HABERLER>GÜNCEL
26 Ekim 2020 Pazartesi - 15:03

Erdoğan'dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Beştepe'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sakın Fransız markalarını satın almayın" dedi.

Erdoğan dan Fransız mallarına boykot çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Buradan Filistin'den Arakan'a dünyanın dört bir ucundaki kardeşlerime selam ve muhabbetlerimi gönderiyorum. Siz Peygamber efendimiz aşıklarını milletin evinde misafir etmekten bahtiyarlık duyuyorum. Hayırlara vesile olmasını, bereketli geçmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Sizlerin şahsında, milletimizin ve İslam aleminin Mevlid'i şimdiden tebrik ediyorum.

"MİLLETİMDEN HASSASİYET BEKLİYORUM"
Bu sene Mevlid-i Nebi'yi gerek koronavirüs salgını gerekse bölgemizde yaşanan sıkıntılar nedeniyle buruk yaşıyoruz. 1 milyon 200 bin insanın hayatına mal olan salgın, dalgalar halinde yayılmaya devam ediyor. Güçlü sağlık altyapımız ve sağlık çalışanlarımızın fedakarlığı sayesinde diğer ülkelere göre daha hafif geçiriyoruz. Hastalıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Rehavete kapılmıyor, tedbiri asla elden bırakmıyoruz. Ülkemizi, milletimizi sıkıntıya sokmadan dengeli, hesaplanmış adımlarla süreci yönetiyoruz. Gereken müdahaleleri yapmaktan çekinmiyoruz. Alanında uzman arkadaşlarımızla durumu izliyor gerekli talimatları veriyoruz. Tüm dünyada hasta sayılarının ürkütücü boyutlara ulaştığı bu günlerde milletimden tedbirlere daha fazla hassasiyet göstermelerini rica ediyorum. Hepimize burada görev düşüyor. Bir süre daha sabredecek, kurallara uyacak ondan sonra hep birlikte feraha erişeceğiz.

Hüznümüzü artıran tek şey koronavirüs salgınında yaşamlarını yitirenler değil, Müslümanların içinde bulunduğu ahvaldir. İslam alemi sancılı imtihan ve zorluluklarla dolu günler yaşıyor. Dinimizce ve Peygamberimizce yasaklanmış fiillerin her an işlendiği dönemdeyiz. Suriye'de 1 milyon kardeşimiz hayatını kaybetti, 12 milyon kişi de evlerini terk etmek zorunda kaldı. Yemen'de kirli savaşın bedelini yüzbinlerce masum çocuk ödedi. Libya'nın zengin yeraltı kaynakları darbeciler ve batılı emperyalistler tarafından talan edildi. İslam beldelerinden anaların feryatları, çocukların çığlıkları, camilerin dumanları yükseliyor.

FRANSIZ MALLARINA BOYKOT ÇAĞRISI
Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin'de zulüm, Irak ve Afgansitan2da terör can almaya devam ediyor. Fransa'da yaşananlar, Almanya'da yaşananlar bunlar dünyanın gözü önünde oluyor. Batı, özellikle Hristiyan dünyasına sesleniyorum, Musevilere sesleniyorum; İnsanız, insan olarak Hıristiyan olmak suç değildir ona da sahip çıkıyoruz, Musevi'ye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum. Nasıl Fransa'da Türk markalı mal satın alınmayın diyorsa, buradan milletime sesleniyorum, sakın Fransız mallarını satın almayın.

Gün geçmiyor ki Müslümanlara ait ibadethaneye saldırı haberini almayın. Buradan Şansölye Merkel'e de sesleniyorum; hani sizde din özgürlüğü vardı, devletinizin güvencesi vardı? Bir sabah namazında yüzü aşkın polis camiye saldırıyor. Bunların tam tersini Türkiye'den duydunuz mu, hayır. Bizde gerçek din özgürlüğü var, bunlarda yok.

"SİZ FAŞİSTSİNİZ"
Gün geçmiyor ki Müslümanların inanç hürriyetini kısıtlayan uygulamayla karşılaşmayalım. Kuran'ı Kerim'i hedef alan alçaklıkla muhatap olmuyoruz. Fransa'nın akli noktada kontrole muhtaç liderinin teşvikiyle bu saldırılar yapılmaya başlandı. Demokrasiyi kimseye bırakmayan batılı devlette, Müslümanlara yönelik saldırılar sıradan hale gelmiştir. Irkçı terörizm... Buradan sesleniyorum, siz faşistsiniz, siz Nazi'nin zincir halkalarısınız. 2. Dünya Savaşı öncesi Avrupa'daki Musevilere yönelik linç kampanyasının benzerine Müslümanlar maruz kalıyor.

80 yıl önce Musevilere karşı işlenen insanlık suçları, Bosna'da yapılanlar hala hafızalardadır. Devlet başkanı düzeyindeki hadsizlikleri, camilere yapılan baskınları sıradan vakalar olarak görmüyoruz. Bunlar oldukça tehlikeli, Avrupa için vahim sonuçlar doğurabilecek adımlardır. Batılı siyasetçiler başarısızlıklarını Müslümanları hedef haline getirerek örtmeye çalışıyor. Bu nefret ikliminin, günlük siyasetin olağan gerilimiyle hiçbir bağı olmadığı açıktır. Sinsi planın çarkları işlemektedir.

6 milyon insanı Avrupa'da yaşayan bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak, muhataplarımıza şu ikazı yapmakta fayda görüyorum; Çapsızlığınızı perdelemek amacıyla girdiğiniz bu yolun sonu felakettir. 2. Dünya Savaşı'nda yaşananlardan herkes ders çıkarmalıdır. 2011 yılında Norveç'te bir canini katlettiği 77 masum izlediğiniz bu politikaların ne tür acı sonuçlar doğuracağını göstermiştir.

"NEFRET KAMPANYASINA DUR DENİLMELİ"
Irkçı terör tehdidiyle mücadelede AB kurumlarına çok ciddi sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Avrupa Konseyi, İslam düşmanlığını görmezden gelemez, Avrupa Parlamentosu üç maymunu oynayamaz. Avrupa'nın basiret, ahlak sahibi liderleri korku duvarlarını yıkmalıdır. Aşırı sağcı fikirlerin Avrupa'nın ana akım siyasetini esir almasına izin verilmemelidir. Macron'un başını çektiği nefret kampanyasına dur denilmelidir. Irkçılık ve İslam düşmanlığı görevi, konumu, makamı ne olursa olsun insanın akli ve vicdani melekelerini yok eden bir psikozdur. Redderek, yokmuş gibi davranarak bu sorunun üstesinden gelinemez.

Suriye'den Libya'ya, Afrika'dan Avrupa'ya kadar barışı savunan tavrımızın gerisinde bu hakikat vardır. Biz mazlumun yanında durmak zorundayız. Hakkın hatrını, edep, ahlak yoksunu, insanlık fukaralarının hoyratça çiğnemesine izin veremeyiz. Haksızlık ve hukuksuzluk karşısında sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Son nefesimize kadar bu kutlu mücadeleyi yürüteceğiz.

"EVİMİZİN İÇİN İHMAL ETMEYECEĞİZ"
Bunları yaparken de evimizin içini ihmal etmeyeceğiz. Toplumumuzda iyiliğin, güzelliğin yaygınlaşması için çaba harcıyoruz. Gençlerimizi, çcouklarımızı en güzel şekilde yetiştirmenin mücadelesini veriyoruz. Dinimizi hakkıyla öğretememenin sıkıntısını çok çektik. Camilerin emlak niyetine satıldığı, ibadethanelerin ahıra çevrildiği günler oldu. Kuran'ın ahırlarda, vagonlarda gizli saklı şekilde öğretildiği günlerden geçtik. Kuran kursları, imam hatip okullarımızın kapısına kilit vuruldu. Bu ülkede Allah ve alhak demenin yasak olduğu utanç verici günler yaşadık.

 
Göztepe şut fakiri!
 
CHP İzmir'den STK'lara ve iş dünyasına mektup var!
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Giritli... 26 Ekim 2020 Pazartesi 21:25

Eyy Cumhurbaşkanım, senin vatandaşın açız ekmek alamıyoruz diye bağırınca siz de alın size keyif çayı diyorsunuz, yani ekmek almakta zorlanan insanlar Fransız malını nerde bulacak...

Yorumu oyla      3      3  
TC misafir 26 Ekim 2020 Pazartesi 20:52

Arapları boykot et arapları!

Yorumu oyla      2      3  
Suzan 26 Ekim 2020 Pazartesi 18:38

Yerli ve milli olan boykot yapar

Yorumu oyla      2      3  
sezarın hakkı sezara 26 Ekim 2020 Pazartesi 17:03

Yakabileceğimiz fransız ürünlerini sayalım arkadaşlar.

Yorumu oyla      4      3  
izmirli 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:29

biz neden arap mallarını bokot etmiyoruz onlar bizim mallarımızı boykot ediyormuş

Yorumu oyla      5      3  
Cumhur 26 Ekim 2020 Pazartesi 16:19

Yarından tezi yok boykot başlamıştır. Topyekûn halkımızla birlikte bu boykota yoğun katılım sağlayarak fransa cumhurbaşkanına haddini bildirmeliyiz

Yorumu oyla      4      7  
SOKAK 26 Ekim 2020 Pazartesi 15:57

Zaten biz sokaktakilerin Fransız malını alacak gücümü kaldı. Yerli malını bile zor alıyoruz.

Yorumu oyla      10      6  
Komedi 26 Ekim 2020 Pazartesi 15:20

Grip aşıları nereden geliyordu?

Yorumu oyla      8      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Acil çağrılar 112'de birleşiyor, tarih belli oldu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, acil çağrı hatlarının tek merkezde toplanacağını ...
Otların arasında uyurken üzerine moloz döktüler
Bursa'da otların arasında uyurken üzerine moloz dökülen genç yaralandı. ...
Varank: Türkiye, 2020'yi asgari hasarla atlatacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Denizli'de iş insanlarıyla ...
 
Siirt'te DEAŞ operasyonu: 6 gözaltı
Siirt'te, terör örgütü DEAŞ'a yönelik düzenlenen operasyonda aralarında ...
Salgında 'aç-kapa' dönemi! Bu hafta yeni kararlar geliyor
Tüm dünyada artışa geçen koronavirüs vaka sayılarının ardından Türkiye'de ...
Fatih YAPAR yazdı... Eğitim şart!
Fatih YAPAR yazdı... Eğitim şart!
 
Bakan Gül: 'Noterlik Sınavı' getirilmesi önerilerimiz arasında
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, "Önümüzdeki dönemde Noterlik Kanunu'nu bir ...
Danıştay gar ihalesini iptal etti
Danıştay, Haydarpaşa ve Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde ...
Yolcu otobüsünden 1 kilo uyuşturucu çıktı
Malatya'da, şehirlerarası otobüs terminalinde yapılan çalışmada, batıya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva