HABERLER>POLİTİKA
21 Haziran 2019 Cuma - 08:40

Erdoğan’dan ‘İzmir körfez temizliği’ çıkışı: Bu bir aşk işi, onun böyle bir derdi yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir körfez temizliği ile ilgili açıklamalar yaptı. Haliç'in temizliği üzerinden İzmir'deki yerel yönetimi eleştiren Erdoğan, "Bu biraz aşk işi.Hele hele şimdi gelen kişinin, böyle bir derdi olan bir kişi olduğunu zannetmiyorum" dedi.

Erdoğan’dan ‘İzmir körfez temizliği’ çıkışı: Bu bir aşk işi, onun böyle bir derdi yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman'ın moderatörlüğünde düzenlenen sosyal medya ve televizyon ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sunucu Işıl Açıkkar’ın "Ben bir İzmirli olarak ailemde orada yaşıyor ve sıklıkla gidiyorum. Birkaç hafta önce gittiğimde sabah İzmir'e indiğimde, inanılmaz bir çöp, lağım kokusu var. Bir süre durmuştu. Yoktu öyle bir sorun. İşleyen bir sistem vardı. Ama sonrasında hele yaz aylarında hiçbir şekilde çekilmiyor. Balkonlarda da oturulmuyor" demesi üzerine Erdoğan,"Peki İzmir'in suyu var mıydı?” dedi. Sözlerine devam eden Erdoğan şunları söyledi:

"İzmir'e şu andaki suyu da biz getirdik. Gördes Barajını kurduk ve biz İzmir'e su getirdik. Bakın bu çöpü, hele bir de mevsimsellik olduğu zaman yaz mevsiminde bu koku daha ağır basacaktır. Bu işler öyle oturarak, bol bol konuşarak olmuyor. Biz sadece şu Haliç'te yaptığımız o kolektörlerle vesaire, temizliğini yaptığımız gibi oranın bütün çamurunu bizim oradan oraya taşımamız sıradan bir olay değil. Dünyada aslında literatürde yer alacak olan bir temizlik hareketidir. Bir de tabii bu tür temizliklerde özellikle atık su konuları, ciddi kolektör döşemeleriyle yapılır. Yani siz şehrin bütün atık sularını o kolektörlerde toplayacaksınız, ondan sonra dev arıtma tesislerinize göndereceksiniz ki, o arıtma tesislerinde bunlar arıtılsın ve ondan sonra da adeta kullanılır su haline getirilip deşarj edilsin."

İzmir'in öyle bir derdi olmadığını ifade eden Erdoğan, "Biz İstanbul'da buna yönelik birçok arıtma tesisleri yaptık. Onun için İstanbul bu sıkıntıları aştı. Veysel Bey’in bu konularda çok büyük emeği var. Ondan sonra gelen İSKİ'deki arkadaşlarımızın emekleri var. Böylece bu işi başarılı bir şekilde hep sürdürdük. Ama İzmir bu işi hala sürdüremedi ve sürdüremeyecek. Çünkü bu biraz aşk işi. Hele hele şimdi gelen kişinin, böyle bir derdi olan bir kişi olduğunu zannetmiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 
'Öcalan-Demirtaş arasında liderlik mücadelesi var'
 
İzmir'de zincirleme kaza! 3 araç birbirine girdi
YORUMLAR
Toplam 23 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 21 Haziran 2019 Cuma 19:59

İzmir imiz mis gibi kokuyor arada bir rüzgar ters geçici olarak biraz olup kayboluyor sıkıntı yok yani hem AKPnin genel başkanını niye ilgilendiriyor kendisi belediye başkanı mı parti başkanı mı Cumhurbaşkanı mı hangi şapkasını takıp boş boş konuşuyor

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 21 Haziran 2019 Cuma 18:20

İbrahim; senin söylediğin yerde kokan ne? körfez mi? yoksa herhangi bir sanayi tesisi kaynaklı koku mu? 90'lı yılların ortalarında 4 yılım Çınarlı ve civarında geçti meles çayı mayıs ayında başlar kokmaya sanayi atıkları sebeptir kaldı ki sanayinin bulunduğu yerlerde koku olması maalesef doğaldır. Senin söylediğin yer 2. ve 3. sanayi bölgesidir tüm kent için aynısını söyleyebilir misin? Yukarıda söylenilen aynen şu "Birkaç hafta önce gittiğimde sabah İzmir'e indiğimde..." denmiş yani uçakla gelmiş şehrin komple koktuğunu iddia ediyor. Kentsel dönüşüm süreci için protokole aykırı bir hukuksuzluk varsa yargıya intikal ettirin varsa suçlusu çeksin cezasını. Ama konutunuzun 3 katlı olduğunu ifade etmişsiniz, bunun ne kadarı ruhsatlı ya da daha da önemlisi ne kadarının yapı kullanma izin belgesi mevcut? Yapı kullanma izin belgeniz yoksa hak talep edemezsiniz(2008 yılı için ). Eğer 3 katın 1 katı için varsa yapı kullanma izin belgesi ona göre değerlendirilir, hiç yoksa arsa değeri üzerinden değerlendirilir. Sizin mevcut değeriniz ile konu olan yer arasındaki değere göre arsa payı belirlenir buna göre dağılım yapılır birebir olmaz. Daha önceden dediğim gibi hukuksuzluk varsa peşini bırakmayın her kim olursa cezasını çeksin.

Yorumu oyla      7      5  
Alen35 21 Haziran 2019 Cuma 15:00

Ben anlamıyorum arkadaş. Bir cumhurbaşkanı ülkenin tüm sorunlarını bir kenara bırakıp neden belediyeler ile ilgilenir ve bir de üstüne yalan konuşur? izmire suyu biz getirdik diyorlar. gördes barajı diyor . anlamıyorum gördes barajı su tutmuyorki. izmir halen daha tahtalının ekmegini yiyor. İzmir kokuyor diyor! geçen yaz koktu yalan yok! ama bunun arıtma tesislerindekia rızadan kaynaklı oldugunu ögrendik. körfezi temizlemek öyle kolay iş değil. bu konu da soyer de uçuyor tayyip bey de uçuyor. zamanın da ortalama 2 milyon insanın ve fabrikaların atıgı körfeze akmış.bunu öyle 20-30 senede temizleyemezsiniz. aşağı yukarı 200 sene gerekli. yani tekrar mavi körfezi görmek istiyorsanız. yüzülebilir düzeye gelmesi ise ayrı birşey. körfez deki bazı toksik maddeler temizlenirse 2-3 sene olmasa da 10-15 yılda üzülebilir kıvama gelir. ancak yukarı da belirttigim tam anlamı ile temizlenme ve mavi körfez rüyası 200-300 seneyi bulabilir.

Yorumu oyla      10      7  
deli bekir 21 Haziran 2019 Cuma 15:00

izmir için ,"onu yapmadı bunu yapmadı" diyenlere soyer iniz vaad bile vermeden seçtiniz. aşk mış? eskiden ceketi koysan seçilirdi şimdi cekete gerek yok rozet ko seçilsin. balçova belediye buna örnek. başkanın karısını başkan yaptınız daha ne olsun. var mı başka örnek.

Yorumu oyla      5      13  
ibrahim 21 Haziran 2019 Cuma 14:29

ben burada hiçbir yorumcunun yazdığına art niyetle yaklaşmıyorum. Doğma büyüme İzmir'liyim. Bana yalancı diyenler önce aynaya bir baksın. Kendilerini şehrin sahibi görenler büyük hata içindedir. Ben ömrümde AKP ye oy vermedim. Versem verdim derdim. Hoş bir defa CHP ye oy verdim, hala içimde sıkıntısı durur. Uzundere Toki konutlarında oturuyorum ve işyerim metro stadyum durağının orda. Metro ve 17 nolu hattı kullanıyorum. Metro gayet iyi ama 17 canı isterse geliyor. Daha doğrusu şoförün canı isterse geliyor. Olurmu öyle şey demeyin. Çok merak eden varsa yalanımı ortaya çıkarmak için elinde kağıt kalem, son durağa gider kayıt eder. Şehrin en eski ve çoğu zaman yolda kalan araçları hep bizde. Gören de bedava yolculuk ediyoruz falan sanır. Bu dediklerim ara sıra olan şeyler değil, elbette ara sıra arıza olur, trafik olur, kaza olur. Bizim ki iddia ediyorum sistematik. Koku yok diyenleri akşam 6 gibi stadyum metronun oraya bekliyorum. Bakın başkasının söylediğini değil, kendi burnumu, kalkan midemi referans gösteriyorum. İşyerimde (ofis) aylık 1 m3 su kullanıyorum, su bedeli 7,38 TL, toplam ödemem ise 82 TL. 2,5 yıldır her ay böyle. Yani su bedelinin +10 katı fatura geliyor. İzsu aboneliği için 635 TL güvence bedelini saymıyorum bile. Beni hamam veya oto yıkamacı falan sandılar herhalde. 2008 yılında kentsel dönüşüm adı altında 3 katlı evimizi kamulaştırıp yerine 3 daire ve 130 bin TL (biz ödeyeceğiz) borçla protokol imzaladık. 2010 yılında eski evimiz yıkıldı ama karşılığında 1 daire ve 5 bin TL borç çıkardılar. geri kalan 2 daireyi bize değil, chp li meclis üyesine verdiler. Dosya no 892. Merak eden açar bakar. Yalanı kim söylüyormuş görür. Belediyede çalışan bir avukat dostumuz var. Bu durumu ona anlattık, evraklara baktı ve ben böyle bir dolandırıcılık görmedim dedi. (Muhtemelen bu son diyeceğimi ispatlayamam çünkü çalıştığı yerden ötürü avukat bunu inkar edecektir) Bu ev meselesinden sonra abim kanserden rahmetli oldu. Ben ve abimin kalan ailesi kiraya çıktık ve hem kendi ailem için hem yeğenlerim için ayrı ayrı her ay kira ödüyorum. Tam 9 yıldır. İzmir'deki ev kiralarını bilen bilir. Oturup zararı siz hesap edin. Yani özetle burda duygu sömürüsü gibi olmasın ama CHP dediğiniz parti -en azından bugünkü durumu- öyle sandığınız gibi bir oluşum değil, hatta AKP den hiçbir farkı yok desem yeridir. Günlük hayattaki belediye hizmetleri yüzünden yaşadığımız sıkıntılar saymakla bitmez. Bazıları normal veya günün kısıtlı imkanlarına bakılarak mazur görülebilir. Benim derdim onlarla değil. Benim derdim, aynı şehirde yaşayıp, aynı belediyeden farklı hizmetler almak. Bir belediye kıyılara öncelik verip, iç kısımları bilerek göz ardı ediyorsa ama tahsil edeceği şeylerde hiçte öyle ayrım yapmıyorsa iyi niyetli değildir. Hele Tunç Soyer hiç değildir. 2 ayda yaptıkları ortada ve iddia ediyorum bunlar bu şehrin iyi günleri

Yorumu oyla      4      12  
izmirli 21 Haziran 2019 Cuma 14:09

Gerçekten körfez çok kokuyor, acil olarak önlem alınmalı.

Yorumu oyla      6      11  
Sarı Çizmeli Memed'A. 21 Haziran 2019 Cuma 12:57

21 Ekim 2017 tarihli gazete manşetleri: "İstanbul’a ihanet ettik, bundan ben de sorumluyum." (İmza: rte) ... Al sana aşk reYizzz !!!

Yorumu oyla      16      6  
Oğuz Kaan 21 Haziran 2019 Cuma 12:34

Her sabah saat 07 civarı Bostanlı sahilinde yürüyorum, yüzleri gülen hemşehrilerimle selamlaşıyorum. Martılar, güvercinler, serçeler ve kargalar neşe içinde kanat çırpıyorlar. Köpekler, kediler kendilerine zarar verilmeyeceğinin rahatlığıyla koşuştuyorlar. Balıkçılar teknelerini körfezin içlerine doğru sürerken temiz havayı içime çekiyor bu şehirde yaşadığım için Tanrıma şükrediyorum. İyi ki İzmirliyim.

Yorumu oyla      21      6  
ibrahim isimli akp li 21 Haziran 2019 Cuma 12:22

yahu senin yalan yanlış yorumlarından bıktık usandık.Söylediğin bir tane doğru yok izmir hakkında.

Yorumu oyla      15      7  
Gürkan 21 Haziran 2019 Cuma 11:19

Körfez temizliği için de büyük kanalı, arıtmaları yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. Körfeze açılacak kanal projesinin de mimarı Kocaoğlu'dur. En son yıllar sonra verilen ÇED raporu sonrasında İZSU proje ihalesine hemen çıkmıştır.

Yorumu oyla      23      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Öcalan-Demirtaş arasında liderlik mücadelesi var'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya ve televizyon ortak yayınında soruları ...
YSK 44 bin seçmene 'oy kullanamaz' şerhi koydu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yenileme seçiminde kullanılacak seçmen ...
Erdoğan: İzmir'in durumuna üzülüyorum
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Bahçelievler'de düzenlenen ...
 
'Sicili Sayıştay raporlarıyla tespitli şekilde bozuk'
İsim vermeden ''Millet İttifakı'' İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştiren ...
CHP’li Purçu: İmamoğlu Romanların da umudu
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimine dört gün kala bir açıklama ...
Erdoğan’dan seçim anketleriyle ilgili açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran İstanbul seçimine yönelik anketlerle ...
 
Otel yöneticisine istifa çağrısı!
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile gazeteci İsmail Küçükkaya'nın ...
Bahçeli: Otel buluşması iyi niyetle izah edilemez
MHP Genel Başkanı Bahçeli "16 Haziran öncesinde, CHP adayı ile sözde gazetecinin ...
İmamoğlu için ‘İYİ’ mesai: İzmir’den giden heyet Lider’le buluştu!
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ve teşkilat mensupları Beşiktaş’ta ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva