HABERLER>POLİTİKA
10 Temmuz 2019 Çarşamba - 08:12

Erdoğan'dan Babacan'a: Parçalamaya hakkınız yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kurma hazırlığı içinde olduğu belirtilen Ali Babacan'la yaptığı görüşmeyle ilgili ilk kez konuştu. Babacan'ın kendisine partiye karşı aidiyet duygularını kaybettiği gerekçesiyle istifa edeceğini söylediğini aktardı.

Erdoğan dan Babacan a: Parçalamaya hakkınız yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek ziyareti dönüşü uçaktamedya mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

"SANA PARTİDE DANIŞMANLIK TEKLİF ETTİM, KABUL ETMEDİN"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ali Babacan'a "Parti mi kuracaksınız" sorusunu yönelttiğini, Babacan'ın da "Şu anda düşünmüyoruz ama bir platform olarak çalışıyoruz" yanıtını verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dedim ki 'Bak Ali Bey, eğer senin bu kabineye katkı verme noktasında yaptığınız çalışmalar varsa, vereceğiz bilgiler varsa biz bunlardan istifade ederiz. Malum ben sana partide danışmanlık teklif ettim, kabul etmedin." daha ileri gidiyorum; Özbekistan Başkanı benden orada devletin yapılanmasında eleman istedi. Ali Bey'i teklif ettim. Kendisine de söyledim. Maalesef oraya da evet demedi" dedi.

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİNALİ BEY'İ KENARDA BIRAKMAYIZ

"ÜMMETİ PARÇALAMAYA HAKKINIZ YOK"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ali Babacan'a "Parti kurmada fazla geç kalmayın" dediğini de aktardı.

Erdoğan, "Ben Ali Bey'in kendisine de söyledim; "Yolunuz yolunuzdur eyvallah ama şunu unutmayın ki bu ümmeti parçalamaya hakkınız yok. Siz bunu yapıyorsunuz. Bunun parçalanmasıyla da bir yere gidemeyeceksiniz" dedim. Şunu da söyledim, "Fazla da geç kalmayın" dedim. Bizim dava arkadaşlığımızda bir şey var. Dava terk edilmez. Burada sonuna kadar hizmet söz konusudur" dedi.

"NEREDEN NEREYE NASIL GELDİKLERİ MALUM"
Cumhurbaşkanı, Ali Babacan ile bakanlık yaptığı dönemde faiz başta olmak üzere bir çok konuda anlaşamadıklarını da hatırlattı. Erdoğan isim vermeden eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sitemde bulundu.

Erdoğan, "Başbakanlık koltuğuna gelip oturan arkadaşlarımızın nereden nereye nasıl geldikleri malum. Cumhurbaşkanlığı makamına gelip oturanların nereden nereye nasıl geldikleri malum. Bütün bunlarla beraber, yola çıkarken her şey iyi, güzel ama Cumhurbaşkanlığı makamından ayrıldıktan sonra mensubu olduğu partisine üye dahi olmamıştır." dedi.

"BUNLARA KIRGINLIK OLMAYACAK DA KİME OLACAK"
Cumhurbaşkanı, "Babacan, Davutoğlu ve Gül'e kırgınlığınız var mı?" sorusuna, "Bunlara kırgınlık olmayacak da kime olacak" yanıtını verdi. Erdoğan, bu isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yerel seçimlerde de destek vermediklerini hatırlattı. 

"MB BAŞKANI'NIN TASARRUFLARI NETİCESİNDE AĞIR BEDELLER ÖDENDİ"
Cumhurbaşkani Erdoğan, Merkez Bankası Başkanının görevden alınmasıyla ilgili de ilk kez konuştu. Cumhurbaşkanı Merkez Bankası'nın ekonominin finans ayağının en önemli kilidi olduğunu belirtti. "Orayı tamamen revize edemezsek ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliriz" dedi.

Erdoğan, "Sayın Merkez Bankası Başkanı'nın kendine has birçok tasarrufu olmuştur ve bu tasarruflar neticesinde de maalesef ağır bedeller ödendi. Bu artık bir yere kadar katlanılabilirdi, çekilmez oldu. En önemlisi piyasalara güven vermedi. Piyasalarla iletişimi iyi değildi. Hazine ve Maliye Bakanım olmak üzere arkadaşlarımızla değerlendirmemizi yaptık ve burada bir değişikliğe gitmenin faydalı olacağına inandık." dedi.

"AYDA BİR, SENEDE BİR REFERANDUMA GİDEMEYİZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığını referanduma götürelim çağrısını da değerlendirdi 

Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu eğer bir demokratsa milletin verdiği bir karara saygı duyması lazım. Bu iş bitti. Biz kalkıp da ayda bir, senede bir referanduma gidemeyiz. Şimdi şöyle bir yürüyelim, bakalım nasıl netice alıyoruz, bunları görelim. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yaklaşımı güveni de ve istikrarı da tehdit ediyor" dedi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin revizyona ihtiyacı olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi; "Yaptığımız istişarelerde, analizlerde böyle bir şey varsa biz de ileri süreriz. En azından Sayın Bahçeli ile bir değerlendirme yaparız." (NTV)

 
Mehmet KARABEL yazdı... O şimdi başkan!
 
PKK'lı teröristler kaçırdıkları iki çobanı öldürdü
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Parçacı 10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:58

Güzel bir atasözümüz vardır "İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır" enflasyon,işsizlik, hayat pahalılığı canımıza okudu. Ramazan ayında pide alamazken her akşam bizim verdiğimiz vergilerle faturası ödenen ultralüks iftar yemeklerde vicdanınız rahatmıydı?

Yorumu oyla      4      5  
Ben mi biz mi 10 Temmuz 2019 Çarşamba 17:54

Bu parti ben yok biz varız diye kuruldu. Biz artık tarih sayfalarında kaldı ben yürürlükte. Acil icraat yapacak tarım ve hayvancılığı rehabilite edecek bakan yönetime gelmeli. Ekonomide talimatla değil ekonomiyi kuralına göre yönetecek bakan çok acil. Kışlık külliyenin astronomik masrafları minimuma indirilmeli, Marmarise yapılan ultralüks yazlık külliyenin inşaatından vaz geçilmeli. Vıp jumbo jet uçak acilen satılmalı.Millet hayat pahallığı enflasyon ve işsizlikle baş edemiyor. Tuik rakamları gerçeği yansıtmıyor.İnşaat ve ihale şirketlerinin sahibi olduğu medya 23 haziran seçimlerinin müsebbibidir onların derdi ne Türkiye nede Sayın Cumhurbaşkanıdır onların tek derdi patronlarının kasasına giren paradır. 18 yıldır dava diye destek veren ve konuşmayanlar artık konuşuyor, soru soruyor, eleştiriyor.Biz yok ben yürürlükte ve tedbirler alınmazsa su akar Bizciler yolunu bulur kimse bulunmaz hint kumaşı değildir Türkiye kimseye mecbur değildir. Tuik rakamları bile gerçeği yansıtmıyor

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 10 Temmuz 2019 Çarşamba 15:38

Cumhurbaşkanlığı Makamına... Kurtuluş Savaşımız, ümmet değil, millet olmanın ilk adımlarıdır... Laik Türkiye Cumhuriyeti ise kul/köle değil, yurttaş yaratmak için kurulmuştur... Ve Anayasamız, ümmet değil millet esasına göre yazılmıştır... Bilgilerinize.

Yorumu oyla      4      5  
Sarı Çizmeli Memed'A. 10 Temmuz 2019 Çarşamba 14:41

Cumhurbaşkanlığı Makamına... Kurtuluş Savaşımız, ümmet değil, millet olmanın ilk adımlarıdır... Laik Türkiye Cumhuriyeti ise kul/köle değil, yurttaş yaratmak için kurulmuştur... Ve Anayasamız, ümmet değil millet esasına göre yazılmıştır... Bilgilerinize.

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 10 Temmuz 2019 Çarşamba 11:38

ah necmettin hoca ah!!

Yorumu oyla      8      5  
10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:40

O bir şey yapmıyor ki? Sen bozuyorsun insanları onlar da senden kaçıyor

Yorumu oyla      8      5  
TC misafir 10 Temmuz 2019 Çarşamba 10:14

Yaptıklarını yaşıyor, ülkeyi kutuplaştırmaktan nemalanmaya çalışanların ümmeti parçalamayın demesi ironik olmuş. Millet referandum hakkında yanıldığını görmüş ve bunu değiştirmek istiyorsa o zaman ne yapacak Sayın Cumhurbaşkanı? İnsanlar zaman içinde verdiği kararlardan dönebilirler bunun en iyi örneği de kendisi Rahip Branson olayı, Libya harekatı için natoya destek gibi.

Yorumu oyla      8      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan kaza geçirdi
Eskişehir'de aynı yöne giden kamyona çarpan otomobilde bulunan Özkan ile ...
Hamile kadının aracına saldırıya ilişkin açıklama
Adalet Bakanı Gül, Pendik'te yaşanan olayla ilgili "Bir hanımefendinin ...
Yönetimini kurtaran Başkan Yıldırım: ‘CHP’de seçimle gelen seçimle gider’ kültürünü oturtmalıyız!
Karşıyaka İlçe Başkanı Yıldırım yedekten gelen 6 yöneticisiyle birlikte ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan Merkez Bankası eleştirisi
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Merkez ...
AİHM'den Selahattin Demirtaş kararı
AİHM, cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'a terör ...
10 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyası
Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen 10 milletvekili hakkında düzenlenen ...
 
AK Parti-CHP buluşmasının tarihi belli oldu!
23 Haziran’da gerçekleşen İstanbul seçimleri nedeniyle ertelenen CHP- ...
Kılıçdaroğlu'na: Tek bir numune isimden bahsetsin
MHP lideri Bahçeli, ''CHP'nin ucuz siyasi kafasına göre cumhurbaşkanı ...
Erdoğan'dan Avrupa'ya kaçak göçmen eleştirisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaçak göçmenler üzerinden Avrupa'yı eleştirdi. ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva