HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2017 Pazar - 17:38

Erdoğan’dan İzmir’de Kılıçdaroğlu’na salvo: Kaset genel başkanı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sadece kaset genel başkandır. 7 kez seçim kaybetti şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor. Örtülü darbe diyor ya… Kardeşlerim bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş. Bunlar siyasetin içinde yol ala ala, kazıya kazıya, milletin gönlünü ala ala gelmediler" dedi.

Erdoğan’dan İzmir’de Kılıçdaroğlu’na salvo: Kaset genel başkanı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da gerçekleşecek anayasa değişikliğinin tarihi referandumu öncesinde İzmir’de önemli mesajlar verdi.

Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı.

Halk oylaması sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan konuşması sırasında platforma kurulan dev ekranlardan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürü olduğu dönemde merhum gazeteci Savaş Ay tarafından yapılan bir hastane haberinin görüntülerini de izletti.



16 NİSAN BİR DÖNÜM NOKTASI OLACAK!
Erdoğan, “İzmir 16 Nisan’da sandıkları evet diye patlatmaya var mı? Kendisini çantada keklik görüp iradesini hiçe sayanlara sağlamından bir ders vermeye hazır mı?  İzmir 16 Nisan’da Türkiye’nin geleceği için ben de varım demeye hazır mı? İzmir bugün bir başka. Özlemişiz İzmir’imizi… Bugün bir başka kararlılık görüyorum. 16 Nisan Türkiye ile birlikte İzmir için de tarihi bir dönüm noktası olacak” dedi. 

İZMİR SANDIKLARI PATLATMAYA HAZIR MI?
İzmir’in kavakları türküsüne atıf yapan Erdoğan, “İzmir 16 Nisan’da evet diyerek sandıkları yıkmaya hazır mı?  Düşmanı denize döktüğümüzden beri hamdolsun bir daha bu topraklar düşman postalıyla kirletilmedi. 15 Temmuz’da böyle bir girişim oldu. Milletimiz onu da ertesi gün akşam olmadan bertaraf etti. Biz bu toprakları cetvelle çizerek değil kanlarımızla yoğurarak vatan yaptık” açıklamasını yaptı.

BU NE TERBİYESİZLİKTİR?
Erdoğan, “CHP’nin Konya milletvekili çıkmış 16 Nisan’da evet verenleri İzmir’den denize dökeceklerini söylüyor. Bak işte burada evetçiler. Hadi gel. Hadi kimi denize döküyorsun görelim. Eski genel başkanı da ondan aşağıda kalmamak için hayır çıkarsa düşmanı denize dökmüş kadar sevineceklerini söylüyor. Al birini bur ötekine. Bu ne terbiyesizliktir? Hani demokrasi? Hani özgürlük? Benim oyumun kaderini sen mi belirleyeceksin? Biz evet diyoruz. Ama biz hayır diyeni de anlayışlar karşılıyoruz. Biz buyuz. Demokrasideki farkımız. Ama bunlar hayatları boyunca demokrat olamadılar” açıklamasını yaptı.

KASET GENEL BAŞKANIDIR!
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, “Şimdiki genel başkanları… Bu sadece kaset genel başkandır. 7 kez seçim kaybetti şimdi 8’incisini kaybetmeye hazırlanıyor. Örtülü darbe diyor ya… Kardeşlerim bunların oturdukları koltuklar zaten sipariş. Bunlar siyasetin içinde yol ala ala, kazıya kazıya, milletin gönlünü ala ala gelmediler. Sipariş… Bir CD, bir kaset… Onunlar geldiler. FETÖ’yle müşterek çalışma ve oradan gelen bir talimatla hareket ediyorlar.  Bunların milli iradeye özellikle İzmir’e zerre kadar saygıları yok. Çünkü İzmir işgal edilirken cayır cayır yanıyordu. İzmir adeta küllerinden yenden doğan bir şehir. Böyle bir olayı halk oylamasıyla nasıl mukayese edersin?” dedi.

KALBİ MÜHÜRLÜ!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun radyo yayınında yaptığı açıklama üzerinden konuşan Erdoğan, “Ne diyor Sayın Kılıçdaroğlu? İzmir’in milletvekili Kılıçdaroğlu’nu dinleyelim. Yahu Kılıçdaroğlu bunu anlatıyoruz. Cumhurbaşkanı başbakan olmasın. Artık sadece cumhurbaşkanı olacak. Anladın mı Kılıçdaroğlu? Kulağı var duymuyor. Gözü var görmüyor. Dili var hakikati konuşmuyor. Çünkü kalbi mühürlü” dedi. 

EVET VEREN DE HAYIR VEREN DE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR
“16 Nisan’da evet çıkmazsa aynı sıkıntıları yaşamaya devam edeceğiz” diye konuşmasına devam eden Erdoğan, “Ahmet Necdet Sezer anayasa kitapçığını rahmetli Ecevit’in yüzüne fırlattı mı? Ertesi gün ekonomi allak bullak oldu mu? İşte bunlar olmasın diye bu değişikliği istiyoruz. Türkiye demokratik bir ülke ama 16 Nisan’dan sonra demokrasisi daha güçlü olacak. İnsanları ikna etmek için uğraşırsın ama çıkan sonuç milletin verdiği karara saygı duymak zorundasın. Evet veren de hayır diyen de bizim için önemlidir. İzmir tarihini bilmeyenlere, ecdadını tanımayanlara 16 Nisan’da dersini verecek mi? İzmir kurtuluş mücadelesinden haberi olmayanlara haddini bildirecek mi? Türkiye’nin mevcut yönetimi sistemi çok iyiyse ülke olarak bunca krizi ve kaosu niye yaşadık? Nasıl yaşadık?” açıklamasını yaptı. 

ATATÜRK CHP BAŞINDAYKEN CUMHURBAŞKANI DEĞİL MİYDİ?
Erdoğan, “Tutturmuş, tek adam, taraflı, tarafsızlık… Bak Kılıçdaroğlu sen başında olduğun partinin bile geçmişinden bihabersin, onu bile bilmiyorsun. Gazi Mustafa Kemal CHP’nin başındayken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı değil miydi? İnönü CHP başındayken aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı değil miydi? Daha bunu bilemeyecek kadar dersini çalışmamışsın. Tarih bilgisinden bu kadar yoksunsun. Partilerinin il başkanları illerin valisiydi. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

BU DEĞİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ
Erdoğan, “Çıkmış 50 tane yardımcı atar diyor. Sonra 150-200’e çıktı en son bin 500. Ayıptır ya… Sen SGK Genel Müdürlüğü yaptın. Gençler onun SGK genel müdürlüğünü bilmez. Türkiye’nin göz göre göre sürekli arıza veren bu sistemle ilerlemesini istemek vatanseverlik olamaz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak istiyorsak bu değişimi gerçekleştirmek zorundayız. İzmir cumhuriyeti seviyor mu? İzmir 16 Nisan’da evet diyecek mi? İzmir 16 Nisan’da evet diyenleri buradan denize dökmekten bahsedenlere gereken dersi verecek mi? İzmir 16 Nisan’da büyük Türküye için evet mi? Güçlü Türkiye için, müreffeh Türkiye için evet mi? İzmir 16 Nisan’da istikrarlı bir Türkiye için evet mi? Hep beraber evet evet evet…” diye konuştu.

İZMİR’İ HİÇBİR ZAMAN KENARDA BIRAKMADIK
“Artık bir haftamız kaldı” diyen Erdoğan, “Bu haftayı başarılı geçirelim. Kapı kapı dolaşalım. Gidilmedik ev bırakmamaya var mıyız?  Bizim İzmir sevgimiz öyle lafta değil. Ben İzmir’i büyükşehir belediye başkanlığımdan beri tanırım bilirim. Üretkenliği çalışkanlığıyla İzmir’i bilirim. İzmir’i Binali yıldırım Bey’e emanet ettik. Baktık ki İzmir sıkıntılı, yatırıma projeye ihtiyacı var. Kendisini İzmir’e milletvekili Türkiye’ye de başbakan yaptık. Hiç şüpheniz olmasın cumhurbaşkanı sistemine geçtiğimizde de bu çalışmaları aynı kararlılıkla yürüteceğiz. Bunu daha da ileriye taşımakta kararlıyız. İzmir ülkemizin nadide vilayetlerden bir tanesidir. İzmir’e geçtiğimiz 14 yılda yapılan yatırımları biliyor musunuz? 42 katrilyonluk yatırım yaptık. İzmir’i hiçbir zaman kenarda bırakmadık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bayraklı şehir hastanesi geliyor. İnşallah bu hastaneyle dünyaya bir farklı bakacak” dedi.

BUNLAR NEYE HAYIR DEMEDİ Kİ?
Projelerden örnek veren Erdoğan, “Bunlar neye hayır demedi ki? 15 Temmuz Şehitler Köprüsüne Fatih Sultan Mehmet köprüsüne hayır dediler. Yavuz Sultan Selim köprüsüne hayır dedi. Bunlar aynı şekilde Osmangazi Köprüsü’ne Marmaray’a hayır dediler. 200 milyon insan geçti. Avrasya Tüneli’ni yaptık. Ona da hayır dediler. Yetişemedikleri üzüme bunlar koruk diyor. Bunların bu ülkede dikili ağacı yok. Yaptıkları hizmet yok. Yerel yönetimlerine bakın yok. Niye? Dertli değiller. Biz dertliyiz. Bizim bu millete aşkımız var. Biz bu millete sevdalıyız. Biz Ferhat’ız siz Şirin ve biz Şirin’e ulaşacağız. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Allah’ın izniyle gideceğiz. Durmak yok yola devam” diye konuştu.

İZMİR’E SUYU BİZ GETİRDİK
Erdoğan, “Bizden öncekiler bu İzmir’e ne yaptılar? İzmir’e suyu biz getirdik. Aslında büyükşehir belediyesinin görevidir. Ben İstanbul belediye başkanıyken suyu biz getirdik, o gün bugündür İstanbul’un su sıkıntısı yok” dedi.

ADAM YALAN MAKİNESİ YA!
Erdoğan, “Çıkmış biri denize dökeceğiz diyor. İşte evet burada. Gücün yetiyorsa gel dök. Alnını karışlarlar alnını. Neyi döküyorsun? Haddini bileceksin. Dün İstanbul’daydım. Evet sesleri her geçen gün artıyor. Siz de çok koşacaksınız. İzmir bunların hesabını alt üst edeceksiniz. Ben size güveniyorum. Tutturmuşlar 18 yaş meselesi. 25-30 yaş arası 5 kişi var. Şimdi kaç kişi olacağını garantisi var mı? Açalım önlerini. Sadece erkekler de değil kızlarımız da girecek parlamentoya. Emekli olacak diyor. Emekli olması için yıllarca prim ödemesi lazım. Bunları niye söylemiyorsun? Adam yalan makinesi ya yalan makinesi… Fatih 21 yaşında bir çağı açıp bir çağı kapattı. İstesen de istemesen de gençlerimiz o parlamento içinde yer alacak” diye konuştu.

90 YIL ÖNCE DENİZE DÖKTÜKLERİMİZİN AĞA BABALARI HAYIR DİYOR!
Erdoğan son dönemde Avrupa’yla yaşanan krize de değindi, “Avrupa’da olanları görüyoruz. Niye kudurdular? Bu sistemin Türkiye’ye ne kazandıracağını görüyorlar. Türkiye büyüyor. Avrupa Birliği’nin büyüme oranı 1 buçuk, Türkiye’nin 1.9… Bu onları çıldırtıyor. Kredi derecelendirme kuruluşları sipariş üzerine açıklama yapıyor. Bunlar siyasi, dürüst değil. Ne yaparsanız yapın biz yolumuzda dimdik yürüyoruz. 90 yıl önce buradan deniz döktüklerimiz var ya işte onların hamileri, ağababaları hayır diyor. Avrupa’yı kast ediyorum. Evet diyenlerin üzerine Hollanda’da atlarını, itlerini sürüyorlar” açıklamasını yaptı. 

YALANCININ MUMU 16 NİSAN’A KADAR YANAR!
Erdoğan ayrıca şunları söyledi: Bu ülkeyi bu çapulculara bırakmayacağız. Ey Kılıçdaroğlu bayrak diyorsun. Senin bayrak anlayışını ben Hakkari’de gördüm. Bir tane Türk bayrağı sallayamadın. Bugün Gündoğdu’dayız. Gündoğdu ruhuna sahip çıkalım. Kim hayır diyor. Kandil, İmralı, FETÖ… Bunlar hayır dediğine göre düşünmek gerekmez mi? Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Peygamberimiz ne buyuruyor? Kişi sevdikleriyle beraberdir. Bugüne kadar çok kaybettik ama artık kaybetmeyeceğiz. Yalancının mumu 16 Nisan’a kadar yanar.  1 hafta kaldı. Sandıklara sahip çıkacağız.

 
Polis haftası Foça'da coşkuyla kutlandı
 
Altay Denizli'de dağıldı: 4-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli: Bre ayarsızlar, bre hayırsızlar...
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Bre ayarsızlar, bre hayırsızlar MHP milletiyle ...
Başbakan’dan Gündoğdu mesajları: ‘Evet’ diyenler ne kadar onurluysa…
İzmir’deki büyük mitingde Gündoğdu Meydanını dolduran partililere seslenen ...
Yurt dışında kaç seçmen oy kullandı?
Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında yurt dışı ile gümrük ...
 
Kocaoğlu memleketinde konuştu: 16 Nisan’da açık ara…
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasıyla ...
CHP'li Yüksel: Ülkemizin asıl sorunu ayrıştırma
CHP İzmir eski İl Başkanı ve 24. Dönem İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ...
Kılıçdaroğlu: Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır
Sinop Boyabat'ta konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Nereye gittiği belli ...
 
Kılıçdaroğlu: ABD tarzı başkanlık düşünülebilir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin bir kişi veya parti ...
Çavuşoğlu: Rusya ve ABD arasında...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD arasında tercih yapma durumunda ...
'Habur' tartışması: Karataş'tan sert sözler, CHP'den jet yanıt
MHP İl Başkanı Necat Karataş, ana muhalefet partisini sert sözlerle eleştirdi ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva