HABERLER>POLİTİKA
4 Nisan 2012 Çarşamba - 13:13

Erdoğan'dan 'Adıyaman'da CHP tahriği' iması

Başbakan Erdoğan, Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas'ı hatırlattıktan sonra Adıyaman'da bazı evlerin işaretlenmesi konusunda CHP'li vekilin sıcağı sıcağına intenetten yaptığı duyuruyu hedef aldı.

Erdoğan dan  Adıyaman da CHP tahriği  iması

ANKARA - Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, CHP'yi Alevi ve Sünniler arasında tahrik çıkarmakla suçladı.
Alevi ve Sünni vatandaşlar arasında herhangi bir sorun olduğuna inanmadığını ve geçmişteki olayların bir takım tahrikler nedeniyle yaşandığını belirten Erdoğan, bugün de aynı şeyin Adıyaman'da yapılmak istendiğini iddia etti ve hedefe CHP'yi koydu.
Erdoğan, "Tunceli milletvekili (Hüseyin Aygün) kentte 200 Alevi evinin işaretlendiğini duyurdu ama bu kıvırcık bir yalandı. Soruyorum; sen bu yalanı niye, ne adına söylüyorsun. Sen bu tahriki niye yaptın?.." şeklinde konuştu.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: "Adıyaman'da 25 evin kapısına işaret konuldu. CHP Tunceli milletvekili internet yoluyla '200 Alevi evi işaretlendi' dedi. Gerçek sadece 25 evdi ve tamamı da Alevi evi değildi. Şimdi ben o vekile soruyorum. Allah aşkına sen bu kıvırcık yalanı niye, ne adına söylüyorsun. Sen bu tahriği niye yaptın? Bu yalana partisinin genel başkanı da tepki göstermedi...

Ben inandığım bir şeyi burada açıkça dile getirmek istiyorum. Ne Kahramanmaraş ne Çorum ne de Sivas'ta benim Alevi ve Sünni vatandaşlarım arasında mesel yoktu ve bugün de yok. İşte bu tahrikçiler, kısır siyasi hesapları uğruna Alevi ve Sünni vatandaşlarım arasına girerek nifak tohumları sokmaya çalıştılar ve bugün de aynısını deniyorlar. Buna izin veremeyeceğiz, bu oyunu Allah'ın izniyle bozacağız."

SİVAS KATLİAMI DAVASI
Başbakan Erdoğan'ın değindiği diğer konular arasında 12 Eylül davası ve 4+4+4 vardı. Erdoğan'ın bu konularla ilgili açıklamalarından satır başları şöyle:
"Buradaki aldatmacayı vatandaşlarıma anlatmak istiyorum. 131 sanık hakkında dava açıldı, 40 sanık beraat etti. 79 sanık ağırlaştırılmış müebbet ve süreli hapis cezaları alırken, 5 sanık hakkında yargılama devam ediyor. Zaman aşımı nedeniyle 131 sanıktan sadece 7'si hakkındaki dava düştü.

Benim Sivas'ta önünü kesen çok sayıda kız kardeşimiz oldu ve hüngür hüngür ağladılar. Hapse mahkum olanların kızlarıydı ve babalarının olayların içinde olmadığını, sadece duyurularla işin içine girdiklerini söylediler. Şimdi bunu ne yapacaksın? Sen CHP genel başkanı olarak eline tutuşturulan listeyle hemen infazı yapıyorsun..."

4+4+4
"Ben inanıyorum ki bu millet, her şey unutulsa bile sırf ezana iade ettiği hürmetten dolayı Adnan Menderes'i ebediyen gönlünde ve hafızasında taşıyacaktır. Cuma günü TBMM'de tıpkı ezana hürmetin iadesi gibi Kuranı Kerim'in öğrenilmesine ve öğretilmesine de hürmet iade edilmiştir. Bu, kadirşinas millet eminim ki bizim yaptığımız bu güzel düzenlemeyi de inşallah ebediyen hayırla yadedecektir.

Millete gideceğiz hem onların hayır dualarını alacak, hem de eğer varsa zihinlerdeki soru işaretlerini ortadan kaldıracağız. özellikle CHP seçmenine gideceğiz özellikle MHP, BDP seçmenine gideceğiz ve gerçekleri onlara açık açık anlatacağız. Oy verdikleri, gönül verdikleri partinin nasıl statükodan yana tavır aldığını, bizim ise nasıl bir kez daha milletten yana tavır koyduğumuzu onlara anlatacağız."

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATANDAŞ KEMAL 4 Nisan 2012 Çarşamba 17:19

CHP ŞEYTANIN AKLINA GELEMİYECEK HER TÜRLÜ MİTİNGLERİ YAPIYOR TEK BAŞARDIKLARI BU İŞE GELİNCE SIFIR PROJE YOK AMA BDP GİBİ TAHRİK YAPMAYI İYİ BAŞARIYORLAR SANDIKTA NE YAPIYOR GÖMÜLÜYOR BU GÜN SEÇİM OLSA % 14 BATIYI KAYBEDİYOR DOĞUYU KAZANAYIM DERKEN BAYRAKSIZ MİTİNG ULUDERE ZİYARETİ DERSİMİ CHP YAPTI DİYOR KENDİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN AYGÜN SAVUNMASI ALINMIYOR KİMİN ALINIYOR NUR SERTEL HOCANIN NİYE ATATÜRKÜ CHP Yİ SAVUNDUĞU İÇİN BUMU CHP ATATÜRKÜ SAVUNCAK CHP LAİKLİĞİ SODEP Lİ BUNLAR

Yorumu oyla      13      6  
göçmen 4 Nisan 2012 Çarşamba 16:18

ben vatandaş olarak sıkıldım... başbakanın CHP laflarından... laf laf laf... zam... projeler... yalannnn oldu...

Yorumu oyla      14      8  
Işık Dikicigil 4 Nisan 2012 Çarşamba 16:02

VALLAHA BU SON ELEKTRİK, DOĞAL GAZ VE BENZİN ZAMLARINI DA İNÖNÜ YAPTI. ASLINDA SURİYE Yİ KARIŞTIRAN CHP. OBAMA YA GEL IRAK'I İŞGAL ET DEDİ CHP, BU CHP VAR YA BU CHP BÜTÜN İNSANLARI DİNDEN İMANDAN ÇIKARDI. İNÖNÜ NEDEN İNÖNÜ SAVAŞI YAPTI Kİ.. BU ATATÜRK VAR YA NEDEN SAVAŞTI Kİ YEDİ DÜVELLE. BATILI DOSTLARIMIZI ÜZDÜLER BUNLARIN YATACAK YERİ YOK ZATEN. VAHDETTİN'İ DİNLEMDİLER HİÇ BİRİ O ZAMAN ONA BİAT ETMEDİLER. ETSELERDİ SİZ HALİFE OLURDUNUZ ŞİMDİ ONUN İÇİN BAŞKANLIK İSTİYORSUNUZ. YETMİYOR SİZE

Yorumu oyla      14      7  
Sinan Öztan 4 Nisan 2012 Çarşamba 14:55

Erdoğan.memleket meselelerini unuttu.Kafayı CHP ile bozdu.Yatıyor,CHP kalkıyor CHP.Her platformda CHP.Buna karşılık Kemal bey yanıt verince,vay efendim.Niye konuşuyor,Başbakanı neden hedef seçiyorsun şeklinde AKP'liler ortalığı ayağa kaldırıyor.

Yorumu oyla      13      6  
Işık Dikicigil 4 Nisan 2012 Çarşamba 14:05

MİLLİ İRADE DİYORSUN. 4+4+4 İŞÇİNİN ÇOCUĞU İŞÇİ, ÇİFTÇİNİN ÇOCUĞU ÇİFTÇİ, KÖYLÜNÜN ÇOCUĞU KÖYLÜ KALACAK. MADEM MİLLİ İRADE, BÜTÜN ANNE BABALARI İLGİLENDİREN BİR KONUYU SORSANA VELİLERE, BÖYLE BİR EĞİTİM SİSTEMİ GETİRİYORUZ. ARTIK İMAMLAR ÇOCUKLARIN DERSLERİNE GİRECEK. GÖRÜŞ ALSANA YOK DİNDAR VE KİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRECEKSENİZ HANGİ KİTAPTA KİN VE NEFRET VAR. SADECE SENİN KİTABINDA HERHALDE. NE DEMEK KİNİNİZİN TAKİPCİSİ OLUN. İSRAİL KİNİN BİTTİ GALİBA SURİYENİN DOSTLARI YERİNE, DÜŞMANLARINI TOPL

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balbay: Kocaoğlu değil İzmir yargılanıyor!
İkinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı CHP İzmir Milletvekili Mustafa ...
CHP'de Bayır'a ilk rakip Kavalar
CHP İzmir’de, 3 Haziran’da yapılacak il kongresi öncesi adaylar ortaya çıkmaya başladı.
CHP'nin 'adalet' meşalesi Bornova'dan yola çıktı
Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından ...
 
CHP'den davaya bakış: Ne dediler?
Tarihi davada ilk gün geride kalırken, CHP'li başkanlar ve vekiller destek ...
'4+4+4'ün altında büyük yolsuzluk var'
Kılıçdaroğlu, eğitimdeki 4+4+4 düzenlemesinin ardında 20 milyar dolarlık ...
Kılıçdaroğlu'na: Hitler sevdalısını CHP tarihinde ara
Başbakan Erdoğan, eski tarihli iki gazeteyi grup toplantısında göstererek ...
 
Hükümetten yüksek yargıya 'kuşatma' yanıtı
Hükümet, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın 'Siyaset yargıyı kuşatamayacak sözlerine sert yanıt verdi.
'100 yaşındaki Evren'i yargılamanın anlamı yok'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin, 12 Eylül davasından yapılan zamlara ...
Cevat Durak kongrede neden ağladı?
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, haftasonu yapılan CHP Karşıyaka ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP ‘iktidar’ olamazsa giderim diyen tek lider!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva