HABERLER>POLİTİKA
23 Şubat 2018 Cuma - 12:56

Erdoğan'dan Afrin'de 'yeni strateji' mesajı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Afrin'de teröristlerin dışarıyla temasının kesldikten sonra yeni bir strateji ile harekatın sürdürüleceği mesajını verdi.

Erdoğan dan Afrin de  yeni strateji  mesajı!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık hususunda çalışmalarımızı sıklaştırmak durumundayız. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. 2019 seçimleri ile Türkiye yepyeni bir sisteme geçecektir. Her seçim diğerini etkiler. Mahalli seçimlerde alacağımız netice, cumhurbaşkanlığı seçimine de yansıyacaktır. Mahalli idareler seçimlerinde  hedefimizi en az yüzde 50 olarak koymalıyız. Milletvekili seçimlerinde partinin ağırlığı çok çok önemlidir. Her kim AK Parti'yi kısır döngüye sokmaya çalışır, böyle bir çabanın içine girerse karşısında ilk önce şahsımı bulur. Türkiye tarihi bir süreçten geçerken kimsenin kişisel hesabı, hırsı ve kibri ile uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz." dedi.

"HEDEF, OYDAKİ ZAYİATI MİNİMİZE ETMEKTİR"
Seçim ittifakı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Herhangi bir siyasi partinin lideri veya üyelerine, kendi partilerinden istifa etmeksizin bir başka partinin listesinden aday gösterilebilme imkanı sağlandı. Bu partiler seçim pusulasındaki ittifak bölümünde yer almayacaklar ama aday listesinde bulunmak suretiyle dolaylı bir şekilde bu oluşumda temsil edilecekler. Büyük Birlik Partisi başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkanı bulunmayan partiler ise ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN AĞZIYLA HAREKET ETMEYİZ"
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Biz Kemal Efendi'nin ağzıyla hareket etmeyiz. Afrin'e girmeyi doğru bulmuyormuş. Senin zaten nereye girmeyi doğru bulduğunu bu millet anlamadı ki... Öyle bir derdin yok ki... Ne Gabar'la ilgili ne Cudi'yle ilgili ne Tendürek'le ilgili ne Kandil'le ilgili bir derdin var. Onlarla sadece işbirliğin var." ifadelerini kullandı.

"AFRİN'DE TERÖRİSTLERİN DIŞARIDAN TEMASINI KESECEĞİZ"
Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Kardeşlerim, Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden koruma kararlılığını her geçen gün daha fazla gösteriyoruz. Ülkemizde misafir ettiğimiz kardeşlerimizin, 3 buçuk milyon... Suriyeli kardeşlerimizin burada barınmaları için elimizden geleni yaptık. Suriye'deki saldırıların topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometrekarelik alan DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmiş oldu. Burada yaşayan insanlar topraklarına dönmüş oldu, bunu biz sağladık. Bugün 35. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı'nda adım adım Afrin'e ilerliyoruz. Bu sabah itibarıyla 1873 teröristi etkisiz hale getirerek 415 kilometrekare civarında bir alanı kontrol altına aldık. Derdimiz nedir? Derdimiz 3 buçuk milyon insanı kendi evlerine, topraklarına nasıl gönderebiliriz, derdimiz budur. Bölgedeki hakim tepeler şu anda büyük ölçüde askerlerimiz tarafından teröristlerden temizlendiği için harekatın bundan sonraki kısmının inşallah daha hızlı ilerlemesini bekliyoruz. Kahraman askerlerimiz, Mehmetimiz büyük bir fedakarlık ve cesaretle bölücü terör örgütünün Türkiye'ye karşı saldırıları için özenle hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrine doğru ilerliyor. Hava şartları kötü. Zaman zaman kar, sis, yağmur... Askerimiz kar, kış, bora demeden yoluna devam ediyor. Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörist sevicileri rahatsız ediyor. İnşallah en kısa sürede Afrin'i teröristlerden temizleyerek birçok insanın yurtlarına dönmelerini sağlayacağız. Afrin şehir merkezini bir an önce kuşatıp teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle harekatı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu. 

Teröristlere karşı harekatların devam edeceğinin mesajını veren Erdoğan, "Bu yaz hem terör örgütü için hem onu destekleyenler için sıcak geçecek, öyle görünüyor. Önce Münbiç'i teröristlerden temizleyecek, ardından Fırat'ın doğusunun tamamını kendimiz ve Suriyeli kardeşlerimiz için güvenli hale getirene kadar hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz." dedi.

"BE VİCDANSIZ, BE AHLAKSIZ! DOĞU GUTA'DAN RAHATSIZLIK DUYMUYORSUN"
Afrin Harekatı ile ilgili müttefik devletlerin tavırlarını eleştiren Erdoğan, "Bizi en çok üzen müttefik gördüğümüz kimi ülkelerin sergilediği riyakarlık, hatta ciddiyetsizliktir. Dün bu ülkelerden birinin savunma bakanlığı sözcüsü çıkıp utanmadan Afrin’de sivillerin öldüğünü söyleyebiliyor. Be vicdansız, be ahlaksız Doğu Guta’da her gün yüzlerce sivilin alçakça katledilmesinden en küçük bir rahatsızlık duymuyorsun yalan yanlış haberler yayıyorsun. Eğer biz Afrin’de sivil-terörist ayrımı yapmasaydık harekat çoktan bitmişti" ifadelerini kullandı. (Habertürk)

 
CHP’li Özkan olaylı kongredeki sözlerle konuştu:  İzmir CHP’dir CHP kalacak!
 
CHP İzmir'in kadınlarından istismara kitaplı tepki!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Özkan olaylı kongredeki sözlerle konuştu:  İzmir CHP’dir CHP kalacak!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan, “Aziz Bey bizim İzmir ...
MHP İzmir’in patronu Karataş’tan İYİ Parti çıkışı: O çadır karışacak!
İl Başkanı Karataş, İzmir’de son dönemde 249 istifa ve 20 bin yeni üye ...
Yardımcı doçentlik resmen kaldırıldı!
"Yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim üyesi" kadrosunun ...
 
İzmirli eski parlamenterler yeniden 'Öney' dedi
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi 17. Genel Kurulunu Konak’ta yer ...
Fatih YAPAR yazdı... Zirve’ye bir kala
Fatih YAPAR yazdı... Zirve’ye bir kala”
CHP'den seçim ittifakı tepkisi
CHP Grup Başkanvekili Özel, seçim ittifakına ilişkin düzenlemeye dair, ...
 
MHP İzmir'in kadınlarından Mehmetçiklere el emeği destek
MHP İzmir Buca İlçe Teşkilatı ve Kadın Kolları Birimi TSK’nın Afrin’de ...
CHP'li Balbay: “Üniversiteler rektörlerin çiftliği değildir”
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Mustafa Ali ...
Bozdağ'dan 'Cumhur İttifakı'na ilişkin açıklama
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, seçim ittifakı teklifine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva