iyi şekilde ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. İstanbul emsalsiz bir olimpiyat düzenleme alt yapısına sahiptir. Eşsiz bir tarihi birikime sahip olan İstanbul medeniyetleri buluşturuyor. Tokyo ve MAdrid gerek şehirler gerek ülkeler olarak daha olimpiyatlara ev sahiğpliği yaptı. İstanbul daha önce böyle bir orginazasyona ev sahipliği yapmadı. Bu açıdan rakiplerinden farklıdır. Temmenimiz müjdeli bir haberle ülkemize dönmek" dedi.

Erdoğan açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı:
 
SURİYE MESELESİ
"Suriye'de şehit edilmiş olan o yavrularımızın zaten bütün kamera çekimlerini dünya gördü, bizler de izledik. Dikkat ederseniz bir kurşun yarası ve ya kan değil, onların sadece kimyasal bombalarla öldürüldüğünü çok açık gördük. Tabii rejim şu anda bunu kabul ediyor. Rejim 'biz yapmadık muhalifler yaptı' diye bir kaçamak yapma gayreti içinde. ABD'nin bu konuda iddialı çıkışları var, bizim de aynı şekilde.
 
Sayın Putin'in son yaptığı açıklamalar da kimyasal kullanıldığı ispatlandığı takdirde tavırlarının değişeceğini söyledi. Putin askeri müdahaleye karşıyız derken, kimyasal silah olması halinde taraftar olması çok enteresandır. Neticesi ölüm olan saldırıda ne kullanırsanız kullanın bize göre bu suçtur. Bu bir insanlık suçudur. Uçaklarla bombalara öldüreceksin suç olmayacak, kimyasalla öldüreceksin suç olacak. Bir defa öldürmek suç mu değil mi buraya bakmak lazım. Kimyasal olan daha vahşi diyebilirsiniz, olabilir. Vahşet noktasına girerseniz uçaklardan bombalayarak öldürmek çok daha vahşi olabilir. 100 bin kişinin öldürülmesine suç değildir diyeceksiniz, 1000 kişinin öldürülmesi suçtur, kimyasal ispatlanırsa BM'nin yanında oluruz diyeceksiniz. Bana çok tuhaf geliyor bu."
 
'TÜRKİYE OPERASYONUN NERESİNDE OLACAK?'
"ABD'nin kongre kararı Suriye'ye zaman kazandırıyor diye düşünüyor musunuz ve olası bir operasyonda Türkiye bu operasyonun neresinde olacak" sorusuna Erdoğan "Biz şu anda her türlü koalisyonun içersinde yer almaya hazır olduğumuzu söyledik. Sayın Obama'nın bunu kongreye götürmesi olayı kendi iç siyasi kararı olarak değerlendirilebilir. Kendine olan güveninden de kaynaklanabilir" şeklinde yanıt verdi.
 
CHP'NİN MISIR ZİYARETİ
Erdoğan CHP'nin Mısır'a gitmesi ve Mısır büyükelçisinin Mısır'a gönderilmesiyle ilgili olarak "Büyükelçimizi müzakereler için buraya çağırdık. Biz 'büyükelçiliği kapatıyoruz' diyerek bir adım atmadık. Müzakerelerimizi gerçekleştirdik, bunun ardından da kendisini tekrar gönderiyoruz, ama Mısır'daki şartlar başka türlü olursa yine değerlendiririz.

CHP'nin oraya gitmesini önemsiyorum. Darbe deneyimlerinden bir şeyler aktaracaklar ya da darbe için akıl alacaklar. Biz de böyle darbeler yaptık veya böyle dareblerin arkasında bulunduk gibi bir paylaşımı olabilir. Siyasette 'hangi parti nedir nasıldır' bunun tanınması bakımından isabetli olur" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 4 Eylül 2013 Çarşamba 14:42

ATATÜRK VE CUMHURİYETE JAKOBEN, TEK TİP İNSAN YETİŞTİRDİ DİYE SUÇLAMA YAPAN İKTİDAR I SADECE İMAM HATİPLİ, YETİŞTİRMEK İÇİN NASIL BİR ÇABA İÇERİSİNDE OLDUĞUNU, MUHALİF BÜTÜN GAZETECİ VE AYDINLARI NASIL İÇERİ ATTIĞINI, İNSANLARIN SOSYAL HAYATINI KENDİ YAŞAM BİÇİMİNİNE VE KALIBA SOKTUĞUNU ÜZÜLEREK İZLİYORUZ.

Yorumu oyla      13      6  
"Usta'nın Hikayesi" 4 Eylül 2013 Çarşamba 14:02

Sivil darbe nasıl yapılır sizden öğrendik. Mursi'ye de zamanında akıl verdiğiniz gibi sanırız.

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Güler Bergama köylerinde: Masada ‘Bütünşehir!’
Bergama köylerini tek tek gezen CHP İzmir Milletvekili Güler: Bu yasayı ...
Karaburun’a ‘Denizli’ müjdesi: Bakanlık oluru verdi!
Karaburun’da balık çiftlikleriyle başlayan tartışmaların başından beri ...
Bakan Yıldırım’ın ‘90 kilometre’ye itirazı var!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şehir içinde ...
 
Çiçek: ‘Başörtüsü’ Meclis’te çözülür!
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, partilerin iç politika malzemesi yapmaması ...
‘İnce’ mesaj: Seçim günü plajda yatmayın!
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'den, seçim döneminde plajda yatanlara mesaj!
CHP'li vekilden 'roket ve bomba' iddiası
CHP milletvekili Şeker, Gaziantep Küçük Sanayi Sitesinde, Suriyeli muhalifler ...
 
AK Parti'nin karnesi: Hangi iller can sıkıyor?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapılan ‘performans anketi’ sonuçlandı.
Hükümetten flaş karar: Bostalı Kahire'ye dönüyor
Mısır’da ordunun yönetime el koymasıyla başlayan ve ülkede katliamların ...
'Usta'nın hikayesi: 'Bir aşık oldum... Pir aşık oldum!'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Beyaz TV'de yayınlanan ''Ustanın Hikayesi' ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva